Sport

Fersk Haaland-dokumentar og knallharde derby

Her er helgens høydepunkter på sportsfronten

Bilde fra Haaland - Valget på Viaplay.

Haaland, Haaland, Haaland. Alt handler om jærbuen akkurat nå – og det er ikke så rart. Med to hattrick på de to siste kampene, har han hatt en historisk god start på Premier League-sesongen. 

Men kan det bli mer? Det får vi vite når Manchester City tar imot Aston Villa på V Sport Premier League lørdag kl. 18.30. 

Overraskelsesslipp: «Haaland – Valget»

Som nevnt: 2022 har vært et enormt suksessrikt år for Erling Braut Haaland. 

I vår var 22-åringen blant de mest ettertraktede navnene for storklubber i hele Europa, og spørsmålet om hvor han kom til å ende opp med å signere var på alles lepper – både i inn- og utland. 

Prosessen som gjorde at Haalands valg falt på Manchester City står sentralt i den ferske Viaplay-dokumentaren «Haaland – Valget». 

Filmen byr på et eksklusivt innblikk på Team Haaland og går tett på hele valgprosessen, blant annet via dybdeintervjuer gjort av tidligere Premier League-spiller og Viaplay-veteran Jan Åge Fjørtoft.

Denne er perfekt for de som kjenner at de simpelthen ikke får nok Haaland om dagen. 

Slik kommer du i gang med Viaplay

Stor derbyhelg

Ellers er det klart for derbyhelg på balløya. Everton - Liverpool (lørdag kl. 13.30) er alltid intenst, det samme er definitivt Celtic - Rangers som spilles samtidig på V Sport 2.

Bilde fra Premier League på V premium.

Men: For norske fotballfans, bør kanskje Vålerenga - Lillestrøm stå øverst på prioriteringslista denne helgen. Kampen - som vises på MAX kl. 20.00 søndag – er utsolgt, og trøkket blir garantert enormt. 

For feinschmeckere kan vi jo også nevne Tees–Wear derbyet Sunderland - Middlesbrough (mandag kl. 21.00), et oppgjør mellom to naboer som ikke har spilt mot hverandre på flere år. 

Manchester United - Arsenal (søndag kl. 17.30) er en annen kamp som historisk sett har mye temperatur, selv om det ikke kan kalles et derby. 

Europeiske toppkamper

Ikke fullt så glad i engelsk eller norsk fotball? Klart det finnes alternativer!

Overraskelseslaget Union Berlin tar for eksempel imot selveste Bayern Munchen lørdag kl. 15.30 på V+, mens TV 2 har La Liga. Her er ligaleder Real Madrids kamp mot tabellnabo Betis av særlig interesse (TV 2 Sport 1 lørdag kl. 16.10). 

Det norske kvinnelandslaget skal også reise seg etter et skuffende EM, og første hinder på veien er Belgia (NRK1 fredag kl. 20.30). 

For deg som ikke liker fotball, kan vi jo nevne at US Open fortsetter på Eurosport 1, mens Formel 1-sirkuset (V Sport 1) denne helgen reiser til Nederland.