Sikkerhet

God sikkerhet betyr å håndtere alle risikofaktorene som følger med å koble ting på nett. Vårt mobilnett har en solid sikkerhetsstruktur innebygd som beskytter dine og brukernes data.

Vil du vite mer om IoT?

Ønsker du å bruke IoT i din bedrift eller virksomhet? Vi hjelper deg med å komme i gang.

4G-nettet er basert på en solid telekom-infrastruktur. Denne driftes og overvåkes døgnet rundt og baserer seg på åpne, tilgjengelige og globale standarder. Det betyr at du fritt kan velge terminalutstyr for IoT uten å måtte utvikle din egen infrastruktur, med visshet om at kommunikasjonen din håndteres på en robust og trygg måte. 

Mobilnettet håndterer autentisering av IoT-terminaler, samt kryptering av data gjennom 4G-nettet via ditt SIM-kort. Trafikken fra mobilnettet til bedriftens servere går over Telenors APN (tilgangspunkt), eller via et kundespesifikt APN. Mobilnettet bruker dessuten autentisering av SIM-kort. I praksis vil det si at kun terminaler med godkjent SIM-kort slippes inn i mobilnettet, slik at uvedkommende terminaler stenges ute. 

Å benytte SIM-kort i terminalene er unikt for IoT på 4G. Dette gir samme sikkerhetsnivå for IoT som for vanlige smarttelefoner. Med SIM-kort autentiseres både bruker og terminal, i tillegg til radionettet som terminalen kobles til. Teknologien krypterer også all informasjon som sendes via radio.

En mann med en PC i et serverrom

GSMA security guidelines

IoT-sikkerhet er alles ansvar. Følger du GSMAs sikkerhetsretningslinjer sikrer du at dine løsninger og ditt utstyr er så sikkert som mulig på tingenes internett.
Les mer