SafeZone rapportside

Oversikt over antall blokkerte forespørsler

SafeZone blokkerer trafikk til nettsider og nettsteder hvor vi har oppdaget skadelig innhold. Grafen under viser hvor mange oppslag mot slike nettsteder SafeZone-tjenesten har stoppet (på mobil og fast internettaksess), dag for dag, innenfor valgt periode. Du kan også velge visning av antall blokkerte oppslag per kategori. En beskrivelse av hver enkelt kategori finner du lenger ned på siden.

Statistikk på blokkerte forespørsler

 • Phishing

  På norsk også kalt nettfiske eller phiske, er en betegnelse på digital snoking eller «fisking» etter sensitiv informasjon, som passord eller kredittkortnummer. Disse digitale angrepene starter gjerne med en e-post, en SMS, en post fra en falsk eller «hacket» Facebook-konto eller lignende. SafeZone stopper deg fra å gå inn på sider som er kjent for phishing, og brukeren blir i disse tilfellene videresendt til en blokkeringsside.

 • Malware

  Malicious Software eller skadelig programvare defineres som alle typer programvare som er bevisst designet for å forstyrre, skade, eller få tilgang til datamaskiner, servere, mobiltelefoner eller nettbrett, uten brukerens samtykke. Eksempler på malware er datavirus, ormer, trojanere, spyware, adware, ransomware, backdoors, rootkit og keyloggere. SafeZone stopper deg fra å gå inn på sider som er kjent for å spre malware, og brukeren blir i disse tilfellene videresendt til en blokkeringsside.

 • Command & Control

  Command & Control er en metode som brukes av angripere for å distribuere og kontrollere malware. Dette forkortes ofte til C2 eller C&C. Metoden benyttes av fiendtlige aktører for å sende data mellom infiserte enheter og en C2-server. Fromålet med C2 kan være oppdatering av malware, kontroll over PC/mobilenhet og uthenting av data. Dette er prosesser som kjører i bakgrunnen på PC, server eller mobiltelefonen, og brukeren vil som regel være uvitende om at dette pågår. Brukeren vil derfor som regel heller ikke bli varslet når SafeZone stopper denne typen trafikk.

 • Crypto Mining

  Crypto Mining eller kryptomining er i utgangspunktet en helt lovlig prosess for å utvinne eller «tjene» mer kryptovaluta. Prosessen består som regel av å løse komplekse matteoppgaver – raskest mulig – noe som krever store mengder datakraft og strøm.

  Crypto Jacking eller kryptokapring er en form for digital kriminalitet der svindlerne tar over andres PC-er, mobiltelefoner eller servere, og bruker disse til å utvinne kryptovalutta. I disse tilfellene tar altså svindlerne ut fortjenesten, mens ofrene sitter igjen med strømregningen, redusert prosessorkraft og andre ulemper dette medfører. Ved å sperre for denne typen trafikk vil en infisert enhet blir mindre attraktiv som en del av et botnett (nettverk av infiserte maskiner).

Slik bestiller du SafeZone

Du kan enten bestille digitalt og bli oppringt av en av våre dyktige selgere, eller du kan kontakte oss om du har spørsmål rundt tjenesten før du bestiller.