- Det koker av optimisme og nysgjerrighet

John Johnsrud og Bjørn Vidar Smette-Øvergaard sitter lite stille om dagen. Telenor går gjennom tidenes største endring - både når det gjelder teknologi og arbeidsform. Farten er høy. Viljen er enorm.

Som leder for People & Competence og NK til IT-direktør Torbjørn Larsen, har Bjørn Vidar Smette-Øvergaard både ambisjoner og mot til å forandre:

– Telenor nok en av de mest ambisiøse tech-bedriftene i Norden akkurat nå. Vi har en sjeldent kul teknolgistack, helt fra fiberen i gata, 5G-nettet og opp i de nyeste skyløsningene, sier lederen som nå ser etter viktige roller i sin avdeling. Det bygges nemlig enda flere kraftfulle team.

– Vi setter de råeste utviklerne sammen med de beste av forretningsfolkene, i team-baserte arbeidsformer. Disse teamene stoler vi på, og vi gir dem det beste og nyeste av teknologi. Vi vet nemlig at når vi setter gode fagfolk sammen for å skape ny kundeverdi, så utløses innovasjonskraft utover det vi kan planlegge, forteller en entusiastisk Smette-Øvergaard.

John Johnsrud har lang Telenor-erfaring. Han trer nå inn i rollen som Head of Software Engineering Management. Det er altså kombinasjonen av lang erfaring og ny kraft som danner laget til Torbjørn Larsen.

– Vi skal først og fremst ta vare på de fantastiske flinke folka vi har, men samtidig skal vi ansette noen svært viktige nøkkelroller. Jeg ser etter utviklere som ønsker å lede andre utviklere, personer som evner å rydde hindringer av veien og sørge for at medarbeiderne har de beste forutsetningene for å kunne gjøre en god jobb og utvikle seg innenfor sine fagfelt, sier Johnsrud.

 • Seksjonsleder Software Engineering Management

  Har du lyst til å lede en seksjon full av faglig stolthet med fagfolk digger softwareutvikling? Vi ser etter en leder som tar vare på de ansatte og drives av at de skal lykkes og utvikle seg faglig. 

  🚩 Fornebu / 🍓 Der du trives

  Les mer om stillingen og søk her

 • Avdelingsleder Engagement Engineering Management

  Kunne du tenke deg å lede en avdeling med fagfolk som brenner for å bygge den beste UX-en med front-end og apper som kundene digger? Vi er på jakt etter deg som ønsker å ta ledelsen av en nyopprettede avdeling.

  🚩 Fornebu / ⚽️ med full fleksibilitet

  Les mer om stillingen og søk her

 • Avdelingsleder Platform Engineering and Network Management

  Vi søker en erfaren avdelingsleder som skal bygge opp Norges beste utviklingsplattform og Developer Experience, i tillegg til det som trolig er det mest innovative og softwaredefinerte ip-nettet som finnes!

  🚩 Fornebu / 🏡 Der du trives best

  Les mer om stillingen og søk her

 • Lead Software Engineer

  I møte med det digitale skiftet trenger vi flere dyktige teknologer som evner å se det store bildet. Vi trenger deg som kan ta eierskap til hele prosessen og vise vei for andre i teamet. Som Lead Software Engineer vil du ta for deg alle deler fra design, utvikling, integrasjon, testing og vedlikehold av programvare basert på smidig utviklingsmetodikk og DevOps prinsipper - i et miljø der utstrakt bruk av skyteknologi, sikkerhet og personvern står i høysetet.

  🚩 Fornebu / Trondheim + 🍔 Der du trives

  Les mer om stillingen og søk her

 • Salesforce Superheroes

  I Telenor har vi en av Nordens største og mest avanserte fotavtrykk på Salesforce, og vi trenger dyktige utviklere som ønsker å jobbe innenfor området “Sales Enablement». Hva tenker du om å jobbe i Norges største telecom-bedrift, med systemstøtte på tvers av marketing, salg, kundeservice og drift?

