Film og serier

«The Other Two»: Din nye komifavoritt

Hva gjør du når lillebroren din blir «den nye Justin Bieber»? Komiserien «The Other Two» besvarer spørsmålet med kjærlig humor og et skarpt blikk for absurditeter.

The Other Two

Følger du litt med i amerikanske aviser har du kanskje plukket opp «The Other Two» allerede. Det er en serie som dukket opp på mange amerikanske kritikeres lister over de beste TV-seriene i 2021, har 95 prosent på Rotten Tomatoes og er hyllet som «den morsomste TV-serien akkurat nå» av Washington Post

Likevel har den ikke vært særlig mye omtalt i Norge. Det kan det fort bli en endring på nå, for denne uken ble den råsterke andresesongen sluppet hos Paramount+ (der du også kan se første sesong). 

Serien – som er skapt av «Saturday Night Live»-manusforfatterne Chris Kelly og Sarah Schneider – er et hjertevarmt og ofte hysterisk morsomt snapshot av vår tids absurde kjendiskultur. 

Er du glad i temposterk komikk med massevis av referanser – av typen «Schitt’s Creek», «30 Rock» eller «Broad City» – kommer du til å finne masse å glede deg over her.  

I skyggen av lillebror

«The Other Two» tar utgangspunkt i 13-åringen Chase Dudek (Case Walker), som blir internettkjendis under navnet ChaseDreams når en video han har lagt ut på sosiale medier går viralt.

Men «de andre to» i seriens tittel – og de egentlige hovedkarakterene – er Chases eldre søsken Brooke (Heléne Yorke) og Cary (Drew Tarver), som begge sliter med å finne sin plass i skyggen av lillebror. 

Brooke er tidligere danser, men strever både profesjonelt og emosjonelt, mens Carys skuespillerdrømmer henger i en stadig mer syltynn tråd.

The Other Two

Omgitt av et fargesterkt persongalleri – inkludert den ambisiøse, men godhjertede moren Pat (Molly Shannon), Chases narsissistiske manager Streeter (Ken Marino) og Brookes tomsete ekskjæreste Lance (Josh Segarra) – må duoen manøvrere seg gjennom en rekke bisarre, pinlige og morsomme situasjoner i kjølvannet av brorens braksuksess.

Smalt og godt

Serien er produsert av Comedy Central i USA, og denne kanalen har jo vært en startplass for noen av USAs fremste komikere. 

En bitteliten advarsel er nok også på sin plass om «The Other Two». Serien fråtser i popkultur- og kjendisreferanser, og det er nok ikke alle som kommer til å henge like godt med på moroa. 

The Other Two

Men litt lavere terskel er også mandatet til Comedy Central – dette er kanalen der talenter får prøve og feile, uten for mye risiko. 

I starten av første sesong beundret jeg serien mer enn jeg lo meg i hjel av den – men den blir stadig mer intrikat, og vitsene i økende grad velskrevne. Da jeg var kommet litt ut i  sesong to, hadde jeg også blitt oppriktig glad i disse figurene. 

Mor blir med på moroa

En tydelig forskjell mellom de to sesongene, er nemlig en tydeligere vekt på karakterens dybde og utvikling i andre runde, uten at det går på bekostning av humoren. De dyktige skuespillerne, med Molly Shannon (som også gjorde en minneverdig morsfigur i «The White Lotus») i spissen, har fått mer å jobbe med, helt enkelt.

Mens første sesong i stor grad kretser rundt guttepjokken Chase, starter andresesongen med at mamma Pat har fått sitt eget talkshow i Ellen DeGeneres-tradisjonen. 

Noe som selvsagt ikke gjør det enklere for barna å stake ut sin egen kurs i tilværelsen. 

The Other Two

«The Other Two» har også fått ros for hvordan den fremstiller skeiv seksualitet: Cary er homofil, og mange av problemstillingene han støter på er lett gjenkjennelige for et skeivt TV-publikum. 

BuzzFeed har skrevet smart og morsomt om dette. 

Ny sesong på vei

Uten å røpe så altfor mye: Den nye sesongen slutter i mars 2020, idet en viss pandemi treffer verden med full kraft – en situasjon som helt sikkert vil legge ytterligere press på Carys drøm om å lykkes som skuespiller.  

Det betyr heldigvis ikke slutten på vår reise med familien Dudek: Sesong tre ble nemlig bekreftet allerede i fjor høst

Det er med andre ord bare å glede seg til flere forviklinger – og mer kjærlig harselas med underholdningsindustrien – i nær fremtid. 

Og med mengden serieelskere som nå oppdager «The Other Two», kommer forventningene til å løfte seg enda et par hakk.

Se to sesonger av «The Other Two» med Paramount+.