Sport

Folkefest i sofaen, Manchester-derby og Haaland på tokt

Her er helgens høydepunkter på sportsfronten.

Manchester United jubler for scoring.

Sitter du behagelig? Klar for en dose adrenalin og sportslig spenning? Bra!

Her er noen av den beste idretten du kan kose deg med helgen 6.-8. mars.

Se sport direkte i T-We-appen

Holmenkollen, hele helgen på NRK1 og Eurosport Norge

Coronaviruset har dessverre ødelagt for folkefesten i Holmenkollen, men vi får gjøre vårt beste for å ta det med godt humør og heie så godt vi kan fra sofaen.

Etter planen starter ballet med hoppkvalifisering fredag, fortsetter med kombinert, laghopp og 30 km kvinner lørdag, og avsluttes med 50 km for menn og individuelt hopp søndag.

Liverpool - Bournemouth lørdag 7. mars kl. 13.30 på TV 2 Sport Premium

Liverpool har hatt en enorm sesong, men har nå støtt på noen fartsbumper med tre tap på rad (riktignok bare ett i Premier League).

Snakker vi om en midlertidig formdropp, eller mer alvorlige problemer for Jürgen Klopps menn? Mot Joshua King og hans desperat kjempende Bournemouth-kollegaer bør Liverpool reise kjerringa.

X Games Hafjell lørdag og søndag på NRK2 og NRK3

For femte gang kommer X Games-sirkuset tilbake til Norge.

Det blir snowboard- og skikonkurranser i big air, slopestyle og nyvinningen knuckle huck, og arrangørene håper på folkefest.

Forrige gang det ble arrangert X Games i Hafjell, stilte i hvert fall hele 17 500 tilskuere opp.

Verdenscup i Kvitfjell, lørdag og søndag på NRK1 og Eurosport Norge

Mye fantastisk vintersport i Norge denne helgen, og verdenscuprenn for alpinistene i Kvitfjell er definitivt også blant høydepunktene.

Aleksander Aamodt Kilde håper å koble grepet igjen i verdenscupen. Utfor lørdag og super-G søndag gir gode muligheter til poeng.

Henrik Kristoffersen ligger på tredjeplass, og har heller ikke gitt opp håpet om verdenscupseier.

Barcelona - Real Sociedad lørdag 7. mars på Strive Sports

Martin Ødegaard har sjansen til å gjøre den gulljagende moderklubben Real Madrid en kjempetjeneste når Real Socidead reiser til Barcelona i helgen.

Men da må baskerlaget gjøre noe med borteformen - tre tap og bare én seier på de fem siste borteoppgjørene er ikke nok til å få Messi & co. til å skjelve nevneverdig i shortsen.

Manchester United - Manchester City søndag 8. mars kl. 17.30 på TV 2 Sport Premium

Ole Gunnar Solskjærs menn har utvist fin form i det siste, delvis hjulpet av nysigneringen Bruno Fernandes.

Kampene mot Pep Guardiola og City er alltid intense, og Solskjær & co. håper å gjenta bedriften da de slo City på bortebane i desember. De tre siste kampene på Old Trafford har imidlertid City vunnet.

Borussia Mönchengladbach – Borussia Dortmund lørdag 7. mars kl. 18.30 på Viasport 1

Så må vi jo få med oss Haaland og hans Dortmund også, når de reiser til tabellnabo Mönchengladbach for en klassisk “battle of the Borussias”.

Begge lag spiller strålende angrepsfotball, og vi krysser selvsagt fingrene for at Haaland kan pynte ytterligere på statistikken – så langt står han med ni mål i Tyskland.

Se sport direkte i T-We-appen