Film og serier

Akkurat nå kan du se enda ferskere filmer i T-We

I påsken kan du kose deg med sofapremierer.

fjols til fjells

Alle som jobber med film i Norge har dessverre fått store utfordringer som følge av stengte kinoer.

Derfor har et knippe helt ferske filmer nå fått premiere i T-We Filmleie. Enkelte av disse fikk dessverre bare vært på kino en kort stund, eller de skulle egentlig hatt premiere i disse dager.

Vi har samlet disse i kategorien Sofapremierer i T-We Filmleie (har du T-We Boks I finner du dem i en mappe under “anbefalinger”).

Her er de fem sofapremiere-filmene:

Fjols til fjells

Denne norske komedien er både inspirert av originalfilmen fra 1957, samtidig som den fungerer som en slags oppfølger.

Herbert Nordrum står i sentrum av handlingen som Poppe; en ung og dyktig hotellresepsjonist som plutselig får ansvar for hele hotellet når påskeuken står for døren.

Det oppstår umiddelbart kaos når krevende skigjester, frustrerte hyttenaboer, klønete dansker, festglade ungdommer og misfornøyde ansatte møtes til en påskeferie fylt med de merkeligste historier, konflikter og overraskelser.

Leiepris: 119,-

Tunnelen

Tunnelen er et intenst spenningsdrama om en ulykke i en tunnel, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død for de involverte.

En tankbil kolliderer i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket.

Utenfor herjer snøstormen, og hjelpemannskapene står fast. Tankbilen begynner å brenne, men kommer hjelpen frem i tide?

Leiepris: 119,-

The Invisible Man

Emmy-vinner Elisabeth Moss stiller i denne skrekkthrilleren fra regissør Leigh Whannell.

Filmen er basert på science fiction-romanen av H.G. Wells og tar for seg Cecilia (Moss), som lykkes med å flykte fra sin voldelige og manipulerende samboer, forskeren Adrian Griffin.

Hun starter et nytt liv i nye omgivelser, selv om hun lever i evig frykt for at Adrian skal finne henne. Så får hun beskjed om at ekskjæresten har tatt livet av seg, og i testamentet har han etterlatt henne en betydelig pengesum.

Når sjokket har lagt seg, begynner Cecilia endelig å se lyst på fremtiden igjen. Men, hun føler seg fremdeles iakttatt, og snart starter en rekke skremmende hendelser å ramme henne og de hun holder kjær.

Holder hun på å bli gal, eller er det noen der ute som vil skade henne - noen hun ikke kan se?

Leiepris: 189,-

Emma

Denne britiske dramakomedien er ny filmatisering av en av Jane Austens aller mest sjarmerende - og ikke minst utspekulerte - romanfigurer.

Anya Taylor-Joy er Emma Woodhouse, en vakker, smart og rik kvinne uten noen planer om å slå seg til ro med en mann. I stedet blander hun seg i kjærlighetslivet til alle rundt henne - hvilket ikke alltid har like heldige utfall.

Men som Emma også snart vil finne ut, kan kjærligheten ramle inn i livet når man aller minst venter det.

Leiepris: 189,-

iHuman

En norsk dokumentar om det som er den største teknologiske revolusjonen noensinne, nemlig kunstig intelligens.

I thrilleren tar den Amanda og Gullruten-vinnende regissøren Tonje Hessen Schei oss med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn.

Dokumentaren stiller en rekke store spørsmål om samfunnet og teknologiens plass.

Leiepris: 119,-