Fra Norge til Hollywood: Nordisk Film+ har filmene vi elsker

Bilde av utvalget på Nordisk Film+.

Familiefavoritter og ferske norske storfilmer for kun ti poeng. 

Norsk filmbransje er i dytten, og norske spillefilmer gjør seg stadig mer bemerket - både hjemme og internasjonalt. 

Det har med andre ord aldri vært enklere å elske norsk film. 

Er du blant dem som liker å følge med på hva som lages her hjemme, anbefaler vi en titt på strømmearkivet Nordisk Film+. Her finner du en rekke perler som var på kino for noen få år siden. 

Dessuten tilbyr NF+ et betydelig utvalg internasjonale blockbusters som er spesielt utvalgt for det norske publikummet. Utvalget oppdateres også jevnlig slik at du alltid har noe nytt å se. 

Nordisk Film+ koster ti poeng, og kan når som helst legges til i din TV- og strømmepakke.

Velg Nordisk Film+ her (10 poeng)

Norske klassikere og moderne favoritter

Blant de mest populære norske filmene i NF+ akkurat nå finner du blant annet Atle Antonsen-komedien «Norske Byggeklosser». Her møter vi paret Merete og Jens, som i tredveårene arver et hus - helt uventet. De har lenge bodd i sokkelleilighet hos Jens’ eksentriske mor, og kjenner seg klare til å et sted som er kun deres. Alt de trenger å gjøre er å pusse opp - men hvor vanskelig kan det være da?

Bilde fra Norske Byggeklosser på Nordisk Film+.

Aksel Hennies rolle som krigshelten Maximo Guillermo Manus alias «Max Manus» er muligens en av de mest ikoniske rollene vi har sett i nyere norsk filmhistorie. 

Filmen forteller historien om den norske sabotøren som vender tilbake fra kampene i Finland og møter et okkupert Norge. Som en del av motstandsbevegelsen trener han iherdig i London under Kompani Linge, og blir sendt for å utføre sabotasje av tyske forsyningsskip.

Bilde fra Natt til 17. på Nordisk Film+.

Ungdomsromantikken blomstrer i dramafilmen «Natt til 17.», hvor de festglade 15-åringene Sam og Amir bestemmer seg for å ha en legendarisk kveld. De er bestevenner, og har kjent hverandre hele livet, men alt forandres når Amir bestemmer seg for at han vil ha tilbake ekskjæresten Thea - uten å vite at Sam er i ferd med å bli sammen med henne… 

Andre norske favoritter på tjenesten er titler som «Kon-Tiki», «Bølgen», «Naboer», «Veiviseren» og «Den siste revejakta».

Filmutvalg for hele familien

Familievennlig hygge står sentralt i Nordisk Film+, og blant utvalget finner du flotte animasjonsfilmer og annen underholdning som passer når hele husholdningen samles i sofaen.

Bilde fra SVK: Store Vennlige Kjempe på Nordisk Film+.

I «SVK: Store Vennlige Kjempe» adapterer filmkongen Steven Spielberg barnebokklassikeren fra bokkongen Roald Dahl, med stor suksess. Filmen handler om en ung jente fra London som heter Sophie, som en kveld får øye på en kjempe utenfor vinduet på barnehjemmet der hun bor. 

Kjempen er en vennlig sjel som tar henne med til kjempenes land, og viser henne de underverkene og farene som lurer der. Store Vennlige Kjempen er utstøtt av de andre kjempene fordi han i motsetning til dem ikke liker å spise små, søte barn.

Bilde fra «Den Utrolige Historien om Den Kjempestore Pæra» på Nordisk Film+.

Danskene viser frem sine filmtalenter i «Den Utrolige Historien om Den Kjempestore Pæra», som tar for seg elefanten Sebastian og katten Mitcho - to bestevenner i den hyggelige havnebyen Solby. 

En dag finner de en flaskepost fra den savnede ordføreren som forteller at han har strandet på en øy. I flasken er det også et lite frø som viser seg å bli til en stor pære. Vennene gjør om pæren til en båt og begir seg ut på vannet… 

Flere familiefilmer som «Sune i Fjällen» og «Trio - Jakten på Olavsskrinet» finner du også i tjenesten.

Hollywood-magi på tvers av sjangrene

Har du lyst på noen amerikanske godbiter, finner du også disse her,. 

Ryan Gosling og Emma Stone har forrykende kjemi i musikalfesten «La La Land», som fikk hele 14 Oscar-nominasjoner et par år tilbake. De to spiller Sebastian og Mia, som lever håpefulle liv i dørmmenes by: Los Angeles. 

Sebastian forsøker å få folk til å bry seg om tradisjonell jazz i det 21. århundret, Mia ønsker å bli skuespiller. Ingen av dem trodde at deres skjebnesvangre møte ville hjelpe dem til å ta sjanser de aldri kunne gjort på egenhånd.

Bilde fra La La Land på Nordisk Film+.

Keanu Reeves briljerer nok en gang som actionhelt i «John Wick: Chapter 2». Her planlegger John å fortsette et rolig liv etter oppgjøret med den russiske mafiaen som drepte hunden hans, en plan som kjapt går i grus. 

Den italienske gangsteren Santino D'Antionio dukker nemlig opp og tvinger ham til å betale tilbake for en gammel tjeneste. John må reise til Roma for å fullføre oppdraget - å drepe Santinos egen søster mens han samtidig må unngå å bli offer for noen av verdens farligste leiemordere. 

Du finner også klassiske populærfilmer som «37 og et halvt», «Bring It On» og «Dawn of the Dead».

Utvalget på Nordisk Film+ oppdateres stadig vekk, så her er det alltid noe nytt å få med seg - selv for den mest ivrige filmtitteren.

Velg Nordisk Film+ her (10 poeng)

Relaterte artikler

Se flere artikler