Film og serier

Slik blir søndagens Super Bowl

Nå er det endelig tid for Super Bowl LV, der Kansas City Chiefs møter Tampa Bay Buccaneers. Se live på Viasat 4 eller i appen!

Bilde av amerikanske fotballspillere.

Søndag 7. februar går årets desidert største amerikanske sportsbegivenhet av stabelen.

De to topplagene fra fjorårets NFL-sesong, Tampa Bay Buccaneers og Kansas City Chiefs, møtes endelig i Super Bowl LV. 

Årets finale finner sted i Tampa, noe som betyr at det er første gang i NFL-historien at et lag spiller Super Bowl på hjemmebane. 

Norske NFL-entusiaster kan se begivenheten live på Viasat 4 eller i appen, med kickoff klokken 00.30. 

En sen natt blir det, men som alle som har sett Super Bowl vet: Dette er absolutt ikke et arrangement du vil gå glipp av – ikke minst fordi årets kamp ligger an til å bli særdeles minneverdig og nervepirrende.

Se Super Bowl LV direkte her

En quarterback-legende mot en kommende stjerne

En spiller som har fått spesielt mye oppmerksomhet under 2020-sesongen, er Buccaneers’ stjernespiller Tom Brady. 

Quarterbacken gjorde storeslem under lagets kamp mot Green Bay Packers i januar og ledet laget til en 31-26-seier og rett til finalen. 

Mang en seer beveget seg mot kanten av sofaen da Brady – med knappe to minutter igjen og en ledelse over Packers – ledet an et angrep som brukte opp all den gjenstående tiden og sikret finaleplassen. 

Årets Super Bowl markerer den 10. gangen Brady har spilt i finalen, men første gang han gjør det med Buccaneers og ikke gamleklubben New England Patriots. I løpet av tiden med Patriots ledet han dem til hele seks titler. 

Selv om Brady og laget hans har en imponerende historikk å vise til, skal imidlertid ikke Kansas City Chiefs og quarterbacken Patrick Mahomes undervurderes. 

Å kalle Mahomes for en kommende stjerne blir selvsagt misvisende, siden han for lengst har nådd stjernestatus. Under 2019-sesongen ledet han Chiefs til sin første Super Bowl-seier siden 1970 – og ble kåret til kampens MVP (most valuable player).  

Likevel er det et klart uutnyttet potensial i 25-åringens talenter, og The Guardian har påpekt at Mahomes er på god vei til å redefinere amerikansk fotball – på lik linje med det Michael Jordan, Serena Williams og Tiger Woods har gjort for sine sportsgrener.

Strenge COVID-tiltak

Når Super Bowl gjennomføres 7. februar på Raymond James Stadium, blir det foran 25 000 tilskuere. 

Under vanlige omstendigheter ville de fysiske publikumstallene selvsagt vært mangfoldige tusener høyere. Ved å begrense tallet til 25 000 tilskuere, opprettholder NFL de amerikanske smittevernsreglene – noe ligaen har vært veldig streng på. 

– Til tross for pandemien, har ikke NFL måtte kansellere en eneste kamp denne sesongen, skriver NFL på sine nettsider, der de hyller spillerne og ligaen for å opprettholde sikkerhetsprotokollene. 

Blant de 25 000 tilskuerne vil 7500 av dem være vaksinerte helsearbeidere som har fått gratisbilletter fra NFL som en takk for sin harde innsats under krisen. 

Alle tilskuerne vil ifølge NFL få utdelt smittevernsutstyr før de ankommer stadion, inkludert munnbind som må benyttes gjennom hele arrangementet.  

I tillegg til de menneskelige tilskuerne vil tribunene også være fylte med 30 000 pappfigurer, med bilder av fotballfans på tvers av landet. Dette er en del av en spesiell ordning som har latt fans kjøpe tribuneplasser for å kunne være til stede under kampen og bidra med moralsk støtte for favorittlaget sitt. 

Se Super Bowl LV live på Viasat 4 eller i appen søndag (natt til mandag) fra kl. 00.00.