Pressemeldinger

Enda bedre mobildekning på T-banen

Telenor fortsetter å utvide mobildekningen for kollektivreisende i Oslo. Nylig ble større deler av T-banens tuneller åpnet for 4G.
Alt-tekst

(Fornebu, 20. juli 2015) Telenor fortsetter å utvide mobildekningen for kollektivreisende i Oslo. Nylig ble større deler av T-banens tuneller åpnet for 4G.

Det er tunelltraseen Carls Berners plass-Hasle på T-banens linje 5 som nå er ferdigstilt med fjerde generasjons mobilnett (4G).

Tidligere i år har utbyggingen gitt høyhastighets mobildekning i tunnelene fram til Carl Berner, Grønland, Helsfyr og Tøyen.

– Vi er svært tilfreds med å kunne legge til rette for lynraskt mobilnett på T-banen, som over 200.000 reiser med daglig. Dette prosjektet er unikt i Europa, og vi vet at de reisende verdsetter mobildekning i tunellene høyt. Det gir mulighet for å lese nyheter, lytte til musikk eller jobbe på reisen uten avbrudd, sier Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Krevende arbeid
Telenor har tidligere bygget ut dekningen på Grorudbanen i tunellene fra Risløkka til Vestli, samt traseene Storo-Nydalen-Ullevål, Majorstuen-Jernbanetorget og Ellingsrudåsen-Tveita.

– Det er en komplisert og stor jobb å montere 46.000 meter med strålecoax, som er en kabel som sender ut mobilsignaler i tunellene. Det har kun vært mulig å jobbe noen timer på natten mens T-banen har vært stengt, så arbeidet har vært tidkrevende, sier Amundsen.

Se flere bilder fra utbyggingen nederst

 ”Name

Flere strekninger
Det er Telenor som står for utbyggingen, som er et spleiselag mellom TeliaSonera (Netcom og Tele 2) og Telenor. Alle mobilkunder med 4G-mobil vil derfor oppleve at de nå kan surfe med 4G-hastighet i tunellene.

Tunellstrekkene fra Carl Berners plass til Sinsen og den nye Løren-banen forventes å være ferdig utbygd med mobildekning i løpet av første halvdel av 2016. Det samme gjelder Østensjøbanen.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:
Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge
Tlf: 900 21 000, e-post: bjorn.amundsen@telenor.com