Spionthriller møter komedie i sjarmbomben «The Recruit»

Fans av actionkomedier gjør lurt i å sjekke ut den nye Netflix-serien «The Recruit», som er skapt av Alexi Hawley («The Rookie») og har Doug Liman («Swingers», «The Bourne Identity») blant regissørene. 

Gjennom åtte episoder greier serien å balansere halsbrekkende actionsekvenser og internasjonal spionasje med humor og vidd. Legg til en over gjennomsnittlig karismatisk hovedrolleinnehaver, og du har et lettbeint og fint punktum for TV-året – eller en god start på det nye.

The Recruit (Netflix)

  • Se på Netflix

  • Krim / Action

  • 7.6 IMDB

  • 8 episoder

Velg Netflix med Telenor T-We

Nykommer på dypt vann

Den noe famlende 24-åringen Owen Hendricks (Noah Centineo) kommer rett fra jussutdanningen når han får jobb som advokat i CIA. Her må han hanskes med ondskapsfulle kolleger, en kravstor sjef og et stort og uoversiktlig system med et bøttelass av uskrevne regler og koder. 

Ting drar seg imidlertid virkelig til når Owen må komme til bunns i trusler fra den utenlandske eks-agenten Max Meladze (Laura Haddock), som sitter i fengsel for mordet på en lastebilsjåfør. 

Oppnøstingen av mysteriet sender advokaten ut på en vill reise gjennom internasjonal spionasje, og allerede i løpet av første episode får han trukket ut en negl i en fjellhule i Jemen(!). 

Men Owen er ikke typen som gir seg – tvert imot: Han trives på dypt vann, og det er gøy å følge ham mens han kaver seg mot innsikt.

Bilde fra The Recruit på Netflix.

Intenst fiendtlig

La det være nevnt umiddelbart: Graviterer du mot sobert og realistisk prestisjedrama, er det bare å stryke «The Recruit» fra tittelisten først som sist. 

Særlig skildringen av CIAs intenst fiendtlige indre gemakker bør nok tas med en raus klype salt. Samtidig er det nettopp her mye av humoren i serien utspiller seg. 

Kollegene Violet (Aarti Mann) og Lester (Colton Dunn) gjør alt de kan for å kødde med nykomlingen, mens Janus (Kristian Bruun) er et paranoid og overstresset nervevrak som meget motvillig hjelper Owen gjennom strabasene. Bokollektivet som vår mann deler med ekskjæresten Hannah (Fivel Stewart) og Terence (Daniel Quincy Annoh), utgjør i tillegg en jordnær og menneskelig kontrast til galskapen Owen må gjennom i jobben.

Bilde fra The Recruit på Netflix.

Viser nye sider

Mange har allerede latt seg forføre av Noah Centineos innsats i «To All The Boys I’ve Loved Before»-filmene, som egenhendig har gjenreist den romantiske komediens status de siste fem årene. 

Han har også – bokstavelig talt – vist muskler som superhelten Atom Smasher i «Black Adam» tidligere i år. 

I «The Recruit» er Centineo verken storøyd tenåringsidol eller utstyrt med overnaturlige krefter, men snarere en optimistisk og forvirret jypling som flyter godt på sjarmen sin, og som gradvis må ta steget fra advokat til CIA-agent.

Bilde fra The Recruit på Netflix.

– Stilig, smart og energisk

«The Recruit» vil neppe toppe så veldig mange årsbeste-lister fra verdens kritikere, og det er heller ikke poenget med serien. 

Likevel har den fått en del gode anmeldelser, blant annet fra The Wall Street Journal, som beskriver den som «stilig, smart og energisk».

Den amerikanske anmelderlegenden Richard Roeper gir tre av fire stjerner i The Chicago Sun-Times, og skriver: 

– Noah Centineo er en likandes hovedperson i denne iøynefallende og morsomme serien.

Velg Netflix med Telenor T-We