Film og serier

Disse hageprogrammene gir deg grønne gleder

Mangler du inspirasjon til å gjøre noe med hageflekken bak huset? Lær tips og triks med disse hageprogrammene, enten du har grønne fingre eller ei.

Tid for hage på TV 2

Yrende planteliv og grønn plen er en stor glede for mange, og med vår i lufta trekker Ola og Kari Nordmann gjerne ut for å stelle i busker og bed.

Enkelte har kanskje klare visjoner og planer for nøyaktig hva det er vi vil ha fra hagene våre, men de fleste av oss søker tips - fra internett eller TV-programmer.

Heldigvis byr norske TV-kanaler og strømmetjenester på en bråte med hageserier som vil få kreativiteten til å spire.

Logg inn og skreddersy din TV- og strømmepakke her

Blomstrende pioner og blomsterpionérer

Norske blomsterbed og uteområder står i fokus når kongen over norsk hage-TV, «Tid for hage», er tilbake med en ny sesong.

I årets utgave av TV 2-serien tar programleder Kjersti Bergesen med seg fire av landets fremste hagedesignere for å fikse opp åtte forskjellige hager med storslåtte løsninger. 

Blant årets oppdrag tar Kjersti fatt på en usjarmerende og grå uteplass med stort potensiale. Med en dæsj designmagi og litt konstruksjonsarbeid får teamet frem et sluttresultat som innebærer både stilriktig utendørs pizzaovn og vintergrønne busker med spiselige frukter.

Det skal godt gjøres å ikke bli litt misunnelig!

En annen TV 2-favoritt som gir en del tips til hagestell, er «Sommerhytta» - også den tilgjengelig i Ukesarkivet.

Koselig konkurranse

Er du mer glad i godsinnet konkurranse enn tips og triks, vil sannsynligvis Netflix’ koselige TV-konsept «Den store blomsterkonkurransen» være midt i blinken for deg. 

Konkurransen foregår i samme trivelige stil som andre britiske storserier som «The Great British Bake Off», hvor godfølelse og kjærlighet for kunstformen står i sentrum. Kunstformen i dette tilfellet: Ekstreme blomsterdekorasjoner. 

Over åtte koselige episoder skal 10 talentfulle par konkurrere mot hverandre om å designe og forme de mest imponerende blomsterdekorasjonene som overhodet mulig.

De makeløse verkene kommer i alle mulige farger og fasonger, og strekker seg mangfoldige meter opp i lufta. Dette er avslappende TV-titting og inspirerende blomsterteknikk i én, nydelig utformet pakke. 

Fra sørlandsidyll til nordnorske plantemestre

NRK-serien «Hagen min» er for tiden aktuell med en fjerde sesong, hvor programleder Heidi Sivertzen-Oksmo og fotograf Camilla Næss prøver å finne frem til landets mest oppfinnsomme hageeiere. 

Med en ekspertrio bestående av gartneren Steinar Johansen, kokken Dag Tjersland og snekkeren Stine Bjørnstad, byr serien på alt du trenger av tips, triks og ikke minst inspirasjon til å ta fatt på dine egne hageprosjekter.

Stillbilde fra Hagen min

I årets sesong får vi se blant annet økologiske hager, fascinerende minihager, og vi ser nærmere på hvordan hagestell virkelig kan fungere som terapi i stressende tider. 

Se serien i Ukesarkivet

Söta bror med tips

Hos NRK har også den svenske serien «Hygge i hagen» (også kjent som «Trädgårdstider») blitt en storfavoritt.

Her møter vi Sveriges populære kvartett Pernilla, John, Malin og Tareq, som alle er eksperter innen sine felt, og som byr på inspirasjon og gode hagetips til den skandinaviske befolkningen. 

Stillbilde fra serien

Her får du en blanding av matlaging og mindre prosjekter som omhandler hagen, samtidig som du lærer nyttige triks om dyrking og annet hagearbeid.

Se serien i Ukesarkivet

Dansk bondeliv og amerikanske trehus

Restaurering, oppussing og hagestell går sammen i ett i  «Det gode bondeliv». Serien følger det allsidige talentet Frank Erichsen og familien hans på Kastaniegården i Danmark. 

Familien lever et enkelt og idyllisk liv på gården, og seerne inviteres til å være med hele veien. Dyrestell, planting, hagestell, bygging av møbler og fiksing av uteområder står på agendaen i denne nydelige serien - som du også finner i Ukesarkivet.

Dersom du er en av dem som sitter med en drøm inni deg om å eie et nydelig trehus i hagen, så kan «Treehouse Masters» på Animal Planet være akkurat det som gir deg den gnisten som trengs for å komme i gang!

I dette underholdningsprogrammet lager “trehviskeren” Pete Nelson og hans gjeng private krypinn i form av trehus i amerikanske hager.

Eieren av Nelson Tree House and Supply gjør sitt for å inspirere amerikanerne til å finne sitt indre barn og oppdage gleden ved å bygge et trehus i hagen. Pete mener at trær har personligheter, og at å benytte seg av trehus er den ultimate måten å vende tilbake til naturen på. Er du enig i påstanden og lar deg friste, så finner du serien i Ukesarkivet.

Se i Ukesarkivet