Her er ukens nye leiefilmer

Quick

Europeiske Oscar-kandidater og mørk krim fra Edward Norton.

Hver eneste uke kommer det nye filmer til T-We Filmleie. Dette er en ferskvaretjeneste, der de største filmene fra inn- og utland blir tilgjengelig noen uker etter at de har vært på kino.

Her er ukens største leienyheter:

Motherless Brooklyn

«Motherless Brooklyn», som er løst basert på Jonatham Lethem-boken fra 1999, foregår i 50-tallets New York City. Vi følger privatdetektiven Lionel Essrog, som lider av Tourettes syndrom, og som har fått oppdraget med å oppklare mordet på Frank Minna - hans mentor og eneste venn.

Fans av Edward Norton har mye å glede seg til her. «American History X»-stjernen har nemlig ikke bare vært en særdeles dyktig hovedrolleinnehaver og manusforfatter for filmen - det er også hans debut som regissør.

Norton har jobbet av og på med prosjektet i nesten 20 år, og endelig er resultatet her! Sammen med et stjernespekket lag (Bruce Willis, Alec Baldwin, Willem Dafoe, Gugu Mbatha-Raw) griper han tak i en virkelig spennende idé og bringer den til live i en karrieredefinerende film.

De elendige

Med «De elendige» har regissør og manusforfatter Ladj Ly levert en skikkelig tankevekker av en film.

Den Oscar-nominerte filmskatten er et engasjerende og intenst drama hvor handlingen er satt til Montfermeil, en drabantby utenfor Paris hvor deler av Victor Hugos roman "Les Misérables" fra 1862 også utspilte seg.

I dag er avstanden til eliten og raseriet i folket skremmende likt. Drabantbyen eksploderer i raseri når en politienhet alvorlig skader en ung gutt under en pågripelse, hvor hendelsen blir fanget på video av en av nabolagets ungdommer.

«De elendige» sikret seg også Juryprisen under filmfestivalen i Cannes 2019, samt hele 11 nominasjoner ved Frankrikes prestisjefylte César Awards, hvor den vant prisene for beste film, mest lovende skuespiller, beste redigering og publikumsprisen.

The Traitor

Det er ikke langt mellom de europeiske prisvinnerne i T-We Filmleie denne uken. 80 år gamle Marco Bellocchio briljerer og viser frem det beste av hans filmtalenter i «The Traitor». Premisset går som følger:

På tidlig 1980-tallet i Italia foregår en gjengkrig om heroinmarkedet mellom flere sicilianske grupperinger. Mafialederen Tommaso Buscetta bestemmer seg for å samarbeide med det italienske politiet, og begår dermed den største synden innen Cosa Nostra.

Bellocchio stiller som regissør og manusforfatter for den biografiske krimfilmen, som ble produsert på tvers av landegrensene i Europa. Filmen ble belønnet med syv priser ved Nastro d’Argento - det som sies å være Europas eldste filmpris. «The Traitor» ble også valgt ut som Italias kandidat til den internasjonale Oscar-prisen.