Sport

VM i døds og Liverpool i trøbbel: Her er sporten du bør se i helgen

Siste helg i august byr blant annet på Erling Braut Haaland, Formel 1 i Belgia og et vått VM i Oslo.

Bilde fra Tottenham-kamp på V premium.

Selv om seinsommeren nekter å slippe taket riktig ennå, føles det deilig å kunne trekke innendørs og nyte det beste verden har å by på innen idrett – med god samvittighet.   

Fra fotball på aller høyeste nivå til halsbrekkende aktiviteter på land og i vannet: Her er noen av høydepunktene fra sportshelgen.

Fortsetter Haaland herjingen? 

Premier League er allerede godt i gang. Men selv om tre serierunder er tilbakelagt i England, er fortsatt alt åpent.

Blant toppkampene på lørdag og søndag finner vi Manchester City hjemme mot Crystal Palace, der vår egen Erling Braut Haaland og hans lagkamerater forventes å feie motstanderne av banen.

Liverpool har startet sesongen på underveldende vis, men bør ha en rimelig sjanse til å reise kjerringa hjemme mot Bournemouth. Også Arsenal og Chelsea må finne seg i et favorittstempel hjemme mot henholdsvis Fulham og Leicester.  

Ballen er imidlertid – som kjent – rund, og mulighetene for at uforutsette ting skjer på gressmatta er definitivt tilstede. 

For å se Premier League må du ha V Premium – detaljene om hvordan du kan kjøpe pakken får du her

Vått og vilt i Oslo 

På lørdag er duket for et av høstens vakreste – og våteste – verdensmesterskap: VM i døds, som finner sted på Rådhuskaia i Oslo. 

Dødsing – en form for stuping som involverer så spektakulære triks som mulig på vei ned mot vannflaten – har på kort tid blitt et stort fenomen, og sportens popularitet sammenlignes med snowboardingens eksplosive vekst på 90-tallet. 

Navn som Kim-André Knutsen, Ravn Denneche Kamfjord, Herman Thrane Solstad og Emil Lybekk har kanskje ikke blitt allemannseie riktig ennå, men dette er de høyest rangerte dødserne i verden – og de er alle norske. 

Dermed ligger alt til rette for hjemmeseier i Oslo på lørdag – i tillegg til ellevill akrobatikk som det trolig er lurest å betrakte på trygg avstand. VM i døds vises direkte på TV 2 Sport 1 kl. 16.

Formel 1 er tilbake! 

Etter en måneds velfortjent pause er verdens raskeste biler endelig tilbake på banen igjen.

På søndag stanser Formel 1-sirkuset på Circuit de Spa-Francorchamps i Belgias Grand Prix, der de dominerende lagene Red Bull Racing, Ferrari og Mercedes skal konkurrere om råest motorkraft og ingeniørkunst for 14. gang denne sesongen.

Bilde fra F1 på V Sport.

Belgisk-nederlandske Max Verstappen har så langt i år vært den overlegne F1-føreren, og her er han i tillegg på hjemmebane. 

Men arge konkurrenter som Carlos Sainz jr., George Russell og Charles Leclerc kommer nok til å gjøre sitt ytterste for å tukte 24-åringen, så her er det bare å feste sikkerhetsbeltet og skru på V Sport 1 kl. 14.55 på søndag.