Film og serier

Eksotisk drømmeferie? Sjekk disse strømmetipsene

Kjøl deg ned med filmer og serier der strendene er hvite, havet azurblått - og menneskene endeløst vakre.

Sommercollage

Ikke et vondt ord om norgesferie, eller å bare være hjemme for den saks skyld. Det blir tross alt realiteten for de fleste av oss denne sommeren. 

Men når vi ikke drar på lange reiser selv, blir det ekstra deilig å drømme seg bort. Filmer og serier lar oss henge parkene i New York eller danse i sommerkjole på greske øyer. Vi kjenner lukten av italiensk kaffe, plukker tropiske blomster på Hawaii og bestiger majestetiske fjell på New Zealand. 

Det finnes ingen grenser, og noen ganger får vi til og med være med til steder som ikke egentlig finnes. Hva sier du for eksempel om en tur til Hobsyssel fra «Ringenes herre» eller Pandora, den frodige planeten i James Camerons «Avatar»?

Kofferten er pakket, det er bare å henge med. 

Her har vi spurt fire relevante personer om deres favorittfilm eller serie, som gir dem en deilig følelse av å være på reise:

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

Flyvertinne Ingrid blir nostalgisk av «Mamma Mia»

Ingrid

Jeg vokste opp med å feriere på greske øyer, så når jeg vil drømme meg bort til paradis er «Mamma Mia» definitivt førstevalget! Denne musikalen tar meg rett tilbake til de gode minnene fra barndommen, og gir meg den sommerfølelsen jeg alltid lengter etter. Meryl Streep og Amanda Seyfried spiller mor og datter Donna og Sophie, som skal åpne hotellet Villa Donna. Sophie vil vite hvem faren er før hun står brud, og inviterer de potensielle kandidatene til bryllupet. Legendariske skuespillere, nydelige greske ferieøyer og uimotståelige dansenumre til ABBA-musikk - denne filmen har alt!

«Mamma Mia» kan du blant annet se med C More og i T-We Filmleie.

Smak av Italia
Sommerflørt

Delikatessebutikkeier Christiano lengter hjem med «Sommerbryllup i Italia»

Christiano

Jeg så først «Sommerbryllup i Italia» en regnfull sommerdag da jeg kjente litt på hjemlengsel. Denne danske romantiske komedien er regissert av Susanne Bier, og handler om to enslige familieoverhoder - Ida og Philip - som møtes i Italia hvor barna deres skal gifte seg. Min favorittkarakter her er definitivt Pierce Brosnans karakter Philip. Jeg så mye av meg selv i ham som en litt eldre mann som oppdager kjærligheten til livet igjen. Reisen til den vakre Amalfikysten får frem de romantiske italienske kvalitetene i ham, og viser frem det beste landet har å by på!

«Sommerbryllup i Italia» kan du blant annet se hos Netflix og i T-We Filmleie.

Franske fristelser
Storbyferie

Else fra Visit OsloRegion får total gåsehud av «Our Planet»

Else

Da jeg først så klipp fra naturserien «Our Planet» trodde jeg først at scenene måtte være animerte. Sekvensene David Attenborough og teamet hans har fanget på film her er så vanvittige at jeg ikke trodde de kunne være ekte - men det er de jo! Serien viser frem planetens dyreliv og biologiske mangfold og vi får se hvor vidunderlig verdenen vår er satt sammen. Det beste jeg vet å gjøre om sommeren er å reise, og i år er «Our Planet» er en perfekt erstatning for utenlandsreiser. Du får se så mange rare greier, oppleve så mange vakre steder og man lærer sinnssykt mye nytt!

«Our Planet» kan du se hos Netflix.

Hotell i særklasse
Herlige Hawaii

Reisebutikk-medarbeider Vilde falt pladask for «Call Me By Your Name»

Vilde

Jeg falt for «Call Me By Your Name» fordi den drar deg inn i en feriemodus og lar deg drømme deg bort til deilig mat, god musikk og en rørende sommerflørt i Nord-Italia. Filmen handler om uerfarne Elio, som forelsker seg i farens mystiske sommerassistent, Oliver. Elio er min favoritt, da han er en så spennende karakter! Han er flerspråklig, musikalsk, og veldig følsom. Man skjønner man at Oliver blir betatt av ham, og kjemien mellom de to hovedrollene er helt utrolig! «Call Me By Your Name» er et nydelig kjærlighetsbrev til alle sider ved en forelskelse - både de gode og de vonde!

«Call Me By Your Name» kan du se hos HBO Nordic.

Øyhopping
Endeløse strender