Film og serier

Seks strømmetips som garanterer julestemningen

Jul på Gardermoen, en ny norsk juletradisjon og uendelige mengder snø. Disse filmene og seriene sikrer godstemningen gjennom hele julen.

BIlde av utvalget i T-We.

I tillegg til de klassiske julefilmene som vi nordmenn liker å få med oss hvert år, dukker det stadig opp nye spennende filmer og serier som prøver å fange den magiske høytidsstemningen.

Og med et så massivt utvalg tilgjengelig så er det nærmest uunngåelig at man snubler over titler som ikke nødvendigvis gir deg den gode julefølelsen du leter etter. 

Under har vi derfor laget en oversikt over seks juletitler som garantert setter deg i riktig stemning for desemberkveldene dine. PS: Du finner mye mer i julekategoriene våre i appen og på T-We-boksen!

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

1. Julestorm (Netflix)

Netflix følger opp sin glimrende satsing på norske juleserier med det som kanskje er årets koseligste TV-perle. 

«Julestorm»  tar for seg slutten av førjulstiden, på et tidspunkt hvor en rekke nordmenn ankommer Oslo Lufthavn Gardermoen. Noen har ankommet for å feire jul med sine nærmeste, noen forbereder seg på å fly utenlands for å unnslippe julestria hjemme. 

Men, et eller annet sted skjærer det seg: På grunn av ekstremvær sitter alle fast på flyplassen. Det er kun få timer igjen til julaften, og klokken tikker. Hva skal de gjøre nå? 

Etter to runder med «Hjem til Jul» har regissør Per Olav Sørensen rukket å bli ordentlig varm i trøya hos Netflix. 

Og også denne gangen har han et stjernelag av norske skuespillere på laget: Jon Øigården, Dennis Storhøi, Line Verndal, samt Sørensens «Hjem til Jul»-kollega Ida Elise Broch er med på dette nye høytidseventyret som garantert setter julestemninga i år.

2. Tre Nøtter til Askepott (TV 2 Play)

Det var kanskje bare et spørsmål om tid før en norsk filmskaper tok tak i den elskverdige tsjekkoslovakiske spillefilmen som har underholdt nordmenn på julaften siden 90-tallet med mål om å lage en nyskaping. 

Mange var skeptiske til historien fra 1973 skulle spilles inn på nytt, men heldigvis gikk det veldig bra for regissør Cecilie Mosli og hovedrolleinnehaver Astrid S: «Tre nøtter til Askepott» fanger mesterlig magien fra originalen og forvandler den til et nordisk eventyr. 

NRK P3 likte filmen veldig godt, og trillet en femmer på terningen i deres anmeldelse. 

– Dette er en susende godt fortalt eventyrhistorie, der alle de klassiske elementene er på plass, pluss storslagne bilder av norsk fjellandskap i sin fineste vinterskrud. Og best av alt – Astrid S er bare helt prinsesse i hovedrollen! skrev Birger Vestmo etter kinopremieren.

3. En julefortelling til jul (HBO Max)

Bob Clarks «A Christmas Story» er blant de mest klassiske amerikanske julefilmene, uten at den nødvendigvis har hatt så stor innflytelse på den norske høytiden.

Dette er muligens i ferd med å endre seg. Nå har nemlig HBO Max sluppet en slags oppfølger til filmen, en varm og kjærlig julefilm som godt kan nytes enten du kjenner originalfilmen eller ikke.

Filmen følger karakterene fra originalfilmen fra 1983, bare at de nå alle er voksne – og Ralphie nylig har mistet sin elskede far. Og det er kanskje først når man selv blir voksen at man skjønner hvor hardt arbeidet med å arrangere en koselig, feilfri jul for barna faktisk er for en forelder.  

Du ser filmen i HBO Max.

4. Pørni (Viaplay)

Henriette Steenstrup og Viaplay smir mens jernet er varmt, og følger opp vårens «Pørni»-sesong med en julesesong av Norges nye seriefavoritt.

I de nye episodene nærmer det seg jul hos Middelthon-familien, og Pørni jobber hardt for å holde på sine juletradisjoner. Men det er ikke alle som ønsker «same procedure as last year». Resten av familien har nemlig helt andre planer. 

– Nå som seerne har fått følge familien Middelthon gjennom dype daler og høye topper, så tenkte jeg at det ville være fint å invitere dem med på den første julen uten et kjært familiemedlem, forteller Henriette Steenstrup.

Se serien her

5. Hjem til jul (Netflix)

Selv om den nå har blitt et par år gammel, så begynner det å bli en juletradisjon at den helnorske Netflix-serien «Hjem til jul» suser opp topplistene hos strømmetjenesten når det nærmer seg desember. 

Det viser seg nemlig at denne har stor gjensynverdi for de på søken etter julestemningen.  Det er få ting som slår den romantiske desembertiden i den idylliske Røros-gågate.

De to sesongene av «Hjem til jul» følger Johanne (Ida Elise Broch), som inntar 30-årene som en enslig kvinne. Det er ikke lett å akseptere for familien hennes, som kun ønsker at hun tar med seg noen hjem til julefeiringen. 

Etter mye mas fra de nærmeste kommer hun med en løgn om at hun selvsagt har kjæreste, og at han selvsagt kommer på besøk til jul. Nå gjenstår det bare å finne ut hvem det skal være.

6. Praktisk info med Jon Almaas - Julespesial (discovery+)

Jon Almaas følger opp det som begynner å bli en tradisjon og leverer en ny julespesial av «Praktisk info». 

Med hjelp fra sine faste medprogramledere Kristine Grændsen og Magnus Devold tar Jon for seg viktige spørsmål for juletiden, og prøver å besvare dem på en hjelpsom måte. 

Vet en tredoktor hvordan man får juletreet til å holde lengst mulig? Hva slags kutyme gjelder for middagsbordet? Og hva slags produkt er det som har gjort juletiden mye mer komfortabel for Magnus? Svaret finnes du ut i den nye julespesialen på discovery+.

Vi ønsker deg en gledelig høytid!

Skreddersy din TV- og strømmepakke