Film og serier

Dette er realityseriene vi digger akkurat nå

Fra inspirerende kjærlighet til lattermild pute-TV: Dette er det beste realitysjangeren har å by på. 

Bilde fra Grenseløst forelsket på discovery+.

Fra «Farmen» til «Luksusfellen» til «Ja, vi elsker camping»: Realitysjangeren har noe for de fleste nisjer. 

Likevel er det kanskje tematikken kjærlighet og romanse som tar seg aller best ut i realityformatet. Det er nemlig ikke uten grunn at datingkonsepter som «Første date», «Love on the Spectrum» og «Too Hot to Handle» har blitt store seersuksesser de siste årene. 

Denne trenden ser vi også i realityseriene vi er hektet på akkurat nå. Det går mye i kjærlighet og dating, med innslag av spennende konkurranser.

Dette er realityseriene vi digger akkurat nå: 

Skreddersy din TV- og strømmepakke

«Grenseløst forelsket» (discovery+)

Vårens store realitysuksess er tilbake med ferske episoder. Med et flust av nye profiler samt noen kjente ansikter med på laget er det lite tvil om at «Grenseløst forelsket» også i høst blir en av våre store TV-snakkiser. 

I denne dokuserien følger vi et utvalg av spenstige nordmenn som har satset på kjærlighetsforhold på tvers av landegrensene. Etter mange måneder og år hvor sosiale medier og datingapper har vært hovedarenaen for flørting og kjærtegn, skal de internasjonale turtelduene nå flytte sammen. 

Blant profilene vi følger denne runden er publikumsfavorittene AnneMa Yumali fra Arendal og hennes tyrkiske kjæreste Dundar, som fikk mye oppmerksomhet i sosiale medier under seriens første sesong. 

Lattermusklene får garantert kjørt seg kraftig, men vi får også bli med på de intime, og hjerteskjærende øyeblikkene som kommer med langdistanseforhold.

«Dated and Related» (Netflix)

I løpet av de siste par årene har Netflix blitt en glimrende leverandør av realityserier. Spesielt god er de kanskje innen underkategorien datingserier. 

«Dated and Related» er det ferskeste eksempelet på dette.

I denne du-bør-ha-en-pute-tilgjengelig-kleine serien følger vi en rekke håpefulle single på tvers av kloden som ønsker å finne kjærligheten. Tvisten? Hver deltaker har med seg en singel slektning som også håper å finne en make.

Brødre, søstre, fettere og kusiner skal sammen flørte og oppmuntre hverandre til å gjøre et sterkt inntrykk på de andre deltakerne i programmet. Etter hvert som konkurransen går videre, blir parene stemt ut. 

Målet her er nemlig ikke bare å finne kjærligheten, men å vinne 100.000 dollar ved å være den siste gjenværende duoen i programmet.

«71° nord – Norges tøffeste kjendis» (TVNorge)

Like sikkert som at høsten kommer hvert år, kommer det også en ny dose av Tom Stiansens TV-suksess «71° nord». 

Stiansen har denne gangen med seg en håndfull av celebre nordmenn som skal konkurrere mot hverandre. 

Blant deltakerne som skal dyttes ut av komfortsonen og inn i noen av landets råeste naturopplevelser er Kaveh Rashidi, Bendik, Line Andersen og Vegard Ylvisåker. 

Se serien i TVNorge-arkivet

«Love IRL» (discovery+)

Apropos pute-TV: «Love IRL» er en av de ferskeste realitysatsningene på discovery+. 

Programmet utspiller seg som et ganske ordinært datingprogram, men deltakerne i «Love IRL» er mennesker som gjerne aldri før har vært på date.

Her er det ikke de mest populære Tinder-brukerne, og de med den største selvsikkerheten som stiller – men gjerne de som syns det er genuint vrient å finne dates. Og her er det heller ingen utstemming eller en popularitetskonkurranse som handler om å bli lengst mulig. 

Resultatet er et flaut, men genuint veldig fint realityprogram ledet av Solveig Kloppen og Tuva Fellman.

«Kjærlighet gjør blind» (Netflix)

Hvor mye kan man egentlig vite om en person uten å faktisk se hverandre?

I denne populære serien følger vi 15 menn og 15 kvinner fra samme by, som søker romanse. I løpet av 10 dager bor deltakerne i spesialboliger hvor de kan date hverandre uten å møtes eller å se hverandre. 

Målet? Alteret. 

Har du allerede sett denne? Fredag kommer sideserien «After the Alter», hvor vi følger parene fra forrige sesong i tiden etter at eksperimentet ble avsluttet. 

«Robinsonekspedisjonen» (Ukesarkiv)

«Robinsonekspedisjonen» har lenge vært en av de mest populære norske realitykonkurransene, og nå er Silje Torp endelig tilbake med en gjeng nye deltakere.

Bilde fra Robinsonekspedisjonen.

Årets ekspedisjon finner sted i Malaysia, på en tropisk øy hvor 20 mennesker presses til bristepunktet. Med lite mat, lite hverdagslig komfort og med lite privatliv blir det en tung prøvelse for gjengen. 

I år legges dog en ny tvist til konkurranseformatet: Når deltakerne blir utstemt, går de ikke direkte hjem. I stedet sendes de til en liten øy ved siden av, hvor de kan kjempe seg inn igjen i konkurransen.

Se serien i Ukesarkivet