Film og serier

Disse seriene gleder vi oss til i 2023

Fra full zombieapokalypse til et gjensyn med en av 2000-tallets største sitcoms: Seriefronten i 2023 har mye å se frem mot.

Bilde fra utvalget som kommer til T-We.

Nytt år betyr ikke bare blanke ark og fargestifter: Det betyr også nye serier!  

Allerede de første månedene ser vi at 2023 har mye spenning på seriefronten, deriblant en etterlengtet HBO Max-serie basert på videospill og en ny norsk gangsterserie fra TV 2 Play.

Her kommer noen av seriene vi gleder oss mest til i 2023.

Skreddersy din TV- og strømmepakke her

1. The Last of Us (HBO Max)

Spranget fra videospill til TV-serie er ikke alltid lett å få til, men vi har absolutt sett eksempler på at dette kan bra – og faktisk også veldig bra (se «The Witcher» og «Halo»). 

Neste spilleventyr som blir til storserie er «The Last of Us», basert på Sony-tittelen som ble kåret til årets spill av et mylder av kilder i 2013. 

Serien er sentrert rundt Joel, en smugler som får oppdraget med å frakte tenåringsjenta Ellie på tvers av et postapokalyptisk USA hvor zombier løper løpsk. I disse to hovedrollene finner vi «The Mandalorian»-stjernen Pedro Pascal og Bella Ramsey, som mange sannsynligvis vil kjenne igjen fra «Game of Thrones» og «His Dark Materials». 

Da dette er en elsket spillserie og budsjettet virker skyhøyt, knyttes det store forventninger opp mot «The Last of Us» – og vi har ingen tvil om at denne kommer til å bli en av årets største serietitler. 

Serien utkommer ukentlig, og har premiere 16. januar på HBO Max.

2. Blodsbrødre (TV 2 Play)

Med ferske «Flus» i bakhodet, virker det som om vi er inne i en god epoke for norske gangsterserier. 

Straks står nemlig «Blodsbrødre» for døren; en ny krimserie fra TV 2 Play satt til Oslos kriminelle underverden. 

Her følger vi politimannen Moaz, som blir overført fra byens vestkant til østkanten hvor han selv vokste opp. Oppdraget hans er å stoppe den kriminelle gjengen Enemiez. 

Moaz skjuler en hemmelighet. Han har nemlig selv vært et viktig medlem av denne gjengen, og han har attpåtil vært bestevenn med gjengens beryktede leder Rami. 

Serien har premiere 19. januar på TV 2 Play.

3. That ‘90s Show (Netflix)

Netflix fortsetter sin trend med å gjenopplive gamle klassikere. Neste serie ut som gjenopplives av strømmetjenesten er ingen ringere enn «That ‘70s Show» som gjenoppstår i et nytt tiår som «That ‘90s Show».

To tiår etter at originalserien fant sted bor Red og Kitty Foreman fortsatt i Point Place, men den ikoniske kjelleren hvor Eric, Donna, Hyde, Kelso, Jackie og Fez lagde trøbbel står nå tom. 

Dette endres dog når Eric og Donnas datter, Leia - Red og Kittys barnebarn - tar turen for sommeren. 

Sammen med en ny flokk med venner utforsker de den noenlunde sjarmerende Wisconsin-byen, og alt den har å tilby. Du kan med andre ord vente deg flere røykfylte og lattermilde stunder rundt det lille bordet. 

«That ‘90s Show» har premiere 19. januar på Netflix.

4. 1923 (SkyShowtime)

Bilde fra 1923 på SkyShowtime.

Fans av «Yellowstone»-universet hadde mye å glede seg over i 2022. Med både en ny sesong av moderserien og den glimrende forløperserien «1883» var det sjeldent mangel på Dutton-relatert underholdning.

Nå er serieskaper Taylor Sheridan klar med en ny utvidelse av historien om det fengende ranchlivet. «1923» tar for seg en ny generasjon av Duttons, med fokus på Cara og Jacob. På skuespillerfronten kan man ikke si annet enn at Taylor Sheridan har slått på stortromma: Helen Mirren og Harrison Ford stiller nemlig som de to familieoverhodene, som sannsynligvis alene er grunn nok til å se serien for mange.

Serien er satt til tidlig 20-tallet. Dette var en tid da Montana-området var preget av alkoholforbud, den store depresjonen («de harde trettiåra» begynte nemlig et tiår tidligere i denne delstaten).  

«1923», som egentlig skulle vises før jul, har nå fått ny slippdato her i Norge: 16. januar på SkyShowtime.

5. The Idol (HBO Max)

HBO-dramaet «The Idol» var blant fjorårets mest etterlengtede nyheter på seriefronten, men av uvisse årsaker ble den utsatt til i år.

Serien, som kommer fra ingen ringere enn «Euphoria»-sjefen Sam Levinson og Abel «The Weeknd» Tesfaye (!), følger en musikalsk spire ved navn Jocelyn. Jocelyn, som spilles av Lily-Rose Depp, drømmer om å bli en popstjerne på verdensnivå, men opplever at veien dit er langt fra ukomplisert. Etter et nervøs sammenbrudd må hun kansellere turnéen sin, noe som tvinger henne til å finne på et nytt stunt for å vinne tilbake tittelen som USAs mest sexy artist.

Løsningen? Hun blir sammen med en selvhjelpsguru, som tilfeldigvis også leder en kult – spilt av The Weeknd selv.

Når på året denne her kommer, er fortsatt usikker. Men, med såpass sterke navn knyttet til produksjonen, så har vi store forventninger til «The Idol» – og vi tåler å vente litt!

6. Funny Woman (SkyShowtime)

Møt Barbara Parker; en ung dame fra 60-tallets Blackpool, England. Barbara er en vakker og attraktiv dame, men har store ambisjoner om å bli langt mer enn det. Hun vil nemlig være morsom. 

Med «007: Quantum of Solace»-stjernen Gemma Arterton i spissen, forteller denne serien historien om hvordan Parker inntok Londons komiscene, og hvordan hun fikk en audition til et humorprogram på TV. 

«Funny Woman», basert på den populære romanen til Nick Hornby, viser hvordan Barbara på sett og vis redefinerer hva det vil si å være en morsom dame på 60-tallet. 

Den britiske serien har allerede vært på lufta i hjemlandet, men her til lands må vi vente litt til. Ifølge SkyShowtime kan den ventes i februar – og vi kan nesten ikke vente. 

Seriefronten i år er med andre ord meget lovende, og serieentusiastene blant oss har mye å se frem til!

Skreddersy din TV- og strømmepakke her