Derfor velger bedrifter fibernett

Barista lager kaffe i en kaffebar
Telenors storsatsing på fiberteknologi har blitt tatt godt imot av norske bedriftseiere.

– Hvert år bruker vi over 4 milliarder kroner på å oppgradere telefon-, TV- og datanettene i Norge. De siste årene har en stor del av investeringene gått til å bygge fiberinfrastruktur til bedriftsmarkedet, sier Rune Røssel, Business Manager i Telenor.

– Nye digitale løsninger krever en raskere og mer stabil internettlinje, og med fiber blir bedriftene godt rustet for fremtiden.

Det er flere grunner til at norske bedrifter kaster seg på fiberbølgen:

 1. Skytjenester øker i bedriftsmarkedet
  Disse krever raskere nett med stor kapasitet, høy oppetid og god sikkerhet. Lange opp- og nedlastingstider ødelegger effektiv bruk av skytjenester, og oppetid og sikkerhet er kritisk når bedriftens programvare, kundeløsninger, nettbutikker og lagring av data ligger i skyen. 
 2. Fleksibilitet med kontoret i lomma
  Skytjenester gjør også livet lettere for ansatte som er ute i felten eller på reise, og gir ansatte mulighet for hjemmekontor og færre reisedager. Da er for eksempel tjenester som videokonferanser viktige, og en viktig driver for dette er god kvalitet på lyd og bilde. Da trenger du fiber.
 3. Passer bedrifter i alle størrelser
  Kapasiteten på fibernettet er skalerbar, og passer dermed bedrifter i alle størrelser og med ulike behov.
 4. Stadig lettere å få fiber
  I Norge har vi god dekningsgrad for fiber, og Telenors kjernenett står for 80 prosent av all trafikken. Tusenvis av bedrifter kan allerede få fiber uten at det må graves.
 5. Rustet for fremtiden
  Vi er inne i en periode med eksplosiv økning av dataforbruk, og ingen vet helt hvor det vil ende. Fiberteknologi er den sikreste løsningen for å holde tritt med utviklingen på lang sikt.

Telenor tar rundt 40 prosent av fiberveksten i bedriftsmarkedet, og jobber nå knallhardt for å øke tilgjengeligheten i resten av landet. Bare i Oslo kan allerede kan 34 000 bedrifter få fiber uten graving, og responsen i markedet har vært enorm, avslutter Rune Røssel.

Vil du bestille fiber fra Telenor?
Med fiber fra Telenor har du også tilgang til sikkerhetstjenester som Norton Bedrift og Nettvern Bedrift og døgnåpen kundeservice 365 dager i året. Ruter og montering av utstyr er inkludert.

Få et uforpliktende tilbud på fiber

Sjekk om du kan få fiber uten å grave