Historier

Det handler om å være med: Midt i verden på Flokeneset

Småbarnsfamilien Nervik Gulbrandsen mener god nettilkobling er særlig viktig i distrikts-Norge. Nå blir de blant Norges første pilotbrukere av neste generasjons nettverksteknologi, 5G.

5g familie

Det handler om å være med: Midt i verden på Flokeneset

Småbarnsfamilien Nervik Gulbrandsen mener god nettilkobling er særlig viktig i distrikts-Norge. Nå blir de blant Norges første pilotbrukere av neste generasjons nettverksteknologi, 5G.

Med vid utsikt mot idylliske Svanøy og havgapet utenfor har den unge familien Nervik Gulbrandsen nærkontakt med elementene. Utenfor de store stuevinduene er hagen full av leker og utstyr som holder tre aktive gutter i ånde. Men også her, midt mellom fjell og fjord i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane, er det viktig å være tilkoblet.

– Det er vanskelig å forestille seg et liv uten internett. Jeg ser for meg at det må være som å gå langt tilbake i tid, sier Jøran Sebastian Gullbrandsen. Den 24-årige familiefaren er elektriker og ser i dagliglivet hvor viktig det å være koblet opp er for å holde oversikt i arbeidet og sikre riktig og effektiv dokumentasjon.

Samboeren Amalie Nervik jobber som helsefagarbeider, og understreker at kommunikasjonsteknologi er viktig både på jobb og privat.

– I helsesektoren er vi omgitt av stadig mer teknologi. Det samme gjelder hjemme; du er helt avhengig av å være oppkoblet for å få informasjon fra barnehagen, eller for å følge med på hva som skjer både lokalt og i verden. Her på Flokeneset er vi vant til at det er avstander, og da er det å holde seg og hverandre oppdatert på planer og aktiviteter viktig for å få hverdagen til å gå rundt, forteller hun.

Å ha en robust og stabil internettilknytning er viktig, spesielt siden familien i likhet med mange unge voksne har droppet å legge inn TV til fordel for ulike nettbaserte strømmetjenester. De kan ha mange enheter i sving på samme tid, siden guttene på 6, 3 og 1 har ulike ønsket og behov.

– Vi har internett gjennom en kobberlinje inn i huset i dag, og jeg vet jo at de er sårbart med tanke på høststormer og vinterværet som kommer. Ved et brudd på linjen kan det nok fort gå en kule varmt her inne, forteller Jøran Sebastian.

Telenor er i full gang med å bygge ut en 5G-pilot i Askvoll, og familien Nervik Gulbrandsen er blant de første som får delta i piloten.

– Som mange andre er vi nysgjerrige på ny teknologi og vi er opptatt av å være «med», så da tilbudet kom om å teste 5G med enda raskere og mer stabil tilkobling, trengte vi ikke tenke oss lenge om. Vi synes det er spennende at ny teknologi kommer raskt til et sted som Flokeneset, og ikke bare til de store byene, sier Amalie.