Film og serier

Drøm deg tilbake til barndommens påske med NRK TV

Finn tilbake til tidløse klassikere i høytiden. NRK TV er tilgjengelig i T-We.

Rød snø

Var TV-påsken bedre i gamle dager? Det kan faktisk appen NRK TV, som er tilgjengelig i T-We, gi et slags fasitsvar på.

Appen har et enormt bibliotek med underholdningsprogrammer og serier som hele familien kan se mens dere tømmer påskeeggene.

Les også: NRK rett på T-We-boksen

Klassiske «Påskenøtter»

Trivia og spørreleker er en naturlig del av påskefeiringen for mange nordmenn, og en av de store TV-tradisjonene i påsken er selvsagt det årlige programmet «Påskenøtter».

Fra 6. april stiller programledere Øystein Bache og Rune Gokstad på nytt med nye gåter og underholdende oppgaver for hele familien.

Men, visste du at du via appen også kan se påskenøtter fra helt tilbake til 80-tallet? I arkivet finnes det flere tiår med dette programmet, for de av oss som aldri blir mette på spørreleker i høytiden.

påskenøtter

Spinnville eventyr

Historiene om Brødrene Dal vil nok for mange familier være naturlig knyttet til påsken, og under årets feiring har NRK mye å by på av det klassiske KLM-samarbeidet.

I TV-serien «Brødrene Dal og legenden om Atlant-is» fra 1994 må rollefigurene til Lars Mjøen, Knut Lystad og Trond Kirkvaag (Gaus, Roms og Brumund Dal, henholdsvis) spore opp samefolkets magiske krukker “Urk” og “Irka”. Jakten Samerådet sender dem ut på fører dem verden over, blant annet til Hong Kong, Kautokeino, Mallorca og “De dødes tjern”.

Arkivet gir deg også tilgang på brødrenes første eventyr “Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet”, hvor de tre gjør et forsøk på å finne den savnede professor Drøvel, samt oppfølgerserien “Brødrene Dal og spektralsteinene” hvor brødrene reiser i tid.

Her finnes timesvis med underholdning for barn og voksne i alle aldre.

brødrene dahl

Et kjært krimgjensyn

For de norske krimentusiastene finnes det vel få serier som gir like mye gjensynsglede som “Rød Snø”. Den norsk-svenske krim-thrilleren regnes som en av de store påskeklassikerene, selv om den opprinnelig hadde premiere på høsten (den er senere vist i reprise i påsken).

Serien foregår i Norge og Sverige under krigstiden mens Norge er okkupert. Kjersti Holmen spiller norske Anne Eriksen, som reiser fra Göteborg til Linds Pensionat i Nössemark for å besøke vennene sine. Idyllen får ikke vare lenge, ettersom okkuperte Norge er fryktelig nærme.

Eriksen spiller sammen med blant andre Sven Nordin og Tomas von Brömssen.

rød snø

Kjappe snutter

Dersom du ikke ønsker å investere så mye av påsken din til lengre serier, har arkivet også en del mindre klipp og kortere avsnitt som absolutt er verdt å sjekke innom.

Blant disse finner man for eksempel et klipp fra “Filmavisen”: en ukentlig nyhetsbulletin som under årene 1941-1963 gikk som forfilmer på kino.

Blant disse klippene finnes et kjært lite program fra 1957 kalt “Påske i Fjellheimen” som gir et innblikk i den erkenorske påskefeiringen fra 50-tallet. Via fly tar teamet oss med på en tur over Glittertind og Jotunheimen, og viser klipp fra en spesielt sen påskefeiring blant folket i dalene.

Av nyere påskeprogrammer finner man blant annet ´«Hytteliv», en komifest med de populære karakterene til Robert Stoltenberg og Herman Flesvig. I påskespesialen byr de to komikerne på afterski, hyttekos og påsketradisjoner med Jeanette, Kristoffer og resten av rollefigurene.

hytteliv