Ubegrenset bruk av data

Ubegrenset data - Valgfri hastighet
Frihet basis

Frihet Basis

15 Mbit/s

For deg som stort sett bruker mobiltelefonen til e-post og surfing.

599,-/mnd

Bestselger
Frihet Standard

Frihet Standard

150 Mbit/s

For deg som benytter skytjenester, kjører videomøter, og streamer mye.

649,-/mnd

Frihet Maks

Frihet Maks

Fri fart

For deg som bare skal ha det beste og vil ha full utnyttelse av din 5G-telefon.

749,-/mnd

Abonnementene har fri bruk av data, men fra 100 GB reduseres hastigheten til 3 Mbit/s ut måneden. Du har fortsatt ubegrenset data, og kan surfe relativt normalt – men det vil gå noe saktere. Hastigheten kan gjenopprettes ved å kjøpe dette i appen Mitt Telenor eller Min Bedrift. Når du gjenoppretter hastigheten får du tilbake hastigheten du har i ditt abonnement. Bruker du nye 100 GB, reduseres hastigheten på nytt, og du kan velge å gjenopprette igjen.

Oppgitt hastighet er en inntil hastighet, og vil kunne variere etter kapasitet og andre forhold. Oppgitt månedspris forutsetter 24-måneders binding. Samtaler fra Norge til utenlandske nummer, MMS, spesialnummer, samt bruk om bord på skip og fly, har egne priser. Datakort og Tvilling er tilleggstjenester til Frihet, og koster 99,-/mnd.

Raskest 5 år på rad

Ookla

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2022. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.
Les mer

Inkludert i bedriftsabonnementet Frihet

Spørsmål og svar om Frihet

?

Hva betyr Mbit/s?

Mbit/s står for ”megabit per sekund”. 100 Mbit/s betyr altså at du kan overføre opptil 100 megabit per sekund når du laster noe ned – en fil eller en nettside. Det er ganske store datamengder. Én bokstav tilsvarer en byte (8 bits) – det vil si at en hastighet på 100 Mbit/s lar deg laste ned datamengder som tilsvarer 12,5 millioner bokstaver i sekundet! Megabit blir ofte forvekslet med megabyte (sistnevnte forkortes med MB). Megabit og megabyte er ikke det samme.

?

Hvor mye hastighet trenger jeg for å jobbe og for noe privat bruk?

Det er avhengig av hva du skal gjøre på mobilen, hvor mange enheter du kobler opp på abonnementet samtidig eller hvor høy kvalitet du forventer på video-bildet. Husk at du fritt kan flytte deg oppover eller nedover om behovet for hastighet endrer seg. Her er noen eksempler;

  • opptil 10 Mbit/s*, er vår laveste hastighet. Du kan surfe, lese e-post og bruke sosiale medier som normalt. Du kan også se video i god kvalitet, og laste ned en film på cirka 7,5 minutter.

  • opptil 100 Mbit/s*, god nok for de fleste. Du kan være i videokonferanse med flere deltakere, bruke skytjenester, dele data, strømme nett-tv med krystallklar kvalitet, og laste ned en film på cirka ett minutt. Dagens gjennomsnittshastighet på 4G er 70–80 Mbit/s, men med en toppfart opptil 300 Mbit/s.

  • opptil 300 Mbit/s på 4G eller 500 Mbit/s på 5G. Drømmehastigheten for deg med flere enheter med Data- eller Tvilling-SIM. Du vil oppleve minimale forsinkelser i nettet, og en film lastes ned på cirka 23 sekunder.


*Opplevd hastighet vil være avhengig av dekningen der du er

?

Hva er forskjellen mellom opp- og nedlastning?

Det er definert like hastigheter opp og ned i abonnementene, men de fleste vil oppleve lavere opplastingshastighet enn nedlastingshastighet, da dette styres i nettet, og ikke i abonnementene.

?

Hva slags hastighet trenger jeg for å delta i videokonferanser? (Zoom, Viju, Skype, Teams, Google Meet)

Kapasiteten de ulike løsningene krever kan variere, men det viktigst er å skille på om du deltar i møter med få eller flere møtedeltakere. 10 Mbit/s kan fungere om dere er få deltakere, men skal en sitte flere i en video -konferanse med video på anbefaler vi opp til 100 Mbit/s for å få god bildekvalitet.

?

Hva anbefaler Netflix?

Netflix anbefaler at du har minst 3 Mbit/s for å se filmer/serier fra dem i standard kvalitet (SD). For å se innhold i HD anbefaler de minst 5 Mbit/s, men enkelte av seriene tilbyr de også i et ekstra bra format de kaller Ultra HD – og da bør da ha minst 25 Mbit/s.

?

Hvilket Frihet-abonnement passer meg best?

Oppgave

Anbefalt pr enhet

Basis
10 Mbit/s

Standard
100 Mbit/s

Maks
Fri fart

Surfe og lese e-post på mobilen

😃

😃

😃

Digitale møter/videosamtale

1,2-5 mbps

😃

😃

😃

Digitale møter med mange deltakere

😐

😃

😃

OneDrive/Office 365 skylagring

72 mbps

🙁

😃

😃

Streaming HD

5 mbps

😃

😃

😃

Streaming 4K

25 mbps

😐

😃

😃

?

Hvordan tester jeg hastigheten der jeg er?

Test hastigheten med vårt speedometer her https://www.telenor.no/speedometer/

For å teste hastigheten på ditt mobilabonnement må du passe på å ikke være tilkoblet WiFi når du gjennomfører testen. Merk, speedometeret vil bruke litt mobildata på testen. Mengden avhenger av hvor høy hastighet du opplever der du er.

*Opplevd hastighet vil være avhengig av dekningen der du er

?

Hvordan påvirker mobiltelefonen min opplevd hastighet?

  • Hvilken mobiltelefon du har vil være avgjørende for opplevd hastighet (3G, 4G-telefon eller 5G-telefon).

  • En 4G-mobil med 4G-dekning kan oppleve opptil 300 Mbit/s, mens en 5G-mobil med 5G-dekning kan oppleve opptil 1000 Mbit/ (forutsatt at ikke abonnementet har en hastighet begrensing eller kapasiteten i området er redusert) Alle våre FLYT abonnement og FRIHET Maks støtter hastigheter over 300 Mbit/s.

?

Hvilken hastighet får jeg med 5G og hvor får 5G dekning?

5G-hastighet = opp til 1000 mbp/s. Hastigheten vil oppleves ti ganger raskere enn dagens nett noe som bare er starten på hva som vil bli mulig av raske opp- og ned lastinger. For å oppleve denne hastigheten må mobiltelefonen din være en 5G mobil og området du er i ha 5G dekning. Kapasitete i nettet vil også øke, ergo vil hastigheten ikke bli påvirket at antall enheter som deler en kapasitet, slik det kan oppleves i dag. Les mer om 5G og hvilke områder som nå bygges ut

https://www.telenor.no/dekning/5g/#utbyggingsplaner

?

Hva kan redusere opplevd hastighet?

Hvilken dekning som er tilgjengelig der du befinner deg  (2G, 3G, 4G, 4G+,5G) vil begrense tilgjengelig hastighet. Vårt 4G nett er i dag et av verdens raskeste og dekker .

  • Hvilken mobiltelefon du har vil være avgjørende for opplevd hastighet (3G-, 4G-telefon eller 5G-telefon).

  • Antall mobilbrukere i området der du befinner deg. Jo flere som er koblet på, desto flere er det som deler på kapasiteten. Merk at alle hastigheter behandles likt ved metning i mobilnettet.

?

Hva skjer med hastigheten når jeg deler internettet fra mobilen:

  • Plassering av mobilen: Ha mobilen så nærmest mulig der du bruker Internett mest.

  • Antall samtidige brukere: Er dere mange i husholdningen som deler internett tilkoblingen samtidig kan det medføre at hastigheten oppleves som lavere. 

?

Får jeg samme hastighet i utlandet som i Norge?


Hastighetsforskjeller i våre abonnement gjelder ikke alltid i utlandet, våre samarbeidsaktører i utlandet har ulik praksis, og det er ikke alle som tar hensyn til disse parametrene. Det betyr at man noen steder vil kunne få høyere hastighet, mens andre steder vil det være lavere hastighet pga begrensinger i nettet.
Dette gjelder alle våre mobilabonnement.