Mobil

Dette enkle mobilgrepet gjør surfingen bedre – og sikrere

Det er mange gode grunner til hvorfor du bør styre unna usikre nettverk.

Flyt

– Det å jobbe er ikke lenger synonymt med å sitte på kontoret – selv for dem med typiske «kontorjobber», sier Birgitte Salvesen, Marketing Manager i Telenor Bedrift.

Takket være alle mulighetene moderne mobiltelefoner kan by på, er det å jobbe hvor som helst – og når som helst – blitt stadig mer vanlig, sier hun:

– Vi bærer med oss superraske datamaskiner i lomma til enhver tid. Og når disse kan kobles opp mot verdens raskeste mobilnett, er det lettere enn noensinne å få gjort det du skal – uten å være avhengig av et trådløst nett.

Likevel velger mange å koble seg på åpne, usikrede nettverk, ofte av gammel vane, sier Salvesen:

– Det mange tenker ikke over når de surfer på slike nett, er risikoen det innebærer både for seg selv og bedriften.

Sikrere uten WiFi-stresset

Kobler du deg opp mot åpne og usikrede nettverk, er det nemlig svært lett for uvedkommende å se alt du gjør på nettet – inkludert inntasting av brukernavn og passord.

– Dette kan for eksempel skje ved at noen oppretter et falskt nettverk som utgir seg for å være det offisielle WiFi-nettet på en café, et konferansesenter eller en flyplass. Kobler du deg opp mot dette «kuppede» nettverket med mobilen eller datamaskinen, kan fremmede få full tilgang til din private informasjon, sier Salvesen og fortsetter:

– Spesielt dem som jobber med bedriftshemmeligheter eller lignende bør være ekstra forsiktige med usikrede nettverk. Her kan skadeomfanget raskt bli veldig stort.

Heldigvis opplever Salvesen at stadig flere blir bevisste på å benytte mobilnettet også når de skal surfe via laptopen på offentlige plasser, via «delt internett»-funksjonen på mobilen.

– Ikke bare blir tilkoblingen som oftest raskere og mer stabil når du surfer over mobilnettet – det er også langt sikrere, ettersom du da surfer på et lukket nettverk.

Et moderne mobilabonnement

Skal du surfe via mobilen, gjelder det også å ha et mobilabonnement tilpasset den moderne mobilhverdagen.

– Med bedriftsabonnementet Flyt får du automatisk en ny datapakke når du trenger det, slik at du aldri opplever å gå tom for data. Disse tilleggspakkene er dessuten så gunstig priset at du ikke trenger å bekymre deg for å bruke mer data enn du har inkludert, forteller Salvesen.

Om bedriften for eksempel utstyrer sine ansatte med Flyt M, vil de hver måned ha 10 GB inkludert. Skulle denne datamengden bli brukt opp, får den ansatte automatisk 10 nye GB for bare 99 kroner – så mange ganger som nødvendig.

– Dermed er det ikke noe som bør hindre de ansatte fra å bruke mobilnettet ved å dele dette fra mobilen, sier Salvesen.

Birgitte Salvesen, Marketing Manager Mobil, Telenor Bedrift anbefaler mobilabonnementet Flyt
Birgitte Salvesen, Marketing Manager Mobil, Telenor Bedrift.

Enkelt å dele nettet – også i utlandet

Å dele internett fra mobilen er svært enkelt, enten du har iPhone eller Android: Du aktiverer «internettdeling» (eventuelt «delt internett») i mobilens innstillinger, setter et passord – og får da et trådløst nett fra mobilen din. Dette kan du deretter koble deg til via en laptop eller annen enhet – akkurat som med et vanlig WiFi-nett.

– En stor fordel ved å jobbe på mobilnettet – i tillegg til at det er trygt – er at det i de fleste tilfeller er langt raskere enn trådløse nett, slik at du faktisk jobber mer effektivt, sier Salvesen.

Det er godt kjent for de fleste at Telenor har god dekning og verdens raskeste mobilnett i Norge. Ikke like mange er klar over at Telenor-kunder surfer bedre enn andre også i utlandet, sier Salvesen:

– Vi har så mange gode roamingavtaler som gjør at vi får den gode dekningen også når du er i utlandet. Det er kanskje spesielt på utenlandsturer mange har benyttet seg av åpne, usikre nettverk – men med fri bruk av mobilen i hele EU/EØS-området, er det bare å surfe via mobilen også på jobbturen.

Inkludert i Flyt er også tjenester som Nettvern og Min Sky, som gjør mobilhverdagen både tryggere og enklere. Med Nettvern stoppes du fra å klikke deg inn på usikre sider – mens Min Sky tilbyr ubegrenset og sikker lagring av bildene dine i skyen, slik at du aldri igjen mister et foto om mobilen skulle bli skadet eller borte.

– Flyt tilbyr dermed en helhet som handler om mer enn bare gigabyte og pris. Det er rett og slett et mobilabonnement som gjør det mulig for den ansatte å få jobben gjort på en trygg og effektiv måte – uten bekymringer, sier Salvesen.

Dette er Flyt
  • Mobilabonnementet Flyt tilpasser seg automatisk databruken til hver enkelt ansatt

  • Bruker du mer data, får du automatisk en ny datapakke for 99 kroner

  • Bruker du mindre, overføres resterende til neste måned med Data Rollover

  • Arbeidsgiver kan sette en grense for hvor mange automatiske datapakker hver ansatt skal ha