Sju grunner til at du bør binge «Yellowstone» akkurat nå

Bilde fra serien Yellowstone.

Den mest undervurderte serien i 2020?

Av og til kommer man over serier som åpenbart hadde fortjent flere norske fans, og «Yellowstone» er definitivt en slik. 

Paramount+-serien, som du kan se tre sesonger av i T-We, er en slags moderne western som vi tror passer for fans av «Sons of Anarchy» og «Succession».

Filmlegenden og Oscar-vinneren Kevin Costner har hovedrollen som John Dutton. Han er overhodet i et rikt familiekonsern som kontrollerer USAs aller største sammenhengende ranch - ofte med hard hånd. 

Til tross for at «Yellowstone» fortsatt er en relativt skjult serieperle i Norge, har den i løpet av tre sesonger rukket å knuse rekorder på amerikansk TV. Blant annet var årets sesongfinale det mest sette programmet på kabel-TV i USA så langt i år. 

Her er sju grunner til at du burde sjekke ut serien:

Se «Yellowstone» med Telenor T-We

1. Kevin Costner tilbake i storform

Det begynner å bli noen år siden Kevin Costners mest banebrytende filmroller, noe som gjør «Yellowstone» til et kjært gjensyn med Hollywood-ringreven. Og Costner gjør en svært god figur som rancheier i sin første faste TV-rolle noensinne. 

Dutton-overhodet er en kompleks testosteronbombe som få i familien våger å trosse, og han er kilden til mye av det lovløse trøbbelet som foregår i dalen.

John Dutton er en slags cowboy-variant av Walter White eller Tony Soprano – moralen er tvilsom, men det er umulig å ikke heie på ham likevel.

Dutton bedre paramount.2020 09 17 11 08 23

2. Ville vesten vs. det moderne Amerika

«Yellowstone» beskrives gjerne som en western tilpasset moderne tid. I denne fortellingen har cowboyene en livsstil de forsvarer med nebb og klør, mens bandittene og skurkene er grådige banker og eiendomsinvestorer. 

Dutton-eiendommen er plassert dypt inne i Montana-naturen, avskåret fra samtidens moral. Men ingenting varer evig, og de moderne tidene er i ferd med å innhente Dutton og hans imperium.

I denne kollisjonen mellom gamle verdier og den nye tidsånden henter «Yellowstone» mye av nerven sin.

3. En helsikes familiesaga

Eplet faller ikke langt fra stammen i familien Dutton, og pappa Johns voksne barn har også sine ting å stri med.

Kelly Reilly spiller den fresende Beth Dutton, en manipulerende og intelligent kvinne som som sjeldent blir sett uten en drink i hånden. Hun og politikerbroren Jamie (Wes Bentley) kjemper støtt om å være pappas gullunge, til tross for at den rollen egentlig tilhører Rip (Cole Hauser) – Johns høyrehånd og utvalgte for alle ulovlige aktiviteter som foregår på gården.

Her er det med andre duket for mye dysfunksjonelt familiedrama, og det er ikke uten grunn at «Yellowstone» tidvis er blitt sammenliknet med HBO-suksessen «Succession» – en annen serie der arverekkefølge er gjenstand for konflikter.

Familien i Yellowstone

4. Den perfekte virkelighetsflukten akkurat nå

Dramatisk natur, storslåtte fjellandskap og enorme åpne sletter? Ja, takk! 

«Yellowstone» er en mildt sagt mektig avveksling fra det trauste hjemmekontoret for mange av oss, og timingen har nok en del å si for hvorfor serien er blitt så populær akkurat nå.

5. Det er lett å bli hekta

Selv om serien ikke var noen umiddelbar kritikerfavoritt, har den gradvis fått mer respekt fra anmelderne.

Historien er ikke plagsomt komplisert, og episodene er såpass tettpakket med action og drama at du aldri rekker å kjede deg. 

At ting sjeldent står stille i «Yellowstone» gjør at den passer ypperlig for oss som kjenner at oppmerksomheten vår har lett for å vandre.

6. Alle elsker Beth

Kevin Costner har fått mye oppmerksomhet, men Kelly Reillys rolle som den alkoholiserte datteren Beth er definitivt blant seriens høydepunkter. Hennes skarpe replikker og frekke enlinjere stjeler stort sett alle scenene hun er i, og som seere får vi aldri helt nok av henne. 

I løpet av serien blir vi også introdusert for en rekke nydelige gjesteroller, for eksempel  «Lost»-cowboyen Josh Holloway, Danny Huston og Dave Annable fra «Brothers & Sisters».

7. Du kan binge allerede nå

To fulle sesonger ligger allerede klar for deg som har valgt Paramount+ i din TV- og strømmepakke, mens sesong tre oppdateres med en ny episode hver eneste uke. 

Det er bare å sale opp og sette deg godt til rette

Yeehaw! 

Se «Yellowstone» med Telenor T-We

Relaterte artikler

Se flere artikler