Sikkerhet

Snakk Om Sikkerhet – Tips og råd

Nå har jeg akkurat hørt på sikkerhetspraten fra mars, Snakk Om Sikkerhet, med våre fageksperter Tommy Bergmann og Rolv R. Hauge. Som vanlig hadde de mye spennende på agendaen og flere nyttige tips og råd å komme med. Verdt å få med seg denne episoden altså.

Snakk om sikerhet - tips og råd

Snakk om sikkerhet - Her er høydepunktene som er verdt å merke seg sett fra min side:

Nyttig rapport

ENISA og CERT-EU har sluppet en felles rapport "Sustained activity by specific threat actors", som advarer om vedvarende aktivitet fra Kina-affilierte aktørgrupperinger.  Rapporten inneholder punktlister med råd for å styrke evnen til å forsvare seg mot, oppdage og respondere på angrep, samt beskrivelse av fem spesifikke aktørgrupperinger.

Her finner du rapporten

Zero-click attacks

Tommy og Rolv snakker om hva det er og hvor viktig det er å gjennomføre oppdateringer med en gang disse kommer. Nettopp for å tette sikkerhetshull. 

Ransomware

Denne månedens ransomware ... Her er fokuset angrep som er gjennomført, frekkheten i noen av disse og dramatiske økonomiske konsekvenser. Få med deg hele listen ved å se vlodcasten. 

Vil du høre flere råd og tips fra Rolv og Tommy – bør du få med deg webinaret Snakk om Sikkerhet fra 23. mars 2023.

Fakta om ransomware

Ransomware, løsepengevirus eller utpressingsskadevare øker stadig og ser ut til å bli vanskeligere å håndtere. Og i dag kan du til og med kjøpe Ransomware som en tjeneste (RaaS). Trusselaktører ser fremdeles sitt snitt til å tjene store penger på uvitenhet, stress og hektiske hverdager. De utnytter rett og slett det øyeblikket hvor du er litt uoppmerksom og «bare» trykker på noe du tror er en uskyldig lenke.

Ønsker du å vite mer om ransomware - hvordan man blir infisert, hvilke typer som finnes, hvilke forhåndsregler du bør ta og hva du bør gjøre når du rammes. Da burde du få med deg bloggposten - Ransomware – Hva er det og hvordan unngår du det på bedriftens enheter?