Film og serier

Tips for deg som har fått overdose romantikk

Det er nok kliss nå. Her er fem film- og serietips for en valentinsdag uten sukkersøt romantikk. 

Bilde fra Get Out på HBO Max.

Fått nok av rosenrøde kjærlighetshistorier og par som hvisker søtt nonsens i hverandres ører?

Her er fem gode strømmetips som er alt annet enn romantiske.

Skreddersy din TV- og strømmepakke

1. Bullet Train (Viaplay)

Om du ikke er i humør til romanse denne valentinsdagen, hvorfor ikke feire med en heftig spenningsfilm med Brad Pitt? 

Filmen er basert på Kōtarō Isakas suksessfulle roman ved samme navn, og følger leiemorderen «Ladybug», som er spilt av Pitt.

Filmen begynner i det en viktig mann omtalt som «The Father» går ombord på et høyhastighetstog fra Tokyo til Morioka. 

På toget er også Ladybug og fire andre leiemordere. Men selv om de tilsynelatende ikke er koblet sammen, dukker det opp tegn som hinter til at oppdragene deres er koblet sammen på et vis. Hvem kommer ut i live? Og hvordan henger livene deres sammen?

Se filmen med Viaplay

2. Get Out (HBO Max/SkyShowtime)

Det finnes vel kanskje ingen bedre måte å ta avstand til Valentinsdagen på enn å feire den med en real skrekkfilm?

Det som i utgangspunktet skulle være en romantisk utflukt med kjæresten blir fort snudd på hodet for fotografen Chris i Jordan Peeles mesterverk «Get Out». 

Chris, som er svart, skal for første gang møte den familien til kjæresten Rose, som er hvit. Nølende spør han henne om familien vil ha et problem med at de er sammen, men hun understreker at slektningene hennes absolutt ikke bryr seg om at de to har forskjellige hudfarger. 

Likevel er det noe som skurrer, og romansen mellom de to er ikke helt det man ser for seg at den skal være. 

Handlingen som utspiller seg på familietreffet er skremmende, sjokkerende, og innovativ til den grad at «Get Out» beskrives som en av 2010-tallets desidert beste filmer. 

Se filmen med HBO Max

3. Closer (SF Anytime)

Kjærligheten ikke bare rosenrød og sukkersøt. Den er også komplisert, smertefull og utrolig nyansert. «Closer» fra 2004 er en film som viser dette på glimrende vis.

Stjernelaget Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman og Clive Owen spiller to par hvor forelskelsen svinner hen. Affærer innledes mellom de to parene, og ting går fort nedover for de fire. 

Se filmen i T-We Filmleie

4. Kill Bill (SF Anytime)

Quentin Tarantinos fjerde film står igjen som en av hans mest ikoniske, og som en av filmhistoriens beste actionfilmer. 

Med Uma Thurman i hovedrollen som «The Bride», forteller «Kill Bill» historien om en bedratt leiemorder på jakt etter hevn.

Hevn mot hennes tidligere kolleger som prøver å ta livet av henne, og hevn mot hennes tidligere elsker, Bill, som forlot henne ved alteret og etterlot et pistolskudd i hodet hennes. 

Denne voldelige tokten passer perfekt til en Valentinsdag hvor du vil feire singeltilværelsen.PS: Om du vil ha en skikkelig Tarantino-helaften, så er Vol 2 også tilgjengelig i T-We Filmleie.

Se filmen i T-We Filmleie

5. Førstekoneklubben

I 1996 ble Goldie Hawn, Bette Midler og Diane Keaton en gylden trio etter deres roller i kassasuksessen «Førstekoneklubben». 

Filmen tar for seg tre venninner som, etter å ha brukt sine beste år på å hjelpe sine ektemenn til å nå toppen av deres karrierer, blir dumpet til fordel for yngre kvinner. De tre bestemmer seg for å legge en plan for å straffe mennene. 

Med mange glimrende gjesteroller som blant annet Maggie Smith, Sarah Jessica Parker og Victor Garber, og en handling det slettes ikke er vanskelig å stille seg bak, er dette en glimrende filmperle å feire alle hjerters dag med.  

Se filmen i SkyShowtime