Michael (26) var summer intern hos Telenor – nå gir han råd til teknologidirektøren

Som sommerstudent i Telenor opplevde Michael at telekommunikasjon er et komplisert og sammensatt fag. Michael og de andre sommerstudentene fikk mulighet til å jobbe med spennende caser og løsningene presenterte de for Norgesledelsen. Erfaringen Michael fikk som sommerstudent i Telenor bidro til at han fikk fast jobb som rådgiver ved teknologidirektørens kontor. 

Michael Stornes

Navn: Michael Stornes

Alder: 26

Studiebakgrunn: Siviløkonom (master i økonomi og administrasjon) ved Norges Handelshøyskole (NHH)

Fra: Nesodden, Akershus

Sommer intern hos: CTO Office and Architecture, teknologisk divisjon i Telenor Norge

Hvorfor valgte du å søke på summer internship hos Telenor?

Jeg har alltid vært lidenskapelig interessert i teknologi og ønsket en sommerjobb der jeg også kunne bruke erfaringene mine fra studiet. Det å jobbe med nye mobile tjenester i teknologidivisjonen hos Telenor var midt i blinken, og da jeg så stillingsannonsen var veien kort til å søke. Det har jeg ikke angret på siden.

Hvordan så en typisk arbeidsdag ut, og hvilke arbeidsoppgaver fikk du?

Arbeidsdagen varierte mye etter i hvilken fase av sommerprosjektet vi var i. Vårt tema var omfattende i omfang og den bakenforliggende teknologien komplisert. Innledningsvis jobbet vi derfor mye med å få oversikt over og innsikt i temaet. Det inkluderte både hvem som er mulige interessenter, fageksperter og relevant faglitteratur. Vi møtte og pratet med mange, både interne og eksterne, noe som bidro til å finne retning og hvilke utfordringer som gjensto. Senere jobbet vi mye sammen i gruppen med å bearbeide og sortere informasjonen vi hadde tilegnet oss.

Hva likte du ved jobben?

Vi fikk i oppgave å jobbe med et veldig samfunnsnyttig og dagsaktuelt tema. Jeg opplevde at det var stor interesse for arbeidet vårt, hos både potensielle kunder og ansatte hos Telenor. Det var utrolig fint at så mange var så villige til å møte oss, høre på oss og fortelle om sine behov eller sitt arbeid. Vi ble kort sagt tatt veldig godt imot. De tok oss og arbeidet vårt på alvor. Jeg var i forkant skeptisk til at arbeidet vårt var «reelt», men underveis og i etterkant har jeg sett at det stemmer. Sommerprosjektet mitt, og andre sommerprosjekter, arbeides det videre med i organisasjonen i dag.

Hvordan var det å jobbe hos Telenor?

Det var veldig spennende å jobbe med et reelt case, og det gjorde også at det hele ble mer lærerikt. Telekommunikasjon er et komplisert og sammensatt, så man må holde tungen rett i munnen. Her var det svært nyttig å ha god støtte i mentoren vår og fra andre ansatte.

Jeg fikk erfare hvordan det er å jobbe i et tverrfaglig team, og hvilke styrker det har. I tillegg var det en ny utfordring hvor det ikke finnes noen som sitter med fasiten. Vi måtte jobbe med stor grad av usikkerhet og finne svar ved å spille på hverandre, fageksperter og kunder. Dessuten var det nyttig å få erfaring fra å presentere for store grupper med fageksperter, og for ledelse på ulike nivåer. Jeg fikk utfordret komfortsonen min og er mye mer komfortabel med å presentere for ledelsen – til syvende og sist er de bare mennesker, de også.

Hvor gikk veien videre etter Telenor Summer Internship?

Etter sommerjobben så jeg veldig frem til arbeidslivet og de mulighetene som finnes der. Jeg følte meg veldig motivert til å fullføre studiet på normert tid og komme i gang. Det er også liten tvil om at et internship hos et anerkjent selskap ser fint ut på CVen.

Jobbsøkingen begynte imidlertid allerede samme høst, og jeg håpet på tilbudet fra Telenor. Jeg trivdes veldig godt, og ville gjerne tilbake.

Hva gjør du nå?

Jeg er nå ansatt som rådgiver i strategiavdelingen til teknologidivisjonen. Jeg har også fått muligheten til å rullere mellom tre ulike avdelinger. Jeg ser frem til å tilbringe seks måneder på hvert sted.

Har du noen tips til andre som ønsker seg inn i Telenor Summer Internship-program?

  • SØK!
  • Vær nysgjerrig. Utnytt muligheten til å spørre fagekspertene og kundene, enten i møtene eller ved å ta kontakt før/i etterkant.
  • Alle monner drar, skriv underveis og jobb med det som skal produseres – «det vanskeligste er alltid å komme i gang», hilsen vår mentor.

Vil du også bli summer intern i Telenor? Les mer om Telenor Summer Internship.