Mobiltelefoner

Når du bytter mellom iOS og Android

Skal du ha ny telefon med nytt operativsystem? Slik flytter du enkelt alt innhold på din gamle telefon til den nye.
Mann med mobil

Mange kvier seg for å bytte telefon fordi det kan virke knotete å flytte bilder, videoer og kontakter fra den gamle telefonen til den nye. 

Ekstra vanskelig kan det kanskje virke å bytte fra for eksempel iPhone til Samsung, eller Huawei til iPhone fordi de har ulikt operativsystem. I virkeligheten er det veldig enkelt å flytte innholdet fra din gamle telefon til din nye. 

Fra iOS til Android

Hvis du skal overføre innhold fra iOS til Android, kan du enkelt gjøre dette med en Google-konto. Da bruker du Google Disk-appen og følger stegene under. 

 • Last ned Google Disk-appen på telefonen din
 • Åpne appen og sikkerhetskopier innholdet ditt slik:
   - Meny › Innstillinger > Sikkerhetskopiering
   - Velg deretter hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter, etc.)
 • Velg «Start sikkerhetskopiering».

Når du har overført innholdet ditt til Google-kontoen, har du tilgang til alt innholdet ditt når du laster ned Google Disk-appen på din nye Android. 

Husk at innebygde apper i iOS som for eksempel Notater, ikke kan overføres til Android. Her må du overføre innholdet i appen manuelt. 

Innholdet kan du for eksempel lagre i et tekstprogram eller sende til deg selv på mail. Du får heller ikke flyttet nedlastede apper og passord, men du kan laste ned appene på nytt i Google Play Butikk. 

Passordene dine må du lagre et trygt sted hvis du er redd for å glemme de, for eksempel i et passordhåndteringsprogram. 

Hva hvis du ikke har Google-konto?

Med appene Min Sky og Se Hvem kan du lagre bilder, filer og kontakter i appene, og enkelt laste de ned på den nye telefonen din.

Fra iOS til iOS

For å flytte innhold fra for eksempel en eldre iphone til en nyere en, må du sikkerhetskopiere innholdet på den gamle telefonen før du flytter det over. Følg så stegene under: 

 • Sørg for at iphonen er koblet til et WiFi-nettverk
 • Gå inn på Innstillinger › navnet ditt øverst i menyen > iCloud
 • Sjekk at «iCloud-sikkerhetskopi» er slått på
 • Velg «Sikkerhetskopier nå»

Nå er innholdet lagret i iCloud som du har tilgang til på din nye telefon igjennom din Apple ID. Husk at du må laste ned appene på din gamle telefon på nytt på din nye telefon. Dette gjør du med App Store. 

Fra Android til iOS

Du kan flytte alt innholdet fra en Android-telefon til en iPhone med appen 'Move to iOS'. Når du har lastet ned appen: 

 • Sørg for at Android-telefonen er koblet til WiFi 
 • Koble den nye iPhonen og gamle Android-telefonen til strøm. 

Følg disse stegene:

 • Start din nye iPhone for første gang og velg 'Apper og data'-skjermen. Trykk deretter på 'Overfør data fra Android'. Vent med å konfigurere iPhonen til du har fullført stegene under.
 • Åpne Flytt til iOS-appen på Android-telefonen din og trykk 'Fortsett'. Les og godta betingelsene og vilkårene, og trykk 'Neste' oppe i høyre hjørne på 'Find your Code'-skjermen.
 • På iPhonen trykker du 'Fortsett' på skjermen som kalles 'Overfør fra Android'. 
 • Når du får opp en kode på iPhone-skjermen, skriver du inn denne på Android-telefonen. Vent deretter til skjermen 'Transfer Data' blir vist.
 • På Android-telefonen velger du innholdet som skal overføres. Velge deretter 'Neste' og vent til overføringen er ferdig.
 • Når du ser at alt innholdet har blitt overført, trykker du 'Ferdig' på Android-enheten. Trykk deretter på 'Fortsett' på iOS-enheten og følg fremgangsmåten på skjermen for å fullføre konfigureringen.
 • Merk at musikk, bøker og PDF-filer må flyttes manuelt fra Android til iOS.
Husk at innebygde apper i Android og innholdet på disse ikke kan overføres til iOS. Hvis det er snakk om tekst, kan du for eksempel lagre dette i et tekstprogram eller sende det til deg selv på mail. 
Du får heller ikke flyttet nedlastede apper og passord fra Android til iOS, men du kan laste ned appene på nytt i App Store. 
Passordene dine må du lagre et trygt sted hvis du er redd for å glemme de, for eksempel i et passordhåndteringsprogram. 
Flytte bilder og kontakter fra Android til iOS?

Med appene Min Sky og Se Hvem kan du lagre bilder, filer og kontakter i appene, og enkelt laste de ned på den nye telefonen din.

Fra Android til Android

Hvis du skal flytte innholdet på en Android-telefon til en annen, kan du bruke Google Disk og følge stegene under: 

 • Last ned Google Disk-appen hvis du ikke har den.
 • Åpne appen, og sikkerhetskopier innholdet ditt:
  - Meny › Innstillinger > Sikkerhetskopiering
   - Velg så hva slags innhold du ønsker å sikkerhetskopiere (bilder, kontakter, etc.)
 • Klikk på «Start sikkerhetskopiering». Dette kan ta litt tid, avhengig av hvor mye innhold du ønsker å flytte.

Logg så på Google-kontoen på den nye telefonen din. Her kan du enkelt laste ned innholdet fra den gamle telefonen fra Google Disk. Husk at du må laste ned appene på din gamle telefon på nytt på din nye telefon. Dette gjør du med Google Play Butikk. 

... Eller la Telenor gjøre jobben for deg

Den aller enkleste måten å overføre innhold på er i en av Telenors butikker. Spør du etter tjenesten Fiks ferdig vil en av de ansatte hjelpe deg med å overføre ønsket innhold fra den gamle til den nye mobilen. Enklere blir det ikke. Finn din nærmeste Telenorbutikk