Film og serier

Sex Diaries: Start året med en sniktitt inn i newyorkernes hemmelige sexliv

I HBOs nye serie «Sex Diaries» møtes «Sex and the City» og kortdokumentaren – med intimt og pirrende resultat. 

Bilde fra Sex Diaries på HBO Max.

En polyamorøs bartender prøver å finne tilbake til kjærligheten i sitt liv. 

En programvareutvikler omfavner for alvor sin dragning mot lateks på en sexfest. 

En sprengkåt podkaster går seg nesten vill i jungelen av dating-apper.  

Dette er bare tre av de åtte skjebnene som brettes ut på konsist og fengende vis i «Sex Diaries» (HBO Max), en dokumentarserie som gjennom fire korte episoder gir et unikt innblikk i ekte menneskers romantiske lengsler, seksuelle lyster og indre frigjøring.

Se HBO med Telenor T-We

Basert på leserbrev 

«Sex Diaries» baserer seg – uvanlig nok for en TV-serie – på en avisspalte som har gått sin seiersgang i New York Magazine siden 2015. 

Her har over 700 anonyme newyorkere delt sine seksuelle dagbøker med redaktøren Alyssa Shelasky, som også medvirker i serieversjonen. For å få materiale til spalten gjennom åtte år, har Shelasky måttet henvende seg til fremmede på bussen, ansatte på apoteket og naboer. 

Å finne en bukett mennesker som var villige til å gi avkall på anonymiteten var en utfordring, ifølge redaktøren: 

– Jeg ringte desperat rundt til venners venners fettere og kusiner med romkamerater som var polyamorøse, sexpositive eller simpelthen stupforelskede. 

– Jeg sporet opp newyorkere som var tilknyttet sexklubber, postet emneknagger eller viste andre tegn til å være frie sjeler, sier Shelasky til New York Magazine – og legger til at drømmen var at utvalget skulle speile en T-banevogn i New York når det kommer til mangfold.

Et gnist i vintermørket 

Den menneskelige buketten Alyssa Shelasky og hennes medskapere etter hvert fant fram til, kjennetegnes da også av en stor spennvidde når det kommer til seksuell legning, fetisjer, lyster og preferanser. 

Felles for dem alle er at de kanskje er over gjennomsnittlig opptatt av sex, og utvilsomt mer åpne om seksualiteten sin enn de fleste av oss. Det medfører noen svært eksplisitte scener, både med og uten partnere, dog uten at det noensinne bikker over i det smakløse. 

Bilde fra Sex Diaries på HBO Max.

Det emosjonelle spiller imidlertid en like stor rolle som det seksuelle i «Sex Diaries» – disse åtte menneskene leter lykken i sine egne tilværelser, og er beredt på å gå sine helt egne veier for å finne den. 

Resultatet er en serie som er morsom, intim, lærerik, ofte småflau og tidvis pirrende – og som lett lar seg sluke i løpet av en mørk vinterkveld. Kanskje den kan tenne en gnist på hjemmebane i starten av det nye året? 

Velg HBO Max med Telenor T-We