Her er de største nye leiefilmene

Et glass til

Den norske storfilmen er endelig tilgjengelig for leie.

Hver eneste uke kommer det nye filmer til T-We Filmleie. Dette er en ferskvaretjeneste, der de største filmene fra inn- og utland blir tilgjengelig noen uker etter at de har vært på kino.

Her er ukens største leienyheter:

The Marksman

La gå, dette er kanskje ikke en film som har scoret gull og grønne skoger på aggregator-nettstedene. Likevel er det noe med den irske actionveteranen Liam Neeson som stadig trekker oss tilbake – kanskje den værbitte, erfaringstunge fremtoningen, kombinert med gjenklangen fra innsatsen i moderne actionklassikere som «Taken» og «The Dark Knight Rises». 

I «The Marksman» er Neeson på plass i rollen som (du gjettet riktig) skarpskytteren Joe, som nå tilbringer dagene som bonde på grensa til Mexico. Det hele eskalerer imidlertid fra null til hundre når han, som den moralsk velutviklede mannen han er, bestemmer seg for å beskytte en mexicansk gutt på flukt fra et narkokartell på andre siden.

Kall det gjerne en typisk Liam Neeson-film – har du ikke likt tidligere filmer, er ikke dette noe for deg. Har du på den annen side en viss forkjærlighet for jordnære actionfilmer med rettferdighetssans, så vet du hva du har å gjøre.

Lei filmen her

Den største forbrytelsen

Filmen, basert på forfatter Marte Michelets bejublede bok «Den største forbrytelsen - Ofre og gjerningsmenn i det norske holocaust», forteller historien om jødenes skjebne under det tyskokkuperte Norge. I hovedrollen står den jødiske familien Braud, og gjennom filmen følger vi deres tilværelse i Norge i årene fra 1939 til desember 1942. 

Dette perspektivet danner ikke bare utgangspunkt for en annerledes norsk krigsfilm enn det vi er vant med, men munner dessuten ut i en velspilt og drivende god spenningsfilm.

Mye er takket være den sterke innsatsen fra filmens skuespillere, hvor vi finner navn som Andersen Danielsen Lie, Jakob Oftebro og Nicolai Cleve Broch. Ifølge VGs anmelder lykkes «Den største forbrytelsen» langt på vei med å nyansere «selv den nedrigste nazist, frontkjemper og NS-sympatisør» og «griper skikkelig tak i deg (...) selv om den av og til føles skjematisk».

Lei filmen her

Sound of Metal

Skuespiller Riz Ahmed fortsetter å stige mot filmbransjens himmelhøyder. Tidligere har han dukket opp i alt fra «Rogue One: A Star Wars Story» til mindre kommersielle perler som «Nightcrawler», og nå dundrer han tilbake i manesjen som en trommeslager i livskrise. Ruben Stone (Riz Ahmed) er nemlig på vei til å bli døv, men nekter å lytte til legens råd.

Med dette utgangspunktet klarer «Sound of Metal» å bli noe helt spesielt. Det er selvfølgelig takket være den intenst tilstedeværende Riz Ahmed som Ruben, men også ved hjelp av dokumentarfilmens virkemidler – konsertscenene er for eksempel spilt inn foran et ekte publikum.

Det gir en film som er genuint håpløs og håpefull på samme tid: om hvordan vi håndterer store, plutselige livsomveltninger – og om hvordan vi kan (eller bør?) innfinne oss med dem.

Lei filmen her

Saint Maud

Fans av psykologisk drama og original skrekk bør glede seg til «Saint Maud».  Filmen er den siste i rekken av hits fra det banebrytende filmstudioet A24 («Hereditary», «Midsommar»), og blir sammenliknet med klassikere som «Carrie» og «Eksorsisten».

I «Saint Maud» møter vi den unge og nyfrelste sykepleieren Maud (Morfydd Clark), som blir privatpleier for den døende dansestjernen Amanda (Ehle). I bakgrunnen lurer en traumatisk hendelse fra sykehuset Maud jobbet på tidligere. 

I en nøkkelscene får begrepet «ubehagelige sko» en helt ny mening, og i filmens siste del brytes gradvis skillet mellom fantasi og virkelighet for alvor ned – med et (bokstavelig talt) forrykende klimaks som blir sittende i kroppen lenge.   

Lei filmen her

«Falling»

Den Oscar-nominerte skuespilleren Viggo Mortensen debuterer som regissør med «Falling», et drama som skildrer et sårt og turbulent forhold mellom far og sønn gjennom flere tiår.

Når hans aldrende far Willis (Lance Henriksen) begynner å utvikle tegn på demens, overtaler John (Mortensen) ham til å flytte fra familiegården i Midtvesten for å tilbringe sine siste år hos ham selv og ektemannen Eric i Los Angeles.

Willis er imidlertid «konservativ» i betydningen homofob, rasistisk og fullstendig uspiselig, og så snart han er på plass, begynner han umiddelbart å tøye Johns empati og forståelse.

Lei filmen her

Alle må dø

Venninnene kidnapper Gina (Viktoria Winge, «Fritt Vilt») og drar henne med seg ut i skauen til en forlatt hytte. Det er Ginas utdrikkingslag og fordi hun er fan av skrekkfilmer, er nettopp «skrekkfilm» temaet for feiringen. På programmet står drikke, rebusløp, en stokk ekskjærester og enda mer drikke.

Men ikke alt går etter planen. Selvfølgelig. Resultatet er en underholdende og lettbeint slasher i tradisjonen etter Skrik fra 1996.

Lei filmen her

Palm Springs

Premisset fra «Groundhog Day» lever tilsynelatende evig, og hurra for det – å bli fanget i en tidssløyfe er nemlig et finfint premiss for tankevekkende underholdning, enten det er snakk om horror («Happy Death Day») eller eksistensialisme («Russian Doll»). 

I den nye komedien «Palm Springs» er det imidlertid humor som står i fokus. Nyles (Andy Samberg) og Sarah (Cristin Milioti) våkner opp til den samme dagen om igjen etter en fuktig bryllupsfeiring, og forviklingene som oppstår er både av det absurde, rølpete og romantiske slaget. En liten dose kvantefysikk har de også fått plass til.  

Lei filmen her

Matklubben

Lei av grått skandinavisk hverdagsliv? Denne danske feelgood-komedien kan egenhendig bringe tilbake troen på (pensjonist)tilværelsen. 

De tre aldrende venninnene Marie, Vanja og Berling, som av ulike grunner befinner seg i trygg avstand til romantiske forbindelser, bestemmer seg for å dra på et kokkekurs i Italia. Her opplever de flørting, sjalusi og sannheter som plutselig skal frem etter lang tid. Resultatet er morsomt og sjarmerende.

Lei filmen her
info icon

Slik leier du film

Ved å trykke [MENU] på ernkontrollen, velge T-We-ikonet og velge ikonet Filmleie fra innholdsmenyen, får du tilgang til kinosuksesser for både barn og voksne som du kan leie med fjernkontrollen.

Slik leier du en film:

1. Velg film med piltastene.

2. Trykk på [OK] for å lese mer om filmen.

3. Trykk på Spill av for å leie filmen.

4. Bekreft ved å angi PIN-koden (1234, hvis du ikke har byttet).

Med Legg til i kan du merke filmen og spare den til senere. Da legges den i Mine favoritter. En leid film er tilgjengelig i 48 timer fra leietidspunktet.

Relaterte artikler

Se flere artikler