Sport

El Clásico, rotekte engelsk fotball og Vasalopp på glattisen

Her er helgens sportshøydepunkter.

fotball_elclassico

Både fotballelskere og skifantaster har en strålende helg i vente.

Liker du begge deler bør du snarest kjøpe en bukett blomster til din bedre halvdel, og be om tillatelse til å gjøre sofaen til et permanent oppholdssted.

Eller bare sette dere godt til rette sammen.

Er det ikke så populært å okkupere TV-en med sport i time etter time? Da anbefaler vi at du laster ned T-We-appen.

Last ned appen her

Real Madrid - Barcelona, søndag kl. 21.00 på Strive Sports og TV 2 Sport 1

I en sesong preget av stridigheter og sportslige utfordringer, ser det endelig ut til å ha snudd for Barcelona. De fire siste kampene har alle endt med seier, og nå troner katalanerne øverst på tabellen i La Liga.

For Los Blancos har derimot formkurven gitt mer grunn til bekymring, og forrige helgs tap mot Levante var tung å svelge for Zidanes menn. Likevel er det bare tre poeng mellom lagene, og i et El Clásico kan - som vi vet - absolutt alt skje.

Er du mer glad i italiensk fotball, er det derimot fornuftig å prioritere toppoppgjøret Juventus-Inter på TV 2 Sport Premium samme kveld (kampstart kl. 20.45).

Verdenscup i Lahti, NRK og Eurosport Norge hele helgen

Den finske vintersportbyen Lahti har en spesiell plass i hjertet til mange norske skielskere etter flere suksessrike VM.

I helgen blir det både klassisk langrenn (10/15 km lørdag) og stafett (4 x 5 km / 4 x 7,5 km søndag), mens kombinertutøverne skal i aksjon med lagsprint lørdag og individuelt verdenscuprenn søndag.

For hopperne er det laghopp lørdag (kl. 16.00) og individuelt renn søndag (kl. 15.30).

Vasaloppet, søndag fra kl. 08.00 på NRK1

Det 90 kilometer lange Vasaloppet mellom Sälen og Mora i Dalarna er et av Nordens mest prestisjetunge løp.

Dette er jo en kraftanstrengelse fra før, og i år har regn skapt ytterligere hodebry for arrangørene. Så får vi håpe at ikke isete løyper blir altfor avgjørende når seieren skal avgjøres.

I herreklassen har det blitt norsk vinner hvert år siden 2013, mens Sverige har dominert tilsvarende i kvinneklassen de tre siste årene.

Ligacupfinalen i England, søndag kl. 17.30 på Viasat 4

Fans av gode engelske klubber pleier ikke å tillegge denne turneringen særlig vekt, men for supportere som holder med lag som sjelden eller aldri vinner noe er en finale på Wembley selvsagt et enormt høydepunkt.

Også derfor kan det være lov å håpe på at nedrykkstruede Aston Villa i hvert fall kan gi gigantene i Manchester City ordentlig kamp om pokalen.

Jack Grealish er fantastisk når han har dagen, og med norske øyne kan det også være lov å håpe at Ørjan Nyland igjen får sjansen mellom stengene etter å ha storspilt i semifinalen.

Dortmund - Freiburg, lørdag kl. 15.30 på Viasport 1

«Det er kanskje urettferdig å gi Erling Braut Haaland byrden ved å være det eneste som er bra og oppløftende ved moderne fotball, men det betyr ikke at det er usant», skrev The Guardians fotballnestor Jonathan Wilson tidligere i uka. Haaland-feberen ser ikke ut til å ha noen ende, og forhåpentlig fortsetter eventyret når Freiburg kommer på besøk.

En annen norsk stjerne som forhåpentlig skal i aksjon i helgen er Martin Ødegaard, når Real Valladolid kommer på visitt til Estadio Anoeta. Den kampen ser du på Strive Sports fredag kl. 21.00.

Hull - Leeds, lørdag kl. 13.30 på Viasport 2

Er du glad i engelsk fotball, regner vi med at du allerede har stålkontroll på helgens Premier League-runde, som er noe amputert på grunn av to cupkamper.

Vi anbefaler imidlertid også å dykke ned i balløyas lavere divisjoner. Leeds har mange norske supportere, og de siste par kampene har det endelig blitt trepoengere igjen etter en tung periode. Kan dette ende med opprykk?

Da må først formsvake Hull, med Martin Samuelsen i stallen, slås på KCOM Stadium.

For ekstra spesielt interesserte anbefaler vi også toppoppgjøret i League One mellom de gamle storhetene Coventry og Sunderland søndag 1. mars kl. 13.00 på Viasport 2.

Skøyte-VM, hele helgen på TV3

Etter en sesong som ikke har vært helt optimal for de norske skøytestjernene, blir VM i sprint og allround på hjemmebane siste mulighet til å kjempe om mesterskapsmedaljer denne sesongen. Kaja Snare vil lede skøytesendingene fra Vikingskipet, og det blir besøk av prominente gjester i studio, blant annet de tidligere skøytestjernene Johann Olav Koss og Ådne Søndrål.