Film og serier

Ekspertens beste innredningstips: – Flytt ut!

Aina fra «Sommerhytta» på TV 2 gir deg sine beste tips for interiør og design som gjør sommerdagene- og kveldene enda bedre. 

Bilde fra Sommerhytta

I år kommer mange av oss til å ta sommerferien hjemme eller på hytta. Dermed får vi en gyllen anledning til å ta de små, men viktige grepene for å pusse opp og pynte i det umiddelbare nærmiljøet.  

Det finnes en rekke TV-konsepter som gir inspirasjon til denne typen prosjekter. Et av de mest populære er TV 2-serien «Sommerhytta», der fire par må gjennom omfattende oppussing, konkurranser og utfordringer for å stikke av med den gjeve premien – en egen sommerhytte.     

I anledning den forestående ferien og alle mulighetene den byr på, tok vi en inspirasjonsprat med seriens interiørdesigner Aina Sollie Steen.  

En erstatning for samlivsterapi

Aina har etterhvert en lang fartstid i TV-bransjen. Gjennom hele ni sesonger jobbet hun sammen med Otto Robsahm og teamet hans i «Sinnasnekker’n», og siden har hun medvirket i «God morgen, Norge», «Tid for hjem» og «Brente minner». 

Med «Sommerhytta» har hun for alvor blitt et kjent fjes for mange nordmenn – og får oppleve folks økende engasjement rundt hjem og oppussing på stadig nærere hold.

– Folk stopper opp og sier hei, og mange har sterke meninger om livet i «Sommerhytta». Noen er veldig uenige i siste ukes dommeravgjørelser, mens andre nikker samtykkende, sier hun. 

– En mann kom bort til meg når jeg sto i kø på matbutikken her om dagen og sa at «Sommerhytta» hadde blitt familiens samlingspunkt, og at de nå ikke lenger oppsøkte samlivsterapeuten like ofte som før. Da lo jeg godt på vei til bilen.

– Flytt sommerkvelden ut!

Når det gjelder konkrete råd om hvordan det er mulig å løfte hjemme- og hyttekosen til nye høyder med relativt små grep, er ikke Aina vond å be. Hennes heteste tips til den perfekte sommerkvelden? Flytt den utendørs! 

– Om du har mulighet og været tillater det, finnes det ikke noe bedre enn å innrede uteplassen, balkongen eller kroken i hagen. Det å viske ut skillet mellom innerom og uterom, gjør at oppholdsrommet blir større og mer sosialt.

Trikset er å fortsette stilen du har inne utendørs, sier Aina Sollie Steen. 

– Følg opp fargetema på puter og pledd, og rull gjerne ut et uteteppe på gulvet. Noen synes kanskje det er mye jobb å bære tekstilene ut og inn, men det er det verdt, folkens! Det er nettopp dette, sammen med belysning som lykter og lysranker, som hever rommet og lager god balanse mellom det de harde og de myke materialene.

For de av oss som ikke er velsignet med en egnet uteplass, slår Aina et slag for en god, gammeldags piknik i stedet – i parken, på nærmeste brygge eller et annet idyllisk sted. Trikset er å ikke spare på luksusen her heller, mener interiørdesigneren.  

– Finn frem trillebåren, pakk ned gode drikkeglass og ordentlig bestikk og ta med puter, pledd og noen lykter. Jeg pleier alltid å ta med en stor skjærefjøl som kan brukes til forberedelse av mat, serveringsbrett og bord. Hvis du pakker ned et ekstra drikkeglass og plukker noen blomster på veien, har du en vase på «bordet» også.

Ny sesong på vei

For de mange norske seerne som som følger spent med på «Sommerhytta», har Aina Sollie Steen en svært god nyhet: Det er mer oppussing, styling og inspirasjon i vente. 

– I disse dager står vi i opptak for sesong seks, som kommer på skjermen våren 2022. Jeg kan røpe såpass at det er bare å glede seg!

Gleder seg gjør Aina selv også – først og fremst til å komme på jobb hver dag, med det hun kaller «verdens beste kolleger foran og bak kamera». 

– Det beste med «Sommerhytta» for meg, er at jeg hver uke får ta del i noens kreative utvikling, med de opp- og nedturene det medfører. Jeg lar meg både inspirere og sjarmere, og jeg bøyer meg i støvet for den innsatsen de legger ned i hvert ukesprosjekt. 

Se «Sommerhytta» på TV 2 onsdager kl. 20.00, eller i Ukesarkivet (forutsetter at enheten din er tilkoblet hjemmenettet).