Sandvika fellesjøs har Trådløst Bredbånd fra Telenor
Sandvika fellesjøs har Trådløst Bredbånd fra Telenor
- Nettverk

Med Trådløst Bredbånd kan kuene melkes hele døgnet

Publisert: 10. juni 2021 kl. 14:10

Trådløst Bredbånd fra Telenor gir kundene det stabile og gode nettet de trenger for å løse de mest unike utfordringer. På Sandvika Fellesfjøs har de installert et helautomatisk fjøs og melkemaskinrobot som selv kan si fra når noe går galt, og den trenger bredbånd for å fungere. Løsningen kom fra Telenor.

Den lille øya Sandvika nord for Namsos, der poeten Olav Duun vokste opp og det i dag er 500 innbyggere som stadig er avhengige av fergeforbindelse, er kanskje ikke det mest opplagte stedet for en melkerobot. Men her står den, og i 2020 produserte den over 800.000 liter melk. Den melker kuer hele døgnet rundt, kuene går selv inn når de merker at tiden er inne.

Alltid på nett

- Melkeroboten vår er helautomatisk og går 24/7, så vi er avhengige av å vite når noe skjer og den stopper opp, forteller bonde Bjørnar Schei. Med Trådløst Bredbånd fra Telenor er maskinen koblet på hele tiden, og om noe skulle skje, som strømbrudd eller problemer med kuene, så sender den umiddelbart melding til ham.

Det gjør at han og hans to ansatte kan ha en arbeidshverdag som er litt mer som «vanlige folk» og de trenger ikke å være i fjøset hele døgnet. I stedet reiser han hjem og slapper av, for han vet at han får melding på telefonen eller PCen om noe skjer.

Les mer om Trådløst Bredbånd

Trådløst Bredbånd leverer

Tidligere hadde de en vanlig fastlinje inn i fjøset, men ettersom den skal fases ut, tok de skrittet over til å se på mobile løsninger. Bjørnar har god erfaring med Telenor fra tidligere, og siden de hadde forsøkt med en annen leverandør, uten suksess, var det naturlig å prøve Telenor denne gang. Det angrer de ikke på.

Når kuene går inn og melker seg selv, analyserer programvaren hvor mye melk kyrne leverer, i tillegg til innholdet og kvaliteten på melken, og all den informasjonen sendes automatisk til PCen til Bjørnar. Oppdateringer av systemet tas også over bredbåndet.

- Melkeroboten kombinert med Trådløst Bredbånd har gitt en mye friere hverdag for oss bønder, en mer normal arbeidsdag, som folk flest, sier Bjørnar før han må gå ut i fjøset igjen.

Kontakt oss om Trådløst Bredbånd