GPS-sporing av hunder med Mitt Spor

Appen Mitt Spor med GPS-sporing og hund i bakgrunnen med sporingsbrikke

Nå kan du spore hunden din med GPS. Med Mitt Spor vet du hvor hunden din befinner seg til enhver tid.

I samarbeid med DyreID har vi utviklet en app og en sporingsbrikke du kan feste på hundens halsbånd eller sele. DyreID er eid av Den norske veterinærforening og leverer i dag ID-merking av kjæledyr.

Mitt Spor er tilgjengelig for alle, uavhengig av om du er Telenorkunde eller ikke.

Dette får du med GPS-sporingen Mitt Spor

Funksjoner i Mitt Spor-appen

Med Mitt Spor har du tilgang til flere funksjoner som bidrar til ekstra trygghet og mindre stressende situasjoner for deg som hundeeier. Mitt Spor er den eneste sporingsenheten for dyr, som er koblet mot DyreID sin nasjonale database.

Finn hunden din

Med "Finn hund" kan du lokalisere hunden din i sanntid, hvor som helst. Funksjonen hjelper deg å finne retningen du skal gå for å finne hunden din.

Se turen din

Med "Tur"-funksjonen har du mulighet til å loggføre og se turen i sanntid, slik at du alltid har oversikt over hundens aktivitet.

Få oversikt over alle dine turer

I "Mine turer" får du totaloversikt over alle turene du har hatt med hunden din. Du får nøyaktig informasjon over rutene du har gått, både i form av tid og distanse.

Hva koster Mitt Spor

Sporingsbrikken har en engangspris på 790,-. Deretter betaler du 79,- i måneden for tilgang til tjenesten. Appen laster du ned gratis.

Mitt Spor er tilgjengelig for alle, uavhengig om du er Telenorkunde eller ikke.

Slik ser sporingsbrikken ut på hunden din

Mitt Spor-brikken festes på enten halsbånd eller sele. Slik kan du trygt bruke enheten til ulike formål, enten du skal en rask tur ut i nærområdet eller på fjelltur.

Hund med GPS-sporingen Mitt Spor
Hund med GPS-sporingen Mitt Spor

Hva følger med i pakken?

Ved kjøp av Mitt Spor mottar du alt du trenger for å spore hunden din. Pakken inneholder en sporingsenhet samt beskyttelsesdeksel som benyttes for å feste enheten på hundens halsbånd eller sele. Sporingsbrikken lades trådløst ved hjelp av medfølgende ladeplate og USB-kabel.

GPS-sporingsbrikken Mitt Spor

I pakken ligger også en PIN-kode og et serienummer som brukes til å sette opp enheten. Skulle du ønske å sette opp enheten på nytt vil du trenge denne informasjonen igjen. Mitt Spor-appen lastes ned gratis i AppStore eller Google Play.

Slik fungerer Mitt Spor-appen

Dette sier en av våre kunder om Mitt Spor

Thomas Fjeldberg og hund som bruker GPS-sporingen Mitt Spor

Da Thomas Fjeldberg fikk collien Xena for rundt to år siden, forsto han raskt at hun hadde en uheldig tendens til å stikke av på egne eventyr. Det siste året har de vært to av pilotbrukerne til Mitt Spor.

- Med Mitt Spor finner vi henne mye raskere. Før måtte vi løpe i alle retninger og rope etter henne, men nå vet jeg med en gang hvor hun er, sier Fjeldberg.

Kom i gang med Mitt Spor på 1-2-3:

Spørsmål og svar

?

Hvordan fungerer Mitt Spor?

Mitt Spor-tjenesten bruker GPS-satellitter til å beregne posisjonen til hunden din. Posisjonen sendes deretter via Telenors mobilnett til appen på mobiltelefonen din.

?

Må man være Telenorkunde for å benytte seg av Mitt Spor?

Nei, Mitt Spor kan brukes av alle, uavhengig av mobiloperatør.

?

Hvorfor fungerer Mitt Spor kun utendørs?

Mitt Spor-tjenesten er avhengig av signaler fra flere GPS-satellitter for å finne posisjonen til sporingsenheten hunden din har på seg. Sporingsenheten får ikke tilgang til nødvendige satellitter innendørs på grunn av tak og andre fysiske hindringer. Du kan derfor oppleve at posisjonen til sporingsenheten er unøyaktig og flytter seg i kartet på appen dersom du forsøker å bruke den når du er innendørs.

?

Hvor nøyaktig er Mitt Spor?

Nøyaktigheten er avhengig av antallet GPS-satellitter som gir informasjon til enheten. Under normale forhold kan du forvente en nøyaktighet med en radius på 10-15 meter, men bygg, vegger, tett skog og andre forhold kan forstyrre.

?

Kan flere i familien bruke Mitt Spor?

Tilgang til sporingsenheten kan deles med familiemedlemmer eller for eksempel hundepasseren. Husk at hver person må laste ned appen og logge inn med eller registrere seg med Telenor ID.

?

Hvor lenge varer batteriet?

Mitt Spor kan være i 3 tilstander:

Dvalemodus: Sporingsenheten ligger helt i ro, ingen bevegelse eller bruk. Fra fulladet tilstand varer batteriet i 10-14 dager.

Standby modus: Sporingsenheten er i bevegelse, f.eks. på en hund, men ingen sporing er aktivert. Fra fulladet tilstand varer batteriet i rundt 5 døgn.

Når du starter en av sporingsmodusene i appen; Finn hund, Start tur eller Geofence (når utendørs og i bevegelse) sender sporingsenheten posisjoner til appen med ulike intervaller:

 • Finn hund – oppdaterer posisjon med ca. hvert 10. sekund intervall. Dette er veldig batteriintensivt, så funksjonen varer i 30 minutter av gangen. Du kan restarte funksjonen etter 30 minutter. Fra fulladet tilstand varer batteriet i rundt 7-8 timer.

 • Start tur – samler inn posisjoner ca. hvert 10 sekunder som oppdateres hvert minutt i appen. Denne funksjonen varer til du stopper den. Fra fulladet tilstand varer batteriet i rundt 10-11 timer.

 • Geofence (virtuelt gjerde rundt f.eks. hagen) – oppdaterer posisjon med ca. hvert 1 minutt intervall og varsler hvis sporingsenheten har forlatt eller kommet innenfor Geofence. Fra fulladet tilstand varer batteriet i rundt 9-10 timer.

Vær obs på faktorer som kulde, dårlig dekning og dårlige GPS-forhold som påvirker batterivarigheten.

Vi anbefaler å lade sporingsenheten hver dag ved jevnlig bruk, og appen vil varsle automatisk ved 50%, 25% og 10% batterinivå.

Batterinivået vil være synlig i appen til enhver tid. 

?

Hva er "Finn hund"?

"Finn hund" er en modus du bruker hvis du har behov for å finne posisjonen til hunden din raskt. Oppdateringer av posisjonen til hunden i appen er i tilnærmet sanntid. Siden denne funksjonen er strømkrevende aktiveres den for 30 minutters intervaller av gangen, og kan manuelt skrues av når du har funnet igjen hunden din. Finner du den ikke igjen etter 30 minutter kan du aktivere en ny "Finn hund".

?

Hvor lang rekkevidde har sporingsenheten?

Sporingsenheten har ubegrenset rekkevidde i Norge så lenge den har kontakt med GPS-satellitter og mobildekning fra Telenor.

?

Hvor solid er sporingsenheten?

Sporingsenheten er støv- og vanntett (IP 68). Det vil si at hunden din kan ha på sporingsenheten i både regnvær og snø. Den tåler også at hunden ruller seg i gjørme eller befinner seg i støvete omgivelser.

?

Hvor stor er sporingsenheten?

Sporingsenheten er en av markedets minste. Den måler kun 55 x 38 x 10,7 mm og veier 28g.

?

Hva er sporingsenhetens tekniske spesifikasjoner?

 • Produkt navn: Mitt Spor

 • Geografisk produktkompatibilitet: Norge

 • Levetid: 3+ år/500+ ladesykluser

 • Vekt: 28 gram

 • Mål: 55 x 38 x 11 mm

 • Bestandighet: IP68 og slagbestandig

 • Driftsforhold: -10 til 55 °C

 • SIM-kort: MFF2 innebygget SIM

 • Batteri: 515mAh LiPo, 1.9Wh.

 • Lading: Trådløs ladeplate

 • Nøyaktighet utendørs: 14m RMS, 7m RMSD

 • Modem produsent: U-blox R410

 • Støttede satellitt-systemer: GPS, GLONASS og Galileo

 • Mobilnettverk: LTE Cat M1

 • Støttede frekvenser: B20 (800MHz)

 • Bluetooth: Bluetooth 5.0

 • CPU: NordicSemi NRF52832 100MHz

 • OS: FreeRTOS

 • Akselerometer: LIS3DHTR

i

Fungerer Mitt Spor i utlandet?

Det er nå mulig å bruke Mitt Spor i Sverige. Bruk av Mitt Spor er forventet utvidet til flere land i 2022.
Vis flere spørsmål

Mitt Spor kan også kjøpes hos våre partnere