«Beef»: Glimrende absurd humorserie om hat, livet og idioter i trafikken

Telenor T-We

Kjærlighet har alltid vært en viktig faktor i historiene vi forteller. 

Men hva så med hatet? Er ikke hatet nå en like viktig drivkraft i våre liv, der verdensbildene kolliderer, krigen herjer i Europa og vi står på randen av en klimakatastrofe?

I Netflix-komedien «Beef», fra det superhippe studioet A24, er det nettopp hatet og dets absurde evne til å holde oss gående som står sentralt. 

Serien følger Amy og Danny; to fremmede som blir fullstendig oppslukt av tanken på å ødelegge for den andre.

Dette blir starten på en absurd og eksistensiell reise gjennom livene deres i Los Angeles. 

En reise som utgjør fundamentet for en av årets mest engasjerende og interessante serier.

Beef (Netflix)

  • Se på Netflix

  • Komedie / Drama

  • Skrevet av Lee Sung Jin

  • 10 episoder

Slik bruker du Netflix med T-We

Ulykkelig planteinfluenser møter mislykket handymann

I rollene som de to bitre fiendene finner du standupkomiker Ali Wong, kjent fra Netflix-spesialer som «Ali Wong: Don Wong», og «The Walking Dead»-stjernen Steven Yeun, som begge briljerer her. 

Wongs rollefigur er en husmor i en av av LAs rikere strøk, som tilsynelatende har alt hun drømte om: mann, barn, og en karriere som planteinfluenser.

Under overflaten befinner det seg dog en dypt ulykkelig kvinne med mye frustrasjon. 

Bilde fra Beef på Netflix.

Yeuns Danny står på motsatt økonomisk side av LA. Som en håndverker med få oppdrag, sliter han med å få endene til å møtes og følelsen av å ikke ha lykkes i livet er konstant der. 

Alt dette endrer seg når de to havner i en nesten-bilulykke på en parkeringsplass, og de begge mener at den andre har skylda. 

I slutten av første episode blir det, i en helt perfekt sekvens, tydelig at hatet de føler for hverandre har gitt dem en ny giv. Og vipps, så blir du også hektet. 

Bilde fra Beef på Netflix.

Fra sinnahumor til eksistensiell krise 

Selv om det er latterlig underholdende å se to voksne mennesker som får ut aggresjon ved å ødelegge biler og ved å tisse på dyrt tregulv, er det langt mer enn dette som venter i løpet av de ti episodene som utgjør «Beef». 

Serien bruker denne meningsløse og barnslige konflikten til å utforske de dyptgående problemene til personene som står i sentrum av dem. 

Amys evige jag etter mer økonomisk suksess for å opprettholde luksuslivet holder henne fanget i en travel hverdag som hindrer henne i å nyte livet sammen med den nydelige familien hun har skapt.

Bilde fra Beef på Netflix.

Hos Danny kommer problemene i stor grad av familiære forhold. Han har aldri klart å leve opp til forventningene foreldrene hans hadde til ham, og det faktum at han ikke har klart å kjøpe bolig til dem er kilde til en heftig dose skyldfølelse. 

Med en forretning på randen av ødeleggelse og med lite hjelp fra sin krypto-interesserte lillebror på gjesterommet, befinner Danny seg på kanten av et stup hvor han bare venter på det uunngåelige øyeblikket hvor alt faller sammen. 

Den sømløse manøveren serien gjør når den hopper mellom «Looney Tunes»-aktig sinnahumor til eksistensielt drama, ikke ulikt Oscar-perlen «Everything Everywhere All At Once» (også den produsert av A24), er vanvittig imponerende. 

Bilde fra Beef på Netflix.

«Beef» er garantert en av årets beste serier 

April er kanskje et tidlig tidspunkt å begynne praten om lister over årets beste serier, men det finnes likevel lite tvil om at «Beef» hører hjemme på listen. 

Og kritikerne er absolutt enige. På Rotten Tomatoes har serien i skrivende stund 100% positive tilbakemeldinger. 

– Ali Wongs hatfylte drama er en av årets mest gripende serier, skriver The Guardian, som skryter av hvordan serien ikke er redd for å bli for sær. 

Time Magazine elsket «Beef», og hyller Wong og Yeun for rolleprestasjonene deres. 

– Jeg har aldri sett en serie som denne. Den er kompleks, morsom, tragisk, uforutsigbar og giftig, men den holder deg hektet hele tiden, skriver anmelderen for Pop Culture Planet.

En smart komedie som treffer hardt 

Om du er glad i smarte komedier som klarer å formidle et budskap, og som presterer å si noe om livet, så bør «Beef» være midt i blinken for deg. 

Ali Wong og Steven Yeun leverer varene, og sammen med Lee Sung Jins («It’s Always Sunny in Philadelphia», «Dave») skarpe manus har de skapt en serie som føles ulikt alt annet vi ser på om dagen. Det er intet mindre enn deilig å se. 

Du strømmer hele den første sesongen av «Beef» på Netflix fra 6. april.

Slik bruker du Netflix med T-We