Film og serier

Se høydepunktene fra She-konferansen med Telenor T-We

Årets SHE-konferanse i Oslo Spektrum fikk stor oppmerksomhet. Som TV-kunde hos Telenor kan du strømme de spennende debattene, uten å betale ekstra.

Bilde fra SHE-konferansen.

Det var duket for et stjernespekket og kompetansetungt show i Oslo Spektrum da SHE-konferansen 2022 gikk av stabelen 17. mars. 

Tidligere statsminister Erna Solberg, kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen, næringsminister Jan Christian Vestre, sjef for Microsoft Norge Kristine Dahl Steidel og Asif Sadiq, visepresident for WarnerMedia, var bare noen av debattantene som møttes for viktige samtaler om hvordan samfunnet skal gå frem for å tette lønnsgapet mellom kjønnene. 

Kjendisfaktoren var også rimelig høy da den kanadiske statsministeren Justin Trudeau samt Chelsea Clinton og Abid Raja fortalte sine endringshistorier. 

Som TV-kunde hos Telenor kan du se alle foredragene og debattene fra konferansen direkte i T-We portalen. De første videoene er allerede ute, og mer er på vei.

Se videoene fra SHE med T-We

Et globalt ansvar

Bilde fra SHE-konferansen.

Astrid Rønning Skaugseth, den nye sjefen for SHE, talte innledningsvis under foredraget.

Spørsmålet om hvor ansvaret for sosial endring ligger stod sentralt i åpningsforedraget under årets SHE-konferanse. 

I «The global aspect of social responsibility», understrekes de at utviklingen mot likestilling er et felles globalt ansvar. 

– Vi må møtes på tvers av grenser, og vi må ha de viktige samtalene. I samhold finnes det styrke, sa Astrid Rønning Skaugseth, den nye sjefen for SHE, innledningsvis. 

Hun erklærte at samfunnet ikke kan vente de 267 årene det anslås at det vil ta før lønnsgapet tettes, og oppfordret publikummet til å gripe dagen.

– La dagen i dag telle for de som ikke har den grunnleggende retten til trygghet. La oss få ting til å skje, sa Skaugseth.

«Push back the push-back»

Bilde fra årets SHE-konferanse.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og journalist Mark Eddo.

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen inntok deretter scenen for å fortelle om likestilling i norsk arbeidsliv.

– Selv om vi i Norge ligger foran når det gjelder likestilling, er ikke dette noe vi kan lene oss på. Også i Norge har vi mye arbeid foran oss for å bli et likestilt samfunn, sa Trettebergstuen.

Hun benyttet også anledningen til å prate om områdene hvor det oppstår en motbevegelse til den sosiale utviklingen, det hun omtaler som et «push-back».

– På tvers av kloden ser vi at det er en voksende mistro blant folket, en mistro overfor samfunnet, overfor mennesker og overfor politikere. Disse menneskene styrer i flere land i dag. Vi ser en tydelig motreaksjon, et tilbakeslag når det gjelder kvinnerettigheter i mange land, sa hun.

– Med Norge i spissen, lager vi en slagplan for å skyve tilbake motreaksjonen, «push back the push-back», fordi vi ser at mistro i samfunnet, angrep på kvinnerettigheter, angrep på minoriteter, er voksende fenomen. 

Videre fortalte Trettenbergstuen om hvordan en norsk modell kan bidra til å skape likestilling og mangfold i arbeidslivet i nasjoner hvor arbeiderrettigheter svekkes.

Deretter fulgte samtaler med blant andre Erna Solberg, Reem BinKaram, Ozean-ambassadør og gullmedalist i Paralympics Susanna Rodgers.

Postes jevnlig

Bilde fra årets SHE-konferanse.

Tidligere statsminister Erna Solberg sammen med Kahoot!-skaper Johan Brand og Yvonne Thompson fra OKRE.org.

«The global aspect of social responsibility» er bare én av programpostene du kan se allerede nå.

I tillegg finnes også et knippe av de beste foredragene fra fjorårets konferanse, 

Nye foredrag fra årets show, deriblant «Responsible business» med Jan Christian Vestre og Kristine Dahl Steidel og «Stories of change» med gjestevideoer fra Justin Trudeau og Chelsea Clinton er på vei.

For å komme til T-We-portalen trykker du T-We-knappen på din fjernkontroll.

Se videoene fra SHE med T-We