Film og serier

Dra på norgesferie med disse Hollywood-filmene

Spektakulære norske locations er stadig oftere brukt av amerikanske filmskapere. Har du sett alle disse?

Bilde fra Ex Machina

Vi er mange som drømmer om norsk natur i sommer, og noen av oss skal kanskje også reise til fjordene, fjellene og de andre naturattraksjonene våre.

Hollywood har også lenge vært forelsket i Norge. De siste årene har det nemlig vært en rekke filmer som har vært helt eller delvis innspilt i Norge - godt hjulpet av en ny incentivordning som har gjort det mer økonomisk gunstig å komme hit.

Her er noen av de vakreste stedene, slik de er blitt sett gjennom Hollywoods kameralinse:

«Mission: Impossible - Fallout» (2018)

Sikkerhet er superviktig for Prekestolen, men når man er Tom Cruise får man leve litt på kanten. Cruise har dessuten spilt inn enda flere scener i Norge til den kommende «Mission Impossible»-filmen. 

Tenet (2020)

Oslos nyeste bydel i Bjørvika ser enda mer futuristisk ut i den siste filmen fra geniet Christopher Nolan. Operaen fikk også en massiv eksponering på filmens poster. 

Ex Machina (2014)

Juvet landskapshotell og de vanvittige omgivelsene rundt spiller en stor rolle i dette scifi-mysteriet. Anbefales varmt. 

Downsizing (2017)

Matt Damon lar seg forminske og drar på cruise i Nord-Norge. Merkelig film, men mektig natur. 

Snømannen (2017)

Filmatiseringen av Jo Nesbøs roman ble ingen kritikerfavoritt, men Rjukans vinternatur brant seg fast i minnet. Også en strålende by å besøke for spennende sommeropplevelser. 

«James Bond: No Time to Die» (2021)

James Bond-filmene er kjent for spektakulære biljaktscener, men når 007 besøker Atlanterhavsvegen – og flere andre steder i Norge – blir det garantert ekstra spesielt.

Dune (2021)

Mesterregissør Denis Villeneuve er snart kinoklar med en ny versjon av science fiction-klassikeren «Dune»! Her har Timothée Chalamet og de andre stjernene spilt inn flere scener ved de unike strendene på Stadlandet.

Star Wars: Imperiet slår tilbake» (1980)

En av de første – og søteste – historiene om da en filminnspilling kom til Norge var da Finse ble til isplaneten Hoth i den andre «Star Wars»-filmen. Med Arve Juritzen og Tom Egeland som statister. 

The Black Widow

Sæbø og Trollstigen er etter sigende locations i Scarlett Johanssons kommende solofilm fra Marvel-universet. Vi gleder oss vilt til å se!

Harry Potter og halvblodsprisen (2008)

Det er lett å drømme seg bort til magiske strøk når Harry og vennene setter seg ombord på Galtvortekspressen i den sjette Harry Potter-filmen. I virkeligheten er det Bjorli vi ser. 

God ferie!