Sport

Tar Granerud endelig VM-gull i normalbakke?

Ski-VM i Planica i Slovenia er i gang, og vi gleder oss stort til en innholdsrik helg i hoppbakken og langrennssporet. 

Bilde fra Ski-VM.

Det er klart for nok en VM-helg, og mange nordmenn skal kjempe om gullet både under Ski-VM i Planica og VM i freeski, snowboard og freestyle i Georgia.

Få med deg spenningen når gutta skal ut og gå 30 km fellesstart med skibytte fredag kl 15.30. Vi har seierskandidater uansett hvordan løpet utarter seg. Klarer noen å rykke i fra, eller blir det samlet felt inn mot mål og Klæbo-show til slutt? 

Ski-VM følger du på NRK1 og NRK TV.

Se våghalsene sette utfor

For de snøbrett-interesserte morgenfuglene frister det nok med kvalifisering til slopestyle, som du ser lørdag klokken 07.00 på V sport 2. 

Birk Ruud og resten av de norske våghalsene er klare for å kjempe om verdensmestertittelen i Georgia. Finalen er ikke før over helgen, men vi kommer til å få en dramatisk og spennende kvalifisering.

Etter alpin-VM har de kvinnelige alpinistene forflyttet seg til Crans-Montana. Sendingen for lørdagens utfor-konkurranse starter klokken 11.00 på V sport 1, og både Ragnhild Mowinckel og stortalentet Kajsa Vickhoff Lie er klare for å gi full gass.

Litt senere, kl 14.00, står langrennsjentene klare på startstreken for sin 15 km fellesstart med skibytte. Her kjemper flere nasjoner om gullet, og særlig svenskene stiller med flere sterke løpere.

Følg denne gullkampen på NRK1 og NRK TV.

Flere gullkandidater

Hoppgutta skal i aksjon lørdag ettermiddag. Da er det duket for hopp i normalbakke, og vi kan ikke unngå å ha tro på suverene Halvor Egner Granerud.

Forrige VM ble delvis ødelagt av sykdom, men i år har han vist et fantastisk nivå og verdenscup-lederen er utvilsomt den største favoritten. 

Sportssøndagen innledes med kombinert hopp for lag kl 10:30. Riiber og resten av gutta hopper og går for gull. 

Søndag er det også klart for lagsprint i Planica, og sprintprologene starter 11.30. Her må vi også tåle å ha et klart favorittstempel.

Alt fra ski-VM kan du se på NRK1 og NRK TV.

London-oppgjør og en Kristoffersen i toppform

Et par godbiter fra engelsk fotball kan du også få med seg på søndag. 

Klokken 14.30 på TV3+ og på Viasport Premier League kan du se et London-oppgjør mellom Tottenham Hotspurs og Chelsea i Premier League, mens Manchester United og Newcastle United barker sammen i Carabao Cup-finalen (den gamle ligacupen) klokken 17.30.

Søndag kveld kan du se vår nybakte verdensmester i slalåm, Henrik Kristoffersen. Han er mannen alle nå vil slå, og kl 19.00 på V sport 1 kan du få med deg om han kan følge opp med nok en topplassering.