Film og serier

Seks serieoppfølgere vi elsker

Fra «Frasier» til den rykende ferske «That 90s Show»: Det er vrient å få det til, men noen ganger blir oppfølgerserier gull!

Bilde fra That 90s Show på Netflix.

Nostalgi er et mektig fenomen, også når det gjelder TV-serier.

Bare se på serier som «Friends» og «Mot i brøstet». Til tross for at det er flere tiår siden de først gikk på skjermen, er det fortsatt så mange av oss som fortsatt ser på dem at de stadig er blant de mest sette seriene på sine respektive strømmetjenester. 

Det er rett og slett skikkelig vanskelig for oss å gi slipp på de gripende karakterene og de morsomme historiene om dem.

Nettopp derfor er det sjeldent vi er mer takknemlige enn når noen henter frem igjen de gamle favorittene våre og skriver videre på historiene om dem.

Under har vi samlet seks av våre favoritter blant spin-offs og reboots.

Skreddersy din TV- og strømmepakke

1. That 90s Show (Netflix)

I de tidlige 2000-årene traff «That 70s Show» oss på en spesiell måte. Serien var en komisk-nostalgisk titt tilbake på det gylne 70-tallet, og ble en stor suksess – ikke minst takket være en nydelig cast.

Etter den mindre vellykkede oppfølgeren «That 80s Show», så det dårlig ut for noen potensiell oppfølger til denne serien. Men, nå har Netflix kommet på banen med ferske «That 90s Show» – og vi er dem evig takknemlige. 

To tiår etter at originalserien fant sted bor Red og Kitty Foreman fortsatt i Point Place, men den ikoniske kjelleren hvor Eric, Donna, Hyde, Kelso, Jackie og Fez lagde trøbbel står nå tom. 

Dette endres dog når Eric og Donnas datter, Leia - Red og Kittys barnebarn - tar turen for sommeren. 

Sammen med en ny flokk med venner utforsker de den noenlunde sjarmerende Wisconsin-byen, og alt den har å tilby. Du kan med andre ord vente deg flere røykfylte og lattermilde stunder rundt det lille bordet i kjelleren.

2. And just like that (HBO Max)

Da HBO annonserte den nye strømmetjeneksten HBO Max, var det ikke mye tvil om hvilken av tjenestens titler TV-fansen var mest spent på.

«And Just Like That» var en etterlengtet fortsettelse på Darren Stars «Sex and the City», som sjarmerte – og tidvis sjokkerte – HBO-seere på tidlig 2000-tallet.

Hvor originalserien var banebrytende fordi den viste de kompliserte vennskapene og rike sexlivene til storbykvinner i 30-årene, tar oppfølgeren «And Just Like That» for seg de enda mer kompliserte 50-årene. 

Ting forandrer seg selvsagt på 20 år. Carrie har erstattet den ukentlige avisspalten sin med en podcast, Charlotte har nå fullvoksne barn og sexguruen Samantha er ikke lenger en del vennegjengen. Men, New York? Den er fortsatt den samme. 

I år er det også duket for en ny sesong av denne. HBO Max slapp nylig en smakebit på de nye episodene, som viser at det straks er duket for flere gjensyn med gamle ansikter – noe som satte fyr på kommentarfeltene.

Se serien her

3. Dexter: New Blood (SkyShowtime)

I kategorien populære TV-mordere er det få som har en like stor følgerskare som Dexter Morgan. 

Serien «Dexter» tok for seg Michael C. Halls liv som kriminaltekniker og hans hemmelige jakt på mordere som lovens lange arm ikke fikk has på, før serien rundet av i 2013 etter åtte sesonger.

Oppfølgerserien «Dexter: New Blood» finner sted ti år etter originalserien. Dexter har bosatt seg i småbyen Iron Lake, hvor han desperat prøver å undertrykke drapslysten inni ham. Den «mørke passasjeren» i ham blir stadig vanskeligere å skjule, spesielt for kjæresten hans – den lokale politisjefen. 

Noe som gjør «Dexter: New Blood» spesielt lovende er at mannen som er ansvarlig for den nye serien, er Clyde Phillips. Phillips stod også bak originalseriens fire første sesonger, som mange anser som seriens storhetstid.

Se serien her

4. Better Call Saul (Netflix)

Noe av det som gjorde Vince Gilligans «Breaking Bad» til en av de mest glimrende og gripende TV-seriene gjennom tidene, var dens spektakulere stab av skuespillere. 

Ved siden av Bryan Cranstons White og Aaron Pauls Pinkman var det mange små og store roller som bidro til det spinnville narrativet – deriblant Saul Goodman, spilt av Bob Odenkirk. 

Odenkirk briljerer i den glimrende forløperserien «Better Call Saul», som kjernefansen mener at topper originalserien på flere punkter. 

Du ser hele serien nå på Netflix.

5. The Good Fight (HBO Max / SkyShowtime)

Den desidert verdige oppfølgeren til Julianna Marguiles-serien «The Good Wife» er en ypperlig serieperle i seg selv. 

Serien tar for seg det samme politiske universet vi ble kjent med i løpet av dens forgjenger, med nok blanke ark til at vi fortsatt kan utforske nye historier uten at det føles gammelt. Serien finner sted et år etter slutten på forgjengeren, og tar for seg et polarisert og usikkert USA under en problematisk president. 

I denne «må-se»-oppfølgeren spiller Christine Baranski, kjent for mange nordmenn fra «Mamma Mia», Diane Lockhart, seriens råe hovedrolle. Etter å ha blitt frasvindlet alle sparepengene sine må hun ta en ny jobb ved et lovende advokatbyrå i Chicago, 

Intense Intriger, umulige etiske dilemma, samt en rekke fenomenale gjesteskuespillere gjør «The Good Fight» til en av våre store favoritter.

Se serien her

6. Frasier (SkyShowtime)

Bilde fra Frasier på SkyShowtime.

Man kan ikke egentlig snakke om oppfølgerserier uten å nevne «Frasier». 

Kelsey Grammer gikk fra å spille en morsom birolle i suksessen «Cheers» til å bli en fullverdig superstjerne i denne Seattle-baserte sitcomserien. 

Sammen med broren Niles, faren Morty, hunden Eddy og hushjelpen Daphne ble den skarpe og småfrekke radiopsykologen Frasier ble plutselig et av TV-verdenens største navn. 

Over 11 sesonger hentet både Grammer og serien inn en latterlig mengde Emmy-priser (37 stykker på tvers av serien og skuespillerne, som da var en rekord). 

Se serien her