Film og serier

Ryan Gosling: Hjerteknuser med skuespillermuskler

Derfor bør du tilbringe kvelden med Hollywoods vakreste mann.

RyanGosling-drive

Han er ikke bare en kjekkas, Ryan Gosling. I tillegg er han en av filmbyens mest allsidige og ettertraktede leading men – en skuespiller som ikke trenger mange ordene for å bære scener som brenner seg fast i minnet. Disse fire Gosling-filmene fra T-We Filmleie viser vår mann på sitt mykeste, hardeste, morsomste og skarpeste.

Len deg tilbake og nyt synet.

Les mer om hvordan du leier film

Blue Valentine

I dette vonde, vakre romantiske dramaet følger vi Dean (Gosling) og Cindy (Michelle Williams) fra de møtes tilfeldig til de skilles flere år senere, med alkoholisme, sjalusi og familietrøbbel blant ingrediensene. At historien hopper fram og tilbake i tid gjør det hele enda mer hjerteskjærende. Blue Valentine havnet høyt oppe på mange årslister fra 2010, og Williams ble Oscar-nominert for sin rolleprestasjon. En moderne ekteskapsklassiker, intet mindre.

La La Land

Det går en stund mellom musikalene som virkelig setter fyr på verden, men La La Land må kunne sies å være én av dem. Det skyldes ikke minst den suverene kjemien mellom Ryan Gosling og Emma Stone, som portretter jazzpianisten Sebastian Wilder og skuespilleren Mia Dolan med varme, vidd og eleganse. La La Land ble en stor kassasuksess, med ekstremt gode anmeldelser og et lass Oscar-statuetter å vise til. Rolling Stone kalte filmen “et hett mirakel”, og flere andre kritikere påpekte nødvendigheten av et lettbeint mesterverk i et politisk polarisert USA i 2016. Dét gjelder i aller høyeste grad fortsatt.

Drive

Enkelte filmer definerer egenhendig tidsånden. Drive, regissert av den danske mesterregissøren Nicolas Winding Refn, er en utvilsomt en av disse. Har du ikke sett den, er det bare å kaste seg over den. Har du sett den, vil du garantert oppleve noe nytt ved et gjensyn.

Ikke bare er det hyperstiliserte uttrykket og den hypnotiske musikken med på å gjøre filmen til en estetisk uforglemmelig opplevelse. Gosling gjør i tillegg sitt livs actionrolle som den fåmælte og hardtslående mekanikeren og stuntsjåføren uten navn. En tettpakket og voldelig affære, ja visst, men det er romantikken som, eh, driver dramaet.

Maktens menn

At Ryan Gosling – sin generasjons George Clooney – gjør et politisk drama med nettopp George Clooney, er i seg selv et lykketreff for alle som liker å kikke på velskapte menn. At filmen, som tar for seg valgkamp på amerikansk vis, faktisk er både intelligent og underholdende, er en diger bonus.

I Maktens menn møter vi presidentkandidaten Mike Morris (Clooney) og den idealistisk kampanjemedarbeideren Stephen Meyers (Gosling), som gradvis får satt både lojalitet og verdier på prøve. Se opp for gnistrende biroller fra blant andre Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti og Evan Rachel Wood.

Les mer om hvordan du kan leie film