  🚩 Fornebu / 🍌 Der du har det best

  Les mer om stillingen og søk her

 • Lead Data Engineer

  Vi ser etter deg som synes det er spennende å jobbe med data, mennesker og stakeholdere rundt i bedriften. Du er kunnskapsrik, har erfaring med Cloud Native data engineering, og synes det er spennende å jobbe i et miljø der du må være med å bestemme hvilken vei vi skal gå.

  🚩 Fornebu / 🤸‍♀️ Der du finner balanse

  Les mer om stillingen og søk her

 • Data Engineer GCP

  Vi ser etter deg som synes det er spennende å forholde deg til tre milliarder datatransaksjoner i døgnet. Du er kunnskapsrik, har erfaring med Cloud Native data engineering, og synes det er spennende å jobbe i et miljø der du må være med å bestemme hvilken vei vi skal gå.

  🚩 Fornebu / 🍕 Der du har det best

  Les mer om stillingen og søk her

Torbjørn Larsen startet i jobben som IT-direktør høsten 2022. På under to år har han forvandlet Telenor IT.

– Nå som IT og digitalisering er blitt en del av sentralnervesystemet til bedriften, er tiden moden for at business og IT kommer sammen for å utvikle løsninger i fellesskap. Dette er det jeg tror på, sier Torbjørn Larsen som er overbevist om at IT alene ikke transformerer et selskap.

– Vi skal først og fremst skape en verdifull forskjell for målgruppene våre. Og det kan vi ikke gjøre kun med IT, forklarer den erfarne lederen som har gjennomført mange komplekse transformasjonsprosesser. Han vet hva som skal til for å minimere avstanden fra tanke til handling og skape en attraktiv arbeidsplass for Norges flinkeste folk.

En visjon for Telenor IT

IT-sjefen beskriver den moderne IT-agendaen som et miljø med sterke tverrfaglige innsatsområder og skjebnefellesskap innenfor go-to-market-miljøer som leverer løsninger som det svinger skikkelig av.

– Som utvikler hos oss skal du se blå himmel. Du skal jobbe sammen med andre utviklere og designere, men også sammen med business og tett på målgruppene. Du skal oppleve å være en del av et team som utgjør en forskjell. Det er nemlig beviset på en endringsdyktig organisasjon, forteller en engasjert leder som nå legger ambisiøse planer for årene som kommer, og det er han ikke alene om.

Bjørn Vidar Smette-Øvergaard har telekom under huden. Etter noen år i Telia er han nå tilbake i Telenor full av optimisme.

– Det koker av optimisme og nysgjerrighet både rundt teknologi og måten vi jobber på. Med den farten som Telenor legger opp i sin digitale transformasjon, er det masse rom for dyktige fagfolk til å ta eierskap og sette retning for faget og kvaliteten, sier Head of People & Competence Bjørn Vidar Smette-Øvergaard.

Bjørn Vidar Smette-Øvergaard

Han ser nå etter trygge og erfarne ledere som ønsker å se medarbeidere lykkes, mestre og ta nye steg i karrieren. Personlig vekst er nemlig helt sentralt når Telenor nå bygger en kontinuerlig lærende organisasjon.

– Jeg mener at Telenor er det mest spennende stedet å jobbe i Norge i dag, i alle fall hvis du digger digitalisering, cloud native og moderne teambaserte arbeidsformer!

Se alle ledige stillinger her

Det digitale skiftet er ikke et IT-prosjekt

Torbjørn Larsen mener at det digitale skiftet først og fremst er et kulturprosjekt og organisasjonsutviklingsprosjekt. Det handler om å bygge en endringsdyktig hverdag og en fleksibel arbeidsplass.

– Vi skal være best på state of the art software - og data engineering, og denne ekspertisen skal vi ha på innsiden av selskapet for å være dynamiske, forklarer Larsen.

Det er fordi det digitale skiftet slett ikke er et «big bang». Torbjørn Larsen er overbevist om at selskaper som lykkes er de som våger å endre strategien fra store omstillingsprosjekter til et kontinuerlig lærings- og utviklingsmodus.

– Vi har enormt mange flinke folk her allerede, og nå skal vi styrke vår spisskompetanse og seniorkompetanse, slik at vi blir Norges beste lag med kontroll på egen skjebne.

Tar endringsreisen på alvor

Torbjørn Larsen har ledet bedrifter gjennom store endringer som konserndirektør for Digital Transformasjon i Sopra Steria, som direktør ved OsloMet – og ikke minst som IT-direktør i NAV, visepresident i Cisco og som CIO i Tandberg. Men én ting er annerledes i jobben som IT-direktør i Telenor.

– Jeg kom til en organisasjon som hadde skjønt at for å nå målene så måtte vi forandre oss. Polletten hadde falt ned. Forandring er ikke farlig. Det er nødvendig. Her var det allerede en felles forståelse for at vi måtte komme tettere sammen, sier IT-sjefen.

– I endringsprosesser må ledelsen ha litt dødsforakt. Det er ikke mulig å sitte og klamre seg til taburetten. I Telenor Norge har vi en toppleder som har mot til å forandre, som leder midt i og ikke fra toppen og ned.

– Vi har en ledergruppe som virker gjennom andre og som ønsker å være gode rollemodeller. Det mener jeg er det beste utgangspunktet et selskap kan ha, sier Torbjørn Larsen.

Torbjørn Larsen

Slik skaper vi en lærende organisasjon

- Når vi skal endre, utfordrer vi både maktposisjoner og gamle hegemonier. Vi krysskobler gamle siloer for å skape en smidig, lærende organisasjon. Min jobb nå er å sørge for at vi har den IT-muskelen vi trenger, forteller Torbjørn Larsen som er klar på at Telenor kommer til å fortsette å styrke den interne kompetansen. Med ekspertisen på innsiden tror han Telenor også kan bruke konsulenter mer effektivt.

Vi lever i en tid med store skifter i mange bransjer, akselererende teknologiutvikling, demografiske endringer og ikke minst mobilitet i arbeidslivet. Vi mennesker endrer preferansene våre. Alle disse faktorene gjør at både kunder og ansatte forventer mer av Telenor. Vi trenger ikke putte mange kronene for å få IT-sjefen til å forklare hva som driver ham:

– De som lykkes med det digitale skiftet, gjør det fordi de satser på folka sine og vinner kampen om talentene. Morgendagens vinnere bruker også data til å øke effekten og verdien av den "menneskelige faktoren", sier Larsen og forklarer at dette handler om å bygge kultur, kompetanse og nye arbeidsformer som setter oss i stand til å lære, utvikle og levere bedre og raskere enn andre. 

– Men det hjelper ikke om veien fra tanke til handling blir kortere, dersom ikke alt henger sammen under panseret! En endringsdyktig organisasjon trenger støtte fra tilsvarende endringsdyktig arkitektur og teknologi.  Derfor er vi på IT opptatt av domeneorientert og løskoblet arkitektur, som sikrer at vi kan utvikle og tilpasse prosesser og løsninger på ulike områder uavhengig av hverandre. Dette gir oss bevegelsesfrihet, raskere læring og kortere vei fra tanke til handling og verdi. Som utvikler i ett av våre team, skal du kunne teste ideer og levere løsninger mange ganger om dagen!

Hvorfor velge Telenor?

Team-landskapet i Telenor teller snart 100 team og er i kontinuerlig utvikling. Nå trenger vi enda flere flinke folk som ønsker å være med på en reise i norsk historie. Men konkurransen om senior IT-kompetanse i Norge er enorm. Hvorfor skal de aller flinkeste folka velge Telenor?

- Det er ikke mange arbeidsplasser i Norge som har en «agile at scale»-agenda med skyteknologi og moderne software engineering praksis i den størrelsen vi kan tilby, sier IT-direktøren, og fortsetter:

- Telenor er et skikkelig kult sted å være. Du vil oppleve å høre til og bli lyttet til. Bra kode blir til i små, tette miljøer med psykologisk trygghet, og det er slik vi nå rigger oss for fremtiden, sier Torbjørn Larsen.

Les også: Hvor god er du egentlig til å lytte? Test deg selv!

Verdistrømmer er den nye normalen

Telenor bygges nå etter et team-first-prinsipp. Torbjørn Larsen forklarer at det er helt slutt på å flytte rundt på folk, ut og inn av prosjekter. I stedet fokuserer vi på å utvikle stabile, kryssfunksjonelle team som jobber sammen med andre team i verdistrømmer. En verdistrøm er et område som har ende-til-ende ansvar for å skape verdi for en eller flere målgrupper. 

– Ved å mobilisere ressurser, på tvers av gamle skillelinjer, inn i kundefokuserte verdistrømmer, så setter vi slike områder i stand til å skape mer verdi, mye raskere, og langt mer effektivt. 

Hemmeligheten heter People & Competence. John Johnsrud forklarer:

– Til daglig jobber vi i verdistrømmene, men det People & Competence som er "hjemme". Det er her vi er ansatt, og det er her er vi har vår faglige tilhørighet og vårt fellesskap som også sørger for jevn læring og personlig utvikling.

Johrnsrud mener "servant leadership" og mobilitet er stikkord som kommer til å prege Telenor IT i nær fremtid.

John Johnsrud

Telenor er så mye mer enn 5G og fiber

I 165 år har Telenor bygget landet vårt for kommunikasjon og lagt grunnlaget for den ambisjonen vi har i dag; nemlig å digitalisere norske hjem og arbeidsplasser på en sikker måte.

Vi skal fortsatt være den ledende leverandøren av nettverks- og kommunikasjonstjenester i Norge. Men med det utgangspunktet, ligger verden åpen for å utvikle så mye mer.

Torbjørn Larsen er overbevist om at vi er i startgropa når det gjelder å utvikle tjenster som gjør livet enklere, sikrere og smidigere for både folk flest og norsk arbeidsliv.

- Jeg tror at dyktige håndverkere ønsker å jobbe med i gode team som er stabile over tid. Da er det mulig å gå i dybden og skape skikkelig kule ting. Som konsulent må du ofte montere og demontere relasjoner, mens vi kan tilby en state-of-the-art teambasert utviklingsarena – og det tror jeg er attraktivt!

Les også: Fra konsulent til fast ansatt: - For å kunne påvirke mer

En helt unik mulighet akkurat nå

Torbjørn Larsen ser lyst på 2024, og mener at akkurat nå er en ganske sjelden anledning og en unik mulighet dersom du som utvikler eller leder ønsker å være med på noe stort.

- Du kommer ikke til dekket bord, men det er ikke ofte slike muligheter åpner seg. Du får rett og slett muligheten til å være med å forme en digitaliseringsagenda i et av Norges største selskaper, inspirerer Larsen og legger vekt på at det å jobbe i med IT i Telenor er mye mer enn å lage kul kode. Telenor er nemlig også en samfunnsaktør. Og slik verden ser ut akkurat nå, så krever dette ekstra mye av oss.

- Vi må bygge systemer som virkelig tåler en trøkk. Det betyr at vi til enhver tid må ta security - og privacy by design på alvor.

Akkurat nå videreutvikles kulturen i Telenor. De tre lederne er overbevist om at Telenor er det beste stedet å være for de flinkeste fagfolka i landet akkurat nå. I alle fall om du er typen som trives med bevegelse. Telenor har mot til å forandre, og det kreves også av deg.

- Hvis du velger Telenor nå, så kommer du til et selskap der gnisten er tent, avslutter Torbjørn Larsen.

Har du mot til å forandre? Vil du være med på reisen?

Les også: