Sport

Slik ser du De olympiske vinterleker i Beijing

Det er straks klart for nok en vinterfest på Discoverys kanaler. TVNorge blir hovedkanal på TV, med opp mot 20 timer sending daglig. 

OL

– TVNorge blir hovedkanal for De olympiske vinterleker i Bejing på TV. Det vil si at dersom du er normalt interessert, finner du det du ønsker å se på TV-kanalen TVNorge. Totalt blir det opp mot 20 timer med sending på TVNorge hver dag, sier operativ leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.

Eurosport Norge vil fungere som sekundærkanal.

I perioden opprettes det dessuten fire nye kanaler (Eurosport 3,4,5 og Eurosport UHD), som også vil gi deg enkelte øvelser. Disse kanalene har du allerede inkludert om du ikke har valgt bort Eurosport i din poengpakke. Kanalene finner du på kanalplass 51-54.

Har du tidligere valgt bort Eurosport-pakken, kan du enkelt gå inn og velge den på nytt på Mine sider.

Vær trygg på at du får med deg alle høydepunktene

Men TVNorge vil altså være hovedkanal. Her sendes den øvelsen som til enhver tid anses som førsteprioritet. 

– Vi vil i hovedsak sende de viktigste øvelsene på TVNorge, men vi vet også av erfaring at det i løpet av mesterskapet kan forekomme utsettelser på grunn av vind og vær, slik at viktige øvelser kan kollidere og det ikke blir mulig å vise alt vi hadde planlagt på vår hovedkanal. 

– Dette er redaksjonelle avgjørelser som tas fortløpende ved utsettelser eller flytting av øvelser, sier operativ leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland.

Mange høydepunkter på dagtid

De fleste øvelsene som har stor interesse i Norge, som langrenn, kombinert, hopp, skiskyting og skøyter, går på morgenen eller formiddagen (norsk tid). Syv timer tidsforskjell mellom Oslo og Beijing gjør at et døgn med direktesendt sport starter rundt 02.00 og varer til 16.00 (også norsk tid). OL-kveld går på luften 19.30 og vil oppsummere dagens hendelser i Beijing. 

– Vi kommer til å vise sport store deler av døgnet, og vi er klare for en skikkelig fest på TVNorge. Vi er forberedt på at vi kommer til å tiltrekke oss et enda større publikum enn det vi så under De olympiske sommerleker i Tokyo, da vi satte nye digitale rekorder. Det blir som en eksamen, men vi er klare og godt forberedt, og vi gleder oss veldig til at OL-ilden tennes 4. februar, sier operativ leder i Discovery og ansvarlig redaktør i TVNorge, Espen Skoland. 

De olympiske vinterleker i Bejing starter på TVNorge med åpningsseremonien 4. februar, men allerede fra 2. februar vil det være nordmenn i aksjon i Kina, i henholdsvis curling og freestyle. 

Lykke til, Norge!