Datakontroll Utland

Tjenesten Datakontroll Utland gir deg full kontroll på databruken når du er i utlandet.

Datakontroll Utland hjelper deg med å holde kontroll på datakostnadene i utlandet etter at inkludert mengde er brukt opp. Tjenesten er automatisk aktivert i alle våre abonnement, inkludert Mobilt Bredbånd, og gjelder utenfor EU/EØS.

Ute etter priser når du reiser utenlands?

Finn priser for data, samtale og meldinger for landet du skal til eller er i

Slik fungerer Datakontroll Utland

  • Alle våre abonnement med fast datamengde har en beløpsgrense for databruk på 500,- per måned. 

  • Du vil motta en SMS-varsling når du nærmer deg beløpsgrensen på 500,-. 

  • Du velger selv om du vil fortsette å bruke data i utlandet, ellers sperres abonnementet for videre databruk i utlandet ut måneden.

Merk at beløpsgrensen på 500,- ikke inkluderer eventuelle kjøp av ekstra datapakker i utlandet.

i

Datatrafikk utover beløpsgrensen

Ønsker du å bruke data i utlandet utover den månedlige beløpsgrensen på 500,-, sender du SMS med FORTSETT UTLAND til 1999. Da økes grensen automatisk med 500,- resten av den måneden. Vi varsler deg på SMS når du nærmer deg den nye grensen.

Du kan øke grensen så mange ganger du har behov for ved å sende SMS med FORTSETT UTLAND til 1999. Hver gang økes grensen med 500,-. Beløpsgrensen blir tilbakestilt til den opprinnelige beløpsgrensen på 500,- neste måned. Det er også mulig å øke beløpsgrensen med hhv. 200,- og 3000,- ved å sende SMS med FORTSETT UTLAND 200 eller FORTSETT UTLAND 3000 til 1999.

i

Sjekke beløpsgrense og forbruk

Ønsker du å sjekke hvilken beløpsgrense som gjelder for abonnementet ditt, sender du SMS med STATUS UTLAND til 1999. Du vil da motta en oversikt over ditt dataforbruk i utlandet så langt denne måneden. Du kan også sjekke dette på Mine sider.

i

SMS-varsling for Mobilt Bredbånd

Har du Mobilt Bredbånd anbefaler vi at du legger inn mobilnummeret ditt som mottaker av SMS-varslinger, slik at du kan motta varslinger om databruk i utlandet. Du kan når som helst endre mobilnummeret under Abonnementsdetaljer på Mine sider.

Slik legger du inn mobilnummeret:

  1. Logg inn på Mine sider

  2. Velg Mobilt Bredbånd-abonnementet du vil legge inn alternativt varslingsnummer på

  3. Gå til "Innstillinger" og deretter "Varslinger"

Spørsmål og svar om Datakontroll Utland

?

Hva er Datakontroll Utland?

Datakontroll Utland er en funksjon som ligger i mobilabonnementet, og som sørger for full stopp på bruk av data i utlandet når inkludert mengde er brukt opp.

?

Hvor gjelder tjenesten?

Tjenesten gjelder i alle land utenfor EU/EØS.

?

Er Datakontroll Utland gratis?

Ja, Datakontroll Utland er inkludert i alle våre mobilabonnement og koster ingenting.

?

Hvordan får jeg tjenesten?

Datakontroll Utland er automatisk aktivert i alle våre abonnement og i Mobilt Bredbånd, og du behøver ikke å foreta deg noe for at tjenesten skal fungere.

?

Hvorfor er funksjonen nyttig?

Har du abonnement med fast datamengde, trenger du aldri bekymre deg for at datakostnadene løper løpsk. Datakontroll Utland hjelper deg med å holde kontroll på datakostnadene i utlandet etter at inkludert mengde er brukt opp.