Film og serier

Dette er årets påskekrim på TV

Ingen påske uten krim, og i år er det mange høydepunkt for deg som elsker påskekrim på TV.

Bilde fra NRK og TV 2 som viser deres utvalg av påskekrim.

I år er det mye snadder for påskekrimentusiaster, og det går slag i slag gjennom hele høytiden, så det gjelder å følge med!

På NRK blir det gjensyn med flere av våre krimfavoritter samt gøyale titler for de minste, mens TV 2 tilbyr flere godbiter for deg som liker klassisk Agatha Christie-krim.

Under ser du TV-høydepunktene som holder deg underholdt gjennom hele påsken! Husk også at på T-We-boksen finner du kategorier med flere godsaker som sikrer påskestemningen.

Komplekse drapssaker fra virkeligheten

Det første påskemysteriet begynner allerede palmelørdag, når Markus Neby samler kjendiser for å konkurrere i hytteaktiviteter i det ferske programmet «Påskekrimlekene» på NRK1 lørdag 23. mars kl. 19.50.

Den som utfører oppgaven dårligst, blir drept, og hver dag fram til påskeaften kommer det nye hint om morderen.

Bilde av Påskekrimlekene med Markus Neby på NRK.

Samme kveld, på samme kanal, braker det løs med den kritikerroste britiske krimmen «I famnen til ein mordar».

Dette er en serie i fire deler, basert på en sann historie fra 2017 om en av de mest komplekse drapssakene i Storbritannia i nyere tid. Denne serien har blitt rost opp i skyene av kritikerne, og omtales som en av de beste britiske krimseriene de siste årene.

Den første episoden ser du på NRK1 lørdag 23. mars kl. 21.30.

Bilde fra serien I famnen på en mordar på NRK, som er en av årets påskekrimserier.

Fra mandag blir det gjensyn med de forblåste heiene på «Shetland». Der får «Tosh» McIntosh en ny kollega, når detektiv Ruth Calder vender tilbake til Shetland på grunn av et sårbart vitne. 

«Shetland» går på NRK1 fra mandag 25. mars kl. 20.10.

En annen perle du kan kose deg med på NRK1 er suksesserien «Blue Lights», som har høstet nydelig kritikk hos britene. Over seks episoder følger vi tre politikonstabler som er ferske i jobben, i en svært realistisk skildret politihverdag.

Denne ser du på NRK1 fra mandag 1. april klokken 21:10.

Bilde fra Shetland på NRK, en av årets påskekrim-serier.

Ny makker for Vera og en miljøgal Almaas

Skjærtorsdag kan du kose deg med den første av tre nye episoder av «Vera», som stadig må løse mysterier i Northumberland. 

Det blir flere ting å bryne seg på for Vera når hennes tidligere makker Joe Ashworth (sist sett i sesong 5) vender tilbake fra London, og skal samarbeide med henne på ny. 

Første episode ser du på NRK1 torsdag 28. mars kl. 21.10.

Bilde av Vera på NRK, som er en av årets påskekrim-serier.

Tradisjonen tro byr også NRK Super på en solid dose med spenning og latter i «Superkrim», som starter 23. mars. 

Denne påsken prøver Kristian Gislefoss, Perla og Live Nelvik å be en miljøgal og superirriterende Jon Almaas om å roe seg. Her dukker også kjente fjes som Selma Ibrahim, Markus Neby, Jørgine Vasstrand, Jonis Josef, Silje Nordnes, Ingerid Stenvold og Tore Strømøy opp.

«Superkrim» starter på NRK Super lørdag 23. mars.

Mysterier fra den engelske landsbygda

På TV 2 Direkte starter krimpåsken med den britiske krimdramaserien «Dalgliesh». Serien er basert på bøkene om Adam Dalgliesh av P. D. James, og følger hovedpersonen Dagliesh og kollegene Kate Miskin og Daniel Tarrant som etterforsker ulike drapssaker. 

Serien har fått mye ros for gode skuespillerprestasjoner og en troverdig gjenskapelse av tidsepoken fra 70-tallet fram til vår tid. 

«Dalgliesh» ser du på TV 2 Direkte fra mandag kl. 21.40.

Bilde fra Dalgliesh på TV 2, en av årets påskekrim-serier.

Er du fan av mysterier og intriger på den engelske landsbygda anno 50-tallet? Da bør du slå på TV-en skjærtorsdag og få med deg «Agatha Christie: Mord er ingen sak», som var en av de mest sette britiske dramaseriene på BBC i fjor. 

Serien er basert på Agatha Christies krim med samme navn, og handler om Luke Fitzwilliam som kommer til England fra Nigeria. På toget til London møter han Miss Pinkerton, og får høre at det er en morder i landsbyen Wychwood-Under-Ashe. 

Serien kan du få med deg på TV 2 Direkte torsdag 28. mars kl. 21.40.

Sjekk ut påskeområdet i T-We

På utkikk etter flere gode strømmetips til påsken? Eller kanskje det er noe annet enn krim som frister?

I T-We-portalen har vi samlet massevis av ferske filmer og serier som du kan sjekke ut i påsken. Her finner du blant annet flere krimtips, nye storfilmer og andre strømmetips som er mer familievennlige.

Se etter bildet under i T-We-portalen for å finne tipsene.

Bilde av påskeutvalget i T-We, som inkluderer påskekrim-tips.