Her er ukens nye leiefilmer

Quick

Robert Pattinson-skrekkfilm, en stjernespekket MeToo-avsløring og ren kattegalskap er blant det du kan se frem til denne uken. 

Her er ukens nye leiefilmer

Flerkulturell norsk ungdom og en stjernespekket film om søskenkjærlighet er blant det du kan se denne uken.

Hver eneste uke kommer det nye filmer til T-We Filmleie. Dette er en ferskvaretjeneste, der de største filmene fra inn- og utland blir tilgjengelig noen uker etter at de har vært på kino.

Her er ukens største leienyheter:

«Alle utlendinger har lukka gardiner»

Ingvild Søderlind har regissert denne filmen, basert på Maria Navarro Skarangers kritikerroste og prisvinnende debutroman fra 2015.

«Alle utlendinger har lukka gardiner» handler om hvor jævlig og vidunderlig det er å være forelsket, samtidig som det også er en historie om vennskap, savn og kjærlighet, om selvstendighet og løsrivelse, og om det å være ungdom i Norge og verden i dag. 

Filmen, som har med skuespillere som Karen Øye, Serhat Yildirim og «SKAM»-stjernen Cengiz Al, har slått godt an blant kritikerne, som har hyllet den for representasjon av flerkulturell ungdomskultur. 


- Den er tøff i trynet, kjapp i steget og kvikk i replikken, skrev P3s anmelder om filmen.


«Little Women»

Mange kjenner nok til den klassiske historien «Little Women», men regissør og manusforfatter Greta Gerwig har blåst nytt liv i klassikeren.  

"Little Women" er basert på den klassiske boka og andre tekster av Louisa May Alcott, og her følger vi den kjærlige historien om søstrene March - fire unge kvinner som er fast bestemt på å leve livene sine på deres egne premisser. Fortellingen er både tidløs og moderne, og stjernespekket som aldri før.

Saoirse Ronan («Ladybird»), Emma Watson («Harry Potter»-serien), Florence Pugh («Midsommar») og Eliza Scanlen («Sharp Objects») spiller de fire søstrene i denne fortellingen, mens Laura Dern («Big Little Lies») og Meryl Streep («The Hours») spiller familiens overhoder. Hollywood-kjekkasen Timothée Chalamet («Call Me By Your Name») spiller Theodore «Laurie» Laurence, som får et godt øye til Jo March.

VGs anmelder trillet terningkast fem for filmen, og kalte den for en uomtvistelig feministisk film “som ikke bare kan, men bør, sees i 2020”.«Dolittle»

«Iron Man»-stjernen Robert Downey Jr stiller i en moderne gjenfortelling av de klassiske og elskverdige Dolittle-bøkene. 

Eksentriske Dr. John Dolittle er en berømte lege og veterinær i dronning Victorias England - bak de høye murene i Dolittle Manor, og har bare de eksotiske dyrene sine som selskap, syv år etter at konen hans døde. Men, når den unge dronningen blir alvorlig syk, blir Dolittle motvillig nødt til å begi seg ut på et episk eventyr til en mystisk øy på jakt etter et botemiddel. 

Filmen har satt noen ekte stjerner i rollene som Dolittes nydelige dyrekompanjonger, som Tom Holland («Spider-Man: Homecoming»), Octavia Spencer («Hidden Figures») og Emma Thompson («Late Night»). Sammen utgjør de en helaftens spillefilm som er moro for både de minste og de største i familien. 


«Lassamajas Detektivbyrå: Togranerens Hemmelighet»

Sveriges elskede barnebokserie tar turen til storskjermen i denne spennende nye filmen. Detektivbyrået til Lasse og Maja har blitt stengt av politimesteren i Kristinelund når Klara oppsøker dem. Hun trenger hjelp til å bevise at faren hennes, Ferdinand, er uskyldig i togranet han har blitt dømt for. Lasse og Maja ser nå sin mulighet til å gjenoppstå, og bevise at de kan oppklare saker. 

Filmen er regissert av Moa Gammel, mens Nils Kendle og Polly Stjärne stiller som hovedrollene Lasse og Maja. 


«Shaft»

«Shaft» er den femte filmen i denne serien, og er en direkte oppfølger til actionthrilleren ved samme navn fra 2000. Actionlegenden Samuel L. Jackson («Avengers», «Snakes on a Plane») venter tilbake i rollen som John Shaft - sønnen til actionhelten som regjerte filmsjangeren tidlig på 70-tallet.Denne gangen blir den steinharde privatdetektiven kontaktet av sin ukjente sønn, og det viser seg at John Jr. trenger hjelp - og at han slettes ikke ligner på sin far.

Denne gang tar Jackson med seg Jessie T. Usher (kjent fra «Survivor’s Remorse») i rollen som John Jr., Richard Roundtree (den originale stjernen fra «Shaft») og Regina Hall («Scary Movie»-serien). 


«Monos»

I et krigsdrama utenom det vanlige møter vi en opprørsgruppe bestående av åtte ungdommer, som herjer i en forlatt ruin på avsideliggende fjelltopp et sted i Sør-Amerika. 

De vokter melkekuen sin, og en krigsfange de holder som gissel. Når en redningsaksjon driver opprørerne på flukt, begynner en mareritt maktkamp på liv og død - en historie om vennskap og overlevelse.

Den colombiansk-ecuadorianske regissøren Alejandro Landes bruker i denne filmen ungdommen som en metafor for hjemlandet Colombia, med unge og friske sinn som leter etter sin identitet med mye usikkerhet. Den nydelige filmen har blitt hyllet av kritikere kloden rundt, hvor mange sammenligner den med den klassiske «Fluenes herre»-historien av William Golding. 

Filmen ble valgt som det colombianske bidraget til den internasjonale Oscar-prisen. 


info icon

Slik leier du film

Ved å trykke [MENU] på ernkontrollen, velge T-We-ikonet og velge ikonet Filmleie fra innholdsmenyen, får du tilgang til kinosuksesser for både barn og voksne som du kan leie med fjernkontrollen.

Slik leier du en film:

1. Velg film med piltastene.

2. Trykk på [OK] for å lese mer om filmen.

3. Trykk på Spill av for å leie filmen.

4. Bekreft ved å angi PIN-koden (1234, hvis du ikke har byttet).

Med Legg til i kan du merke filmen og spare den til senere. Da legges den i Mine favoritter. En leid film er tilgjengelig i 48 timer fra leietidspunktet.

Relaterte artikler

Se flere artikler