Nettverk

Bedre arbeidshverdag med Trådløst Bredbånd

Publisert: 4. november 2021 kl. 14:16

Trådløst Bredbånd fra Telenor lar bedrifter være tilkoblet hele tiden, også langt utenfor allfarvei. På 1007 meter over havet har Furuhaugli Fjellhytter sett verdien av dette, og det har gjort bookingen deres enklere.

Furuhaugli fjellhytter
Furuhaugli fjellhytter
- Nettverk

Bedre arbeidshverdag med Trådløst Bredbånd

Publisert: 4. november 2021 kl. 14:16

Trådløst Bredbånd fra Telenor lar bedrifter være tilkoblet hele tiden, også langt utenfor allfarvei. På 1007 meter over havet har Furuhaugli Fjellhytter sett verdien av dette, og det har gjort bookingen deres enklere.

- Utfordringen vår er at her midt oppe på Dovrefjellet, så er det ikke innlagt hverken fiber eller kobber eller noe annet fast nett, forteller Jo Andre Haugen, daglig leder for Furuhaugli Fjellhytter. Stedet, og de som driver det, er med andre ord helt avhengige av god og stabil mobildekning.

Jo Andre og hans team tok over fjellhyttene i mars 2020 og pusset dem opp til en høyere standard enn tidligere. Stedet ligger midt på fjellet langs den gamle Pilgrimsleden mellom Oslo og Nidaros, og åpnet for bespisning og overnatting i 1930. Etter moderniseringen tilbyr de Moskussafari og gourmetmat i unike omgivelser, men selv om man forlater sivilisasjonen og bor en natt i det tidløse landskapet, har moderne teknologi fremdeles mange fordeler som de gjerne ville dra nytte av. Men uten fast linje fikk de heller ikke fast signal.

Dekning er viktig

Den største utfordringen de opplevde med ustabilt nett var at bookingen skjedde sporadisk. Siden de ligger en knapp kilometer fra E6 og tilbyr både fjellhytter og koselige motellrom i fantastisk natur, skjedde det rett som det var at folk bestemte seg for å overnatte på kort varsel. Da ville gjestene få beskjed om at det var ledig rom og at booking var i orden, men de som jobbet på hotellet ble ikke orientert, og de måtte derfor ha noen stående i resepsjonen hele kvelden, bare i tilfelle noen kom for å sjekke inn.

- Det skjedde rett som det er at det sto folk nede i veien som hadde booket rom uten at vi fikk beskjed, kanskje fordi vi var noen meter utenfor dekningsområdet, sukker Jo Andre.

Kontakt oss om Trådløst Bredbånd

Trådløst Bredbånd løste utfordringen

Trådløst Bredbånd fra Telenor gir bedrifter raskt og enkelt stabil tilgang til internett der det er mobildekning. Etter overgangen til Telenor har de dekning over hele hytteområdet, og han er selv koblet til bookingsystemet på telefonen sin. Så når noen kjører over E6 og føler for å tilbringe natten, så får han melding om det. Dette gir de enorm fleksibilitet, ettersom de kan jobbe andre steder enn i resepsjonen, og får melding om noen ankommer.

De forsøkte flere leverandører, men ble ikke fornøyd før de landet på Telenor. Nå har de planer om å ekspandere dekningen av det trådløse nettet til hver hytte rundt på tomten. Med 10 ansatte, og 2-5 samtidige brukere på nettet, har de ikke opplevd noen begrensninger eller forsinkelser i signalet, og er veldig fornøyde.

- Det at jeg kan jobbe i en av hyttene og få beskjed om at det kommer gjester, det gjør oss mye mer effektive, forteller Jo Andre, og så går vi aldri glipp av en gjest. Her er det bare å komme!

Les mer om Trådløst Bredbånd