Finaler i US Open og oppstart i Fjordkraftligaen: Her er TV-høydepunktene for sportshelgen

Bilde fra US Open på Discovery+ og Max.

Fjordkraftligaen braker løs, Premier League utsettes og US Open avgjøres – dette skjer på sportsfronten i helgen. 

Til tross for at høstværet lar vente på seg flere steder i landet, er det gode grunner til å tilbringe helgen inne foran TV-skjermen. 

Fra oppstart i Fjordkraftligaen og siste serve i US Open til oppstart for ishockeygutta her hjemme: Dette er noen av høydepunktene for sportshelgen. 

Premier League utsettes

Lørdag var det blant annet duket for et oppgjør mellom Manchester City og tabellnaboene Tottenham i Premier League. Men, fredag ble det annonsert at helgens Premier League-kamper utsettes etter at Dronning Elisabeth gikk bort torsdag.

Bilde fra Manchester City i Premier League.

Landet går nå inn i en nasjonal sørgeperiode. Det er usikkert når kampene vil gjenopptas, så hvor lang tid det tar før vi får se om Haaland klarer å fortsette målfesten videre i Premier League er vrient å si.

Bortgangen ble også markert under torsdagens Europa League-kamper, da det ble avholdt et minutts stillhet.

Finalehelg i US Open 

Tennisfrelst? Da har du nok fått med deg at finalene i Grand Slam-turneringen US Open  spilles i helgen. Etter en maktdemonstrasjon mot Matteo Berrettini i kvartfinalen har vår egen Casper Ruud kapret en gjev semifinaleplass, der han møter russeren Karen Khatsjanov. 

Om Ruud går seirende ut av kampen blir det ikke bare finaleplass i US Open på 23-åringen fra Bærum, han kan også runde av turneringen på toppen av verdensrankingen. Det skjer om motstanderen i finalen ikke er Carlos Alcaraz, eller hvis Ruud slår spanjolen i siste kamp. 

Kampene i US Open kan du se på MAX.

Fjordkraftligaen braker løs

Skøytene er slipt, isen preppa og testosteronet på topp – det er endelig klart for å droppe første puck i Fjordkraftligaen 2022-23! Ti lag skal måle muskler på isen, i håp om å hente det gjeve gullet hjem til slutt. 

Bilde fra Fjordkraftligaen på TV 2 Sport 1.

Sesongens aller første kamp blåses i gang i Varner Arena fredag kl 19.00 der hjemmelaget Frisk Asker tar imot iskrigerne fra Vålerenga. 

Kampen kan du se på TV 2 Sport 1. 

Fjorårets seierherrer Stavanger Oilers spiller derimot Champions Hockey League i helgen, og tar i mot Ec Red Bull Salzburg hjemme på fredag og Hc Fribourg Gotteron på søndag. 

Champions Hockey League-kampene ser du på Viasat Sport 1.

Eliteserien tilspisser seg 

Bilde fra Eliteserien på Discovery+.

Mange tror nok Molde har stukket av med gullet i Eliteserien, men kampen om sølvet lever i aller høyeste grad. Før den 22. runden ligger Bodø/Glimt på en sølvplass med sine 41 poeng. Lillestrøm følger rett bak med like mange poeng, mens Rosenborg ligger på en foreløpig fjerdeplass og rett bak poengmessig med sine 40.

Hvem som klarer å klatre forbi hvem gjenstår å se når de henholdsvis møter Tromsø (Eurosport, søndag kl. 18.00), Strømsgodset (Eurosport, lørdag kl. 18.00) og FK Haugesund (MAX, søndag kl. 20.00) i helgen.

Har du abstinenser på grunn av pausen i engelsk fotball kan du også trøste deg med en fin runde i Bundesliga (V Sport) eller La Liga (TV 2-kanalene).

PS: Har du enda ikke fått nok sport? Da er det verdt å merke seg at siste etappe av sykkelrittet Vuelta a España går av stabelen i helgen, som blant annet vises på Eurosport.

Relaterte artikler

Se flere artikler