Film og serier

Fersk spenning til mørke høstkvelder

Høstmørke og spenning, finnes det noen bedre kombinasjon? Her er seks hotte tips til høstens aktuelle spenningsserier.

Bilde fra Ammo på TV 2 Play.

Når høstmørket kommer sigende over oss, er det knapt noe bedre enn å rigge seg til i sofaen med herlige spenningsserier på skjermen.

Denne høsten byr på gjensyn med tidligere favoritter, i tillegg til rykende ferske og ikke minst norske serier som vi gleder oss vilt til å se. Her det våpen, villmark, konspirasjoner, intense intriger og kriminalitet i svenske storbyer.

Så finn fram popcorn og smågodt, teppe og telys: Her er seks spenningstips du ikke bør gå glipp av.

Ammo (TV2 Play)

«Ammo» er en thrillerserie hvor spionasje, våpensalg og konspirasjoner er gjeldende tema.

TV 2 Play-serien følger Nicolai Cleve Broch i rollen som Bjørn, en skarp fyr som har solgt kunnskapen sin om kunstig intelligens til den norske våpenindustrien. Han jobber for et selskap som har utviklet en smart drone som klarer å gjøre egne valg, noe som kan være kjempenyttig – men også ganske farlig i feil hender. 

Nicolai Cleve Broch skal ha jobbet med dette prosjektet i årevis, og han har også vært med å utvikle manuset. Han brenner for denne serien, noe man virkelig ser i hans portrettering av hovedkarakteren.

De to første episodene kan du se på TV2 Play, og resten slippes fortløpende hver torsdag framover.

Den tynne blå linjen (NRK TV)

Det blir flere oppturer og nedturer for politibetjentene i Malmø, i andre sesong av det kritikerroste krimdramaet «Den tynne blå linjen».

Bilde av Den tynne blå linjen på NRK TV.

Her får vi et intimt og ektefølt innblikk i livene til Sara, Jesse, Magnus og fire nye betjenter, som gjør alt for å håndtere kriminaliteten i den svenske storbyen.

Spenningen er konstant høy for politibetjentene, som knapt har noe skille mellom jobb og privatliv. Serien framstår som en realistisk politiserie, til forskjell fra de mer høydramatiske liv-og-død-elementene som ofte preger skandinavisk krim. 

De fem første episodene er tilgjengelige på NRK TV, og resten slippes fortløpende hver søndag.

Hodejegerne (TV2 Play)

«Heimebane»-stjernen Axel Bøyum står i spissen av nye «Hodejegerne - Den første løgnen». 

Spenningsserien utspiller seg før hendelsene i suksessfilmen fra 2011, og følger en ung versjon av Aksel Hennies karakter Roger Brown. Nå befinner vi oss i 2002, og den imponerende unge mannen er i ferd med å bli en sylskarp hodejeger. 

– Å lage en forløper til «Hodejegerne» er en mye bedre idé enn man skulle tro. Veldig mye bedre, skriver VG i deres terningkast 5-anmeldelse.

Alle episodene er tilgjengelige på TV2 Play.

Fenris (Viaplay)

Vi skal til våte myrer og Innlandets lumske skoger i høstens desidert minst urbane spenningsserie, der mørke hemmeligheter og dystre sannheter lurer like under overflaten.

Ida Elise Broch spiller biologen Emma, som tar med seg sønnen og drar hjem hjem til bygda hun vokste opp i når hun oppdager at faren hennes ikke har gjort jobben sin. Han er en omdiskutert ulveforsker med et komplisert forhold til lokalsamfunnet. Og verre skal det bli.

I bygda har nemlig en ung gutt forsvunnet, og ulven streifer rundt i området. Når Emma finner en blodig jakke hjemme hos faren, blir hun nødt til å grave både i bygdas og hennes egne familiehemmeligheter.

Se serien her

Snabba Cash (Netflix)

Det er duket for en ny runde med «Snabba Cash»; Netflix’ nyskapning av den moderne svenske filmklassikeren basert på Jens Lapidus’ hardkokte roman «Cash».

I Netflix-serien kolliderer livene til en ambisiøs forretningskvinne, et sjarmerende gjengmedlem og en vanskeligstilt tenåring i en desperat og nådeløs kamp om rikdom. At handlingen er lagt til et såkalt startup-miljø, gjør den ikke mindre relevant for 2022. 

Dagbladet omtalte seriens første sesong som «bortimot perfekt», og ferske sesong 2 har også fått varme tilbakemeldinger.

Du kan se begge sesongene på Netflix nå.

The Good Fight (HBO Max)

Hvor ofte følges en terningkast 6-serie opp med en terningkast 6-spin-off? Ganske sjelden, får vi vel si.

Det er en av grunnene til at «The Good Fight» definitivt er verdt en titt. Den desidert verdige oppfølgeren til Julianna Marguiles-serien «The Good Wife» er blant de store serieperlene du finner på HBO Max. 

Christine Baranski spiller Diane Lockhart som på et blunk blir mister alle sparepengene sine, og må ta en ny jobb ved et lovende advokatbyrå i Chicago, 

Intense intriger, umulige etiske dilemma, samt en rekke fenomenale gjesteskuespillere gjør «The Good Fight» til en av våre store favoritter på strømmetjenesten. 

Se serien her