Musikalske strømmetips som garanterer gåsehud

Collage av musikalske filmer og serier

Festivalsommeren er kanskje avlyst, men disse filmene og seriene får deg til å skru volumet opp til 11.

Følelsen av fuktig festivalgress under gummistøvlene. Gåsehuden når bassen treffer mellomgulvet på en svett klubb. Jubelbrølene når Norge får full pott i Eurovision Song Contest.

Denne våren og sommeren har vi måttet ofre mange felles musikalske opplevelser på smittevernets alter.

Men selv om ikke filmer og TV-serier er en fullgod erstatning for ekte vare som stadionkonserter eller festivaler, byr de på veldig mye trøst og god underholdning for musikkelskere likevel. Enten du synger i dusjen til Rammstein eller rister løs som Beyoncé i «Homecoming».

For å finne de virkelige perlene innen musikkrelaterte filmer og serier, har vi spurt fire personer som sysler med musikk til daglig om deres tips:

Manager Ask elsker unik serie fra amerikansk rapmiljø

Ask

Dramakomedien «Atlanta» er blant av de mest kritikerroste seriene fra det siste tiåret, med god grunn. Donald Glover, også kjent som artisten Childish Gambino, har fått boltre seg kreativt som serieskaper og skuespiller, og har skapt en serie som er helt unik. Glover spiller Earn, en fyr som forsøker å livnære seg som manager for sin fetter, rapperen Paper Boi. Hver episode er som en liten novelle om deres liv. «Atlanta» er morsom uten å være hysterisk, og alvorlig uten å være belærende. Dessuten klarer den å behandle temaer som rase og klasse på elegant og morsomt vis.

Se to sesonger av «Atlanta» i FOX+.

Danseren Camilla er betatt av ballroom-kulturen i New York

Camilla

«Pose» foregår i 80-tallets New York, da ballroom-kulturen fikk sitt store gjennombrudd. Denne bevegelsen har hatt enorm innflytelse på musikken og populærkultur generelt, og inspirerte blant andre Madonna og Lady Gaga. Subkulturen ble hovedsakelig skapt av drag queens og transkvinner, og serien viser på en veldig stilig måte hvordan dans, drag og performance art møter aktivisme. Se opp for fantastiske kostymer, fengende låter, strålende dans og historier som virkelig griper tak i hjertet ditt.

Se «Pose» hos HBO Nordic.

Produsent og artist Helge blir rørt av Elton John-historien

Helge

«Rocketman» fikk kanskje ikke like mye oppmerksomhet som Queen-filmen «Bohemian Rhapsody», men etter min mening er den mye bedre. Det er en biografisk historie om Elton John som blander inn musikalnumre, så for meg som elsker musikaler passet den perfekt. Vi får se noen av artistens oppturer, samtidig som vi også ser hvordan all eksessen nesten ødela ham. Jeg ble veldig rørt, og et av favorittøyeblikkene mine er når «Rocket Man»-låten spilles – et ordentlig klimaks som ga meg så sterke frysninger!

Se «Rocket Man» i Paramount+.

Trommis Christian blir imponert over ekstrem bandkultur

Christian

«The Dirt» er spillefilmen om glam-metalbandet Mötley Crüe, og denne historien er på alle vis helt spinnvill. Bandet hadde sin storhetstid på 80-tallet, og det var virkelig en tid da de kunne dyrke hedonisme og rock & roll-livsstil, med alt det innebar av skandaler, dop og sex. Det går selvfølgelig ikke bra hele veien og ting blir vanskelig etter hvert. Likevel er mye av gleden ved «The Dirt» å se hvor langt utenfor den vanlige verden disse folkene levde, og hvor dedikerte de var til rock & roll-livet.

Se «The Dirt» hos Netflix.