Mobil

Gjør bedriften klar til jul

Det er desember allerede og her er 10 tips som kan hjelpe deg med å gjøre bedriften klar til jul.

bedrift, juletre, mennesker, gjør klar til jul

Nå slipper du unødvendig stress og mas rett før julen setter inn. Vi har samlet 10 tips som kan hjelpe deg med å gjøre bedriften klar til jul, og du kan fokusere på ribba:

1. Endre på åpningstider og talemeldinger

Hvis dere har reduserte åpningstider i julen bør dere endre dette både på nettsiden, i sosiale medier og eventuelt andre steder dette synliggjøres. Dersom kunder enkelt kan finne dette vet de også hva de kan forvente av bedriften i julen. Husk også å endre åpningstider i Sentralbordet. Dersom dere holder stengt på for eksempel 1. og 2. juledag, kan du legge inn en hel fraværsmelding i Sentralbordet. Ikke glem å oppdater talemeldingene også, de dagene de skal være annerledes, så blir du klar til jul. Kundeservice har laget en enkel veiledning for hvordan du gjør endringer i Mobilt Bedriftsnett dersom du har det.

2. Gjør oversikt over bemanning lett tilgjengelig for alle

Sørg for at du har noen som kan besvare anrop i julen. Noen må jo betjene kundene til enhver tid innenfor åpningstidene. Vi anbefaler å lage en enkel oversikt over hvem som bemanner telefonen i hvilket tidsrom, hvem som skal sjekke anropsloggen og ringe tilbake til de som eventuelt ikke har fått svar. Slik får dere full oversikt over de som er på plass, og ikke.

3. Be ansatte om å oppdatere når de har fri

Få de ansatte til å oppdatere feriefraværet sitt, slik at kollegaene vet hvem som er tilgjengelig og eventuelt når den de prøver å få tak i er tilbake igjen. Det kan for eksempel gjøres i Outlook eller i Mobilt Bedriftsnett-appen.

4. La de ansatte jobbe fra hytta eller andre steder

Dersom ansatte ønsker å jobbe fra hytta, hos familie eller hjemme, kan du gjøre sentralbordet til virksomheten din tilgjengelig på mobilen. Da kan de svare på telefon og yte kundeservice fra mobilen, samtidig som de gjør seg klar til jul. Dersom du gir ansatte fleksibilitet vil de være mer fornøyde og behjelpelige.

5. Gi ekstra mobildata i gave i desember

Dersom du har penger igjen på budsjettet, eller vil gi de ansatte en liten julegave - gi de ekstra data i desember. Det kan være hyggelig å motta for alle, så de kan kose seg i julen uten å bekymre seg for å gå tom for data. Men det kan uansett være fint å gi dette til de som jobber fra andre steder i julen.

6. Tips de ansatte om spam og falske lenker

Det kommer mye lureri digitalt i juletiden. Informer de ansatte om å være forsiktige med å åpne lenker fra ukjente som de får på SMS, e-post og Messenger. Les om hvordan de ansatte kan surfe tryggere når de er på ferie.

7. Gi en personlig julehilsen

Husk å ønske ansatte og kunder god jul og godt nyttår. Gjør det gjerne personlig, legg med et hyggelig bilde, link til en julekonsert og noen utvalgte ord. Gjør det miljøvennlig – send hilsenen digitalt! Eller gi en gave til noen som trenger det – det kan være barn i Gaza, Fattighuset, flyktninger i din kommune som ikke har råd til julegaver eller liknende, og del med dine kunder.

8. Spar strøm

Skru av PC-er og lys, og skru ned varmen på kontoret om det skal stå tomt i julen. Det er en del penger å spare på det.

9. Få unna mål og budsjett for 2024

Skaff oversikt over hvor mye penger dere har brukt i år og hva dere kan spare på i budsjettet for neste år. Sett målene for 2024. Da kan du starte året med litt lavere skuldre og du vet akkurat hvor dere skal og hva dere skal gjøre når 2. januar plutselig er her.

10. Ta vare på de ansatte

Lag litt julehygge på kontoret. Server gløgg, mandariner eller pepperkaker. Dersom du har mulighet, gi de ansatte to timer fri (i arbeidstiden) til å kjøpe julegaver. Ring en ansatt som kanskje gruer seg litt til julen og slå av en hyggelig prat.

Sånn! Da kan du snart ta ferie og bedriften er klar til jul ❤

God jul!