Film og serier

12 av årets Oscar-filmer du kan strømme nå

Se deg opp på Hollywoods nye storfavoritter før den store prisutdelingen.

BIlde fra filmen Triangle of Sadness på SF Anytime.

Mandag 13. mars går den 95. Oscar-utdelingen av stabelen i Los Angeles, og de beste filmene fra 2022 skal kåres. 

Spesielt Netflix har god grunn til å glise over årets prisutdeling, da strømmetjenesten har hentet inn hele 16 nominasjoner for sine titler. 

I år er det også en god sjanse for å se noen gyldne statuetter i nordiske hender. 

Mens svenske Ruben Östlunds «The Triangle of Sadness» har fått tre nominasjoner, og danske «Ivalu» og «A House Made of Splinters» har fått flere nominasjoner, har den norske kortfilmen «Nattrikken» blitt nominert til prisen for årets kortfilm. 

Mange av årets nominerte er bare et par knappeklikk unna – her er de nominerte som du kan se akkurat nå:

Skreddersy TV- og strømmepakken

1. Top Gun: Maverick (SkyShowtime)

Filmlegenden Tom Cruise vender tilbake i rollen som piloten Pete Mitchell i «Top Gun: Maverick». 

Filmen, som ble en av 2022s desidert største kassasuksesser, er nominert i flere kategorier, deriblant beste manus, beste originallåt og beste spesialeffekter.

Strøm den med SkyShowtime

2. Elvis (HBO Max)

Austin Butler høster en velfortjent nominasjon til beste mannlige hovedrolle for sin opptreden som rockemusikkens konge. 

«Elvis» er også nominert i flere kategorier, deriblant beste film, beste cinematografi og beste lyd. 

Se filmen med HBO Max

3. Everything Everywhere All At Once (T-We Filmleie)

Filmskaperduoen «The Daniels» har allerede hatt en massiv suksess med den absurde drama-komedien «Everything Everywhere All At Once». 

Filmen har nemlig vunnet en rekke store priser i forkant av Oscar-utdelingen, og stjernene Michelle Yeoh og Ke Huy Quan ble nettopp historiske etter å ha blitt de første asiatiske vinnerne av beste mannlige og beste kvinnelige hovedroller ved Screen Actors Guild Award.    

«Everything Everywhere All At Once» ser du nå i T-We Filmleie og med V film. 

Se den med T-We Filmleie

4. Blond (Netflix)

Storfilmen «Blond», som skildrer en ganske oppdiktet side av Marilyn Monroes kompliserte privatliv, skapte stor splittelse blant filmfanatikere. 

Men, enten du syns Andrew Dominiks film var en terningkast 6 eller en terningkast 3, så er det vanskelig å si noe på Ana de Armas opptreden som sexsymbolet selv – som har blitt belønnet med en nominasjon for beste kvinnelige hovedrolle.

Usikker på hvordan du får Netflix med T-We? Les mer her.

5. Triangle of Sadness (T-We Filmleie)

Ruben Östlund har med «Triangle of Sadness» skapt en glimrende satire om den økonomiske eliten som har mistet en del av bakkekontakten. 

Se den med T-We Filmleie

6. The Sea Beast (Netflix)

Tiden da ordet «animasjonsfilm» omtrent var synonymt med «barnefilm» er heldigvis forbi, og det finnes nå mange storfilmer som benytter seg av animasjonsmediets mulighetsrom til å skape episke historier. 

Blant disse er «The Sea Beast», som tar for seg en monsterjeger på det åpne hav, som begir seg ut på et eventyr for å finne den uhyre sjeldne «Red Bluster».

7. Marcel the Shell With Shoes On (T-We Filmleie)

Sett bort fra å ha den særeste tittelen blant alle de Oscar-nominerte filmene i år, har «Marcel the Shell With Shoes On» sannsynligvis også den mest hjertevarmende historien av de alle.

I denne filmen, som blander stop-motion-animasjon og live-action, følger vi et pratende skjell (spilt av Jenny Slate) som bor sammen med sin bestemor (Isabella Rossellini). 

Se filmen med T-We Filmleie

8. Pinocchio (Netflix)

Det er lett å la seg forvirre av mengden «Pinocchio»-filmer som befinner seg på filmmarkedet for øyeblikket, da både Guillermo del Toro, Disney og Lionsgate har sluppet versjoner av historien om tredukken nylig.

Den av versjonene som har høstet best kritikk er dog Guillermo del Toros utgave, som har mottatt en nominasjon til beste animasjonsfilm. Denne ser du på Netflix.

9. All Quiet on the Western Front (Netflix)

Som nevnt har står Netflix for en stor del av årets Oscar-nominerte filmer, og strømmetjenesten har all grunn til å forvente noen priser. 

Den filmen som desidert flest har troen på fra Netflix er den tyske anti-krigsfilmen «All Quiet on the Western Front», som er nominert til ni priser under Oscar-utdelingen – deriblant beste internasjonale film.

10. The Batman (HBO Max)

Man kan si mye om superheltfilmer og hvorvidt de kommersielle kassasuksessene fortjener å menge seg med Oscar-eliten, men «The Batman» har fått en plass ved Hollywood-elitens bord. 

Filmen, som tar for seg Robert Pattinsons debut i rollen som Lynvingen, er nominert til beste lyd, beste sminke og beste spesialeffekter. 

Se filmen med HBO Max

11. Glass Onion: A Knives Out Mystery (Netflix)

Helt på tampen av desember kom en av fjorårets mest etterlengtede oppfølgere, nemlig Rian Johnsons «Glass Onion: A Knives Out Mystery». 

Her vender «Bond»-stjernen Daniel Craig tilbake som den sjarmerende, men skarpe sørstatsdetektiven Benoit Blanc og det er duket for et nytt mordmysterium. 

Filmen er nominert i kategorien beste adapterte manus, og kan sees på Netflix.

12. To Leslie (T-We Filmleie)

Ikke la deg distrahere av den store «Fortjente Andrea Riseborough Oscar-nominasjonen»-diskusjonen; «To Leslie» er en for bra film til å la den diskusjonen dominere alle overskriftene om den.

Filmen handler om Leslie Rowland (Riseborough), som er en enslig mor og alkoholiker som vinner masse penger på et lotteri. Etter å ha brukt opp alt, er hun på utkikk etter en ny anledning til å tjene penger, samtidig som hun ønsker å fikse ryktet sitt. Plutselig dukker det opp en jobbmulighet som muligens lar henne få begge deler.

Strøm filmen med T-We Filmleie