Spektakulære triks i alpene og kampen om sluttspill i Håndball-VM: Her er helgens sportshøydepunkter

Bilde fra Håndball-VM.

Norge bør levere mot Qatar, mens norske superstjerner skal bryte med tyngdekraften i alpene.

Håndball-VM spisser seg til! 

Norge har alle muligheter til å ta seg til en kvartfinale, men lever farlig om vi ikke slår Qatar på lørdag. Denne helgen skal også Birk Ruud Og Marcus Kleveland leve opp til voldsomme favorittstempler i Slopestyle under Laax Open, og det blir spennende kamper i Premier League. 

I tillegg har vi en spennende og uvanlig vinterdisiplin for deg som er lei av Klæbo, Kilde og Thingnes Bø: Les mer for helgens sportshøydepunkter!

Stor og spektakulær idrett i alpene

Glem Haaland, Ingebrigtsen, Klæbo og Warholm for et øyeblikk: Blant våre største idrettsutøvere er nemlig Birk Ruud og Marcus Kleveland. 

Begge er helt i verdenstoppen i henholdsvis friski og snowboard. Nå skal de til pers under Laax Open i de sveitsiske alpene. 

Kleveland var suveren sist han konkurrerte i verdenscupen i USA, og stakk av med en overlegen seier i Big Air. Som verdensmester i Slopestyle fra 2021 og 10 pallplasseringer i X-games er den unge snøbrettkjøreren fra Dombås blant de soleklare favorittene. 

Det samme kan sies om Birk Ruud. OL-vinneren leder verdenscupen sammenlagt i både Big Air og Slopestyle, og kommer nok til å gjøre spektakulære ting også denne helgen. 

Ikke la deg lure av instagramvennlig oppførsel, utseende og uanstrengt kulhet: Det Birk Ruud og Marcus Kleveland holder på med er stor idrett. 

Se Laax Open på V sport + lørdag og søndag fra 13:10 – eller i Ukesarkivet etterpå. 

Håndball-VM: Norge bør slå Qatar 

Så langt har det jo gått bra? Norge har «seilt» ubeseiret videre fra gruppespillet (vi slapp med skrekken i en neglebiter mot Nederland) og er godt i gang med hovedgruppen etter å ha snudd kampen mot Serbia. Vi skal likevel ikke ta et sluttspill på forskudd.

På lørdag spiller Norge mot «kjøpelaget» Qatar med 13 av 18 spillere født i andre land. I VM 2015 vant emiratstaten sølv på hjemmebane. Et lag det kan være farlig å ta for lett på, der altså. 

La oss satse på at Sagosen fortsetter storspillet! 

Se Qatar - Norge på TV3 lørdag kl 18:00.

Chelsea og Liverpool med kniven på strupen

Sesongen er halvspilt og vi lurer på to ting: 1) Hvor ble tiden av? 2) Hvor ble Chelsea og Liverpool av?

Premier League har så langt blitt preget av merkelige formdumper blant to lag mange hadde tippet helt øverst på tabellen. Begge lagene står med 28 poeng hvor Liverpool har spilt en kamp mindre. Er det et tidspunkt å snu skuta på for Graham Potter og Jürgen Klopp så er det nå, når de møtes til dyst på Anfield.

Helt øverst i tabellen skal Arsenal møte Manchester United. Fortsetter «man of the match»-grossisten Ødegaard storspillet? Ser United like solide ut uten midtbanekrigeren Casemiro, som må stå over toppkampen etter litt for mange gule kort? Gøy skalp for Ten Hag om han tukter Premier Leagues beste lag for andre gang på rad. 

Se Liverpool - Chelsea lørdag kl 13:30 og Arsenal - Manchester United søndag kl 17:30 på Viasport Premier League.

Hørt om parallellslalåm? 

Vi nordmenn vier mye oppmerksomhet til langrenn, skiskyting, alpint og hopp. Det er kanskje ikke så rart, det er underholdende idretter! Samtidig er det ikke til å stikke under en stol at vi elsker å se nordmenn gjøre det bra. 

Men det finnes også en hel rekke andre, spennende vinteridretter vi nordmenn ikke ser så altfor mye av på skjermen. Parallellslalåm er en av de. 

I Parallellslalåm kjører to utøvere ved siden av hverandre. Porter skal passeres og det er førstemann til mål. Når man er så vant til å følge med på alpint og snowboard som individuelle øvelser, er det noe ekstra engasjerende med utslagsrunder og parallell kamp, side om side, for å krysse mållinjen først. 

På lørdag arrangeres verdenscupen i parallellslalåm i Snowboard i bulgarske Bansko. Det anbefales å sjekke ut! 

Se verdenscupen i parallellslalåm på Viasport 2 lørdag kl 12:00.

Relaterte artikler

Se flere artikler