Historier

Det handler om å bo og jobbe der en ønsker

Med fiber til husveggen gikk en gammel drøm i oppfyllelse for Brage Bjørnbekk (22). Han kan bo og arbeide fra huset i skogen 110 km unna arbeidsplassen.

Brage

Det handler om å bo og jobbe der en ønsker

Med fiber til husveggen gikk en gammel drøm i oppfyllelse for Brage Bjørnbekk (22). Han kan bo og arbeide fra huset i skogen 110 km unna arbeidsplassen.

Brage har alltid hatt en drøm om å flytte hjem til Drevdalen i Trysil til hjemmet han forlot som 3-åring. Men da var han avhengig av fiberforbindelse slik at han kunne jobbe fra hjemmekontoret.

I fjor sommer kom endelig bekreftelsen på at Telenor ville bygge fiber til Drevdalen på oppdrag fra Trysil kommune. Da tok Brage beslutningen om å skaffe seg en ny jobb som kan utføres fra hjemmekontor. Han byttet ut arbeidsplassen i hjemmetjenesten i Trysil 40 km unna, med jobben som teknisk tegner i et ingeniørfirma i Elverum, 110 km unna.

Brage med hund

Alle foto: Martin Fjellanger

Brage Bjørnbekk bor avsidesliggende til på gården sin 40 kilometers grusveg fra Innbygda, kommunesenteret i Trysil, hvor han har godt selskap i hunden Akita.

 – Målet er å jobbe hjemmefra to dager i uka. Det er dette som er plassen min, og det er her jeg vil være. Fibertilgangen gir meg mer frihet til å gjøre det som gir meg glede i hverdagen, sier Bjørnbekk.

Dagene han kan jobbe hjemmefra sparer han 220 km i bil, og slipper å bruke tre timer på pendling.

Bjørnbekk forteller at han i jobben som teknisk tegner er helt avhengig av god bredbåndsforbindelse.

– Jeg bruker tung programvare, som krever et godt og stabilt nett, og nå som vi har fått fiber har jeg endelig muligheten til å jobbe ordentlig hjemmefra, sier han.

Brage forklarer

 Å bygge fiber til ni husstander og 18 hytter i Drevdalen har kostet Telenor 2,5 millioner kroner. Prosjektet er kommet til etter en avtale med Trysil kommune, som lenge har hatt en klar målsetting om full bredbåndsutbygging.

 Fra å være en kommune der mange var frustrerte over nettet, er situasjonen i ferd med å snus på hodet. Nå er alle, så nær som innbyggerne i Flermoen og på Tannåneset, tilkoblet fibernett.

 I løpet av prosjektet har kommune, fylke og Telenor brukt flere titalls millioner kroner i fiberinvesteringer.

Brage med hund
Brage peker
Brage i døråpningen