Nettverk

Sjekk inn. Logg på. Pust ut!

– Alle i dag forventer et stabilt og raskt internett, mener femte generasjon hotelleier.

Ullensvang hotell

Fruktbygda Lofthus ligger i et unikt kultur- og naturlandskap. Omgitt av bratte fjell og brusende fosser sies det å være inspirasjonen til Tidemand og Gudes « Brudeferden i Hardanger» og målbinder selv den mest erfarne reisende, med sine idylliske frukttrær i tusentall.

Midt i hjertet av dette vestnorske nasjonalromantiske landskapet, ligger Hotel Ullensvang, som har gitt husly til kongelige, turister og handelsreisende siden 1846. Selv Edvard Grieg var stamgjest, og hans opprinnelige komponisthytte står fortsatt i hotellhagen.

Et moderne hotell med en unik historie

Hans Edmund Utne er femte generasjon eier av Hotel Ullensvang og har bokstavelig talt vokst opp på hotellet. Han var innom alle deler av driften, før han overtok som daglig leder i 2005.

– Jeg har stått i døra, jeg har stått i oppvasken, jeg har båret bagasje, vært vaktmester, servitør, nattevakt, stuepike og jobbet med salg. Alt sammen!, forteller han entusiastisk.

Hotellet, som startet med en enkel halmseng, har i dag 168 rom i ulike kategorier, stor konferanseavdeling med plass til 350 personer og et eget selskapslokale med plass til 100.

Familien Utne har samtidig tatt godt vare på historien og lokale tradisjoner. I spisesalen – med utsmykninger fra 1881 – brukes lokale råvarer, og du presser din egen juice av regionens epler til frokost.

– Vi liker å si at vi er et moderne hotell med historie, for en formidabel innsats er lagt ned av alle våre ansatte de siste årene. Bare det siste året har vi lagt 3.500 kvadratmeter nye tepper, installert LED-belysning, oppgradert salonger, parkeringshus, ventilasjon og varmepumpeanlegg, forteller han.

Slike tiltak er helt nødvendig for å følge dagens krav og holde tritt i et konkurranseutsatt marked, mener Utne. Nye digitale løsninger krever også en raskere og mer stabil internettlinje. Med fiber fra Telenor har hotellet blitt godt rustet for fremtiden.

– Vi gikk fra Lada til Ferrari, spøker Utne. Og fortsetter. – I dag krever konferansedeltakere at det tekniske er på plass. Med 350 konferansegjester kan det bli mye datatrafikk. Vi hadde tidligere bredbånd via kobberledninger, men forstod at det ikke ville fortsette inn i fremtiden. Vanlige gjester streamer jo også stadig mer filmer og annet innhold. Da må vi sørge for at det ikke går for sakte, sier han.

Norges raskeste bygd

Telenor var svært behjelpelige med å installere fiber, minnes Utne, som i dag nyter godt av et sikkert og stabilt nett i den daglige hotelldriften, med booking, e-faktura og eksternt regnskapsbyrå.

– Gjester i dag er så bereist at de forventer at alt fungerer, også innerst i Hardangerfjorden, men vi var trolig det eneste stedet utenom Oslo som hadde fiber-nett for fem år siden. Vi arrangerte en stor internasjonal konferanse, som krevde mye datatrafikk og fikk god hjelp av Telenor med installasjonen. Oslo og Lofthus – Norges navle, ler han.

Sjekk om du kan få fiber

Økt hastighet

Hotelleieren har ikke opplevd noen utfordringer etter installasjonen. To ekstra sendere sørger også for at gjestene har trådløst nett ute i fjorden.

– Første spørsmålet etter innsjekk er alltid, “hva er Wifi-passordet?”. Og de spør aldri om det er dekning, det er en selvfølge. Vi har derfor pøst på med hastighet og gikk nettopp opp fra 200 til 300 Mb/s. Så vi er på hugget og passer på at vi har nok kapasitet på – og i – ulike deler av huset. Med stor hage og egen sandstrand, hvor vi tilbyr robåter og trådbåter, er det også kjekt at nettet fungerer på fjorden, sier han.

– Første spørsmålet etter innsjekk er alltid: “Hva er WiFi-passordet?”, sier hotelldirektør Hans Edmund Utne.
– Første spørsmålet etter innsjekk er alltid: “Hva er WiFi-passordet?”, sier hotelldirektør Hans Edmund Utne.

Fra fasttelefon til IP-telefoni

Han forteller videre at nye signalmottakere har blitt etter-installert, og styrer hvordan signalene sendes gjennom hvert kontaktpunkt på det store hotellet. Og når fasttelefonen på kobbernettet avvikles om få år, har Utne allerede planen klar.

– Spredningsnettet på hotellet står nede i kjelleren. Det fordeler hastighet likt, slik at en router ikke jobber mer enn de andre. Fastlinjen har vi ennå, men det fikk vi vite at skal legges ned i 2022. Vi innfører derfor også IP-telefoni om kort tid, forteller han.

Med nasjonalromantisk historie i veggene, og utsikt mot frukthager, hvite isbreer og dypblå fjorder er det lett å forstå at Utne har blitt boende på Lofthus i fem generasjoner. Og med fiber fra Telenor er Hardanger-bygda flotteste hotell klar for å gå fremtiden i møte.

- Med stor hage og egen sandstrand, hvor vi tilbyr robåter og trådbåter, er det også kjekt at nettet fungerer på fjorden, sier Utne.
- Med stor hage og egen sandstrand, hvor vi tilbyr robåter og trådbåter, er det også kjekt at nettet fungerer på fjorden, sier Utne.

Vil du bestille fiber fra Telenor?

Telenor tar rundt 40 prosent av fiberveksten i bedriftsmarkedet, og jobber nå knallhardt for å øke tilgjengeligheten i resten av landet. Nå trenger du ikke lenger å frykte at dårlige dekningsforhold skal holde deg tilbake. Telenor leverer Fiber til hele Norge og tusenvis av bedrifter kan allerede få fiber uten at det må graves. Bare i Oslo kan allerede kan 34 000 bedrifter få fiber uten graving.

Med fiber fra Telenor har du også tilgang til sikkerhetstjenester som Norton Bedrift og Nettvern Bedrift og døgnåpen kundeservice 365 dager i året. Ruter og montering av utstyr er inkludert.

Få et uforpliktende tilbud på fiber