Film og serier

Se juleepisoden av Poirot helt kostnadsfritt

Den stjernespekkede spesialepisoden «Mordet på Orientekspressen» ble originalt sendt 1. juledag. Nå kan du se den med Cirkus. 


Poirot

Det glimrende strømmearkivet Cirkus ble nylig en del av utvalget i T-We. 

Med gripende dramaserier og moderne britisk krim fra øverste hylle, passer denne strømmetjenesten midt i blinken for mørketiden og sene vinterkvelder. 

Kanalen velges normalt for 10 poeng, men ønsker du å teste ut Cirkus kan du gjøre dette helt kostnadsfritt frem til 14. januar. 

Mer informasjon om dette finner du her.

Blant utvalget vi tror passer akkurat nå er blant annet juleepisoden av «Poirot», et av de mest klassiske og kjære eventyrene Agatha Christies mesterdetektiv noensinne bega seg ut på - «Mordet på Orientekspressen».

Test Cirkus her

Drap blant eliten

Episoden ble første gang vist på britiske TV-skjermer 1. juledag i 2010. Historien er satt til et spektakulært tredvetallstog hvor Poirot er på vei hjemover etter å ha vært på reise i Midtøsten.

Toget er reservert for den ypperste elite, og på passasjerlisten finner vi både prinsesser og suksessrike forretningsmenn - men Poirot finner plass via sine kontakter. 

På vei gjennom Kroatia blir togføreren tvunget til å stoppe lokomotivet etter at de blir utsatt for et grusomt snøvær, og mens toget står stille blir det begått et drap. 

Morderen er fortsatt ombord på toget, og hastighet blir en viktig faktor for Poirot dersom han skal løse saken før toget er klart til å kjøre tilbake til sivilisasjonen. 

En vaskeekte klassiker

«Mordet på Orientekspressen» er blant Poirot-eventyrene som har blitt adaptert til kino og TV flest ganger, men det er mye enighet blant krimfansen om at TV-utgaven fra 2010  er blant de sterkeste. 

Her står den lett gjenkjennelige David Suchet i spissen som detektiven selv, mens velkjente skuespillere som Jessica Chastain («Jurassic World»), Hugh Bonneville («Downton Abbey») og Toby Jones («Sherlock») utfyller resten av casten.

Selv om det nærmer seg 90 år siden Christie først skrev den klassiske «whodunit»-fortellingen, fortsetter «Mordet på Orientekspressen» å forbløffe sin vei inn til nye krimhjerter den dag i dag.

Se episoden her.

Test Cirkus